in

IG’s Collectors Corner – Robinhaba’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we één van onze leden en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

Vandaag een spectaculaire verzameling met een ontroerend verhaal. Robinhaba is vanaf de NES af aan idolaat van Zelda. Na zijn eerste kennismaking met de Nintendo-held speelde hij meteen vier weken lang non-stop met zijn vriendin. Toen hij veel later opzoek ging naar de de originele Zelda-games voor de Gameboy vond hij ook leuke poppetjes van de serie. Het bleek het startschot van een indrukwekkende en volledige verzameling. Zijn “Ocarina of Time E3 statue” heeft voor hem bijzondere waarde gezien zijn mooie herinneringen aan vervlogen tijden. Een bijzondere Collectors Corner.

De verzamelaar aan het woord

Wat verzamel je precies?

Zelda, Zelda, ook nog Zelda en voor ik het vergeet Zelda natuurlijk! Alles wat Zelda betreft, met uitzondering van plushes en Tingle (personage uit Zelda met eigen gamereeks, red). Ik ben eigenlijk helemaal geen verzamelaarstype.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Altijd al Zelda-idioot geweest. We hadden thuis een NES met Mario gekregen van een kennis die er op uitgekeken was. Nadat ik de game blind van voor naar achter en vice versa kon spelen heb ik de console aan de kant gezet. Kort daarna kwam ik in de videotheek om twee films te huren en zag toen dat er ook NES-games te huur waren. Daar heb ik er toen ook maar twee van meegenomen. Thuis een willekeurige game – ene Zelda waar ik toen nog nooit van gehoord had – erin geduwd en die is er zo’n vier weken in blijven zitten. Die weken heb ik telkens lang samen met vriendin van ‘s morgens tot diep in de nacht zitten spelen, zelfs ‘ziek’ gemeld op het werk! Het hek was van de dam en er werden twee Zelda-games voor de NES aangeschaft. Daarna dus ook alle Zelda-games en Nintendo-consoles tot op heden. De Gameboy-games speelde we echter via een emulator met de PC die weer aangesloten zat op de TV. Zo’n jaar of 3 geleden vond ik het toch wel zonde dat ik die games niet origineel had en ging eens kijken op Marktplaats en Ebay. Daar vond ik redelijk goedkoop de gewenste games en…. ook nog eens een Zelda-figuurtje/poppetje, wat leuk! Jullie snappen natuurlijk wel dat het er niet bij een is gebleven, er moest meer,meer en nog meer van al dat leuks komen. Ik wist toen werkelijk niet waar ik aan begon. Nu, zo’n 3 jaar later, denk ik wel eens dat ik hier beter niet aan had kunnen beginnen, maar als ik dan weer eens in de ‘collectorsroom’ kom, vind ik dat ik toch wel dat ik erg veel en mooie Zelda-zooi bij elkaar gesprokkeld heb!

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Niet het meest ‘Zeldazaamste’ of duurste. Het is de Ocarina of Time E3 statue van Oxmox. Zoals gezegd speelde ik de Zelda-games veel met mijn vriendin. Ik liep met haar door de stad en we kwamen het beeld tegen in een gameshop. We vonden hem allebei mooi, maar te duur. Twee dagen later ben ik teruggegaan om hem te kopen voor de verjaardag van m’n vriendin, maar de statue was al verkocht en niet meer te krijgen. Mijn vriendin werd mijn vrouw en mijn vrouw overleed. Toen kwam ik het beeld zo’n twee en een half jaar geleden tegen op Marktplaats. Hetgeen een hoop oude en mooie herinneringen opriep. Ondanks dat ik meerdere items in mijn verzameling heb die veel meer waard zijn, blijft dit item toch mijn favoriet. Hij vertegenwoordigt voor mij de beste tijd die ik gehad heb met Zelda en mijn vriendin.

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Op het moment probeer ik de serie ‘rubber figures’ compleet te krijgen. Hierin gaat veel tijd zitten; het lijkt soms meer op een levensdoel opzich! Ook van de Kabaya figures wil ik de ontbrekende drie nog hebben. Verder zijn er natuurlijk nog een aantal dingen, maar die zijn meestal ook meteen ernstig duur! Alles wat ik nog niet heb is welkom !!!

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Guild Wars 2 Review

Tien jaar InsideGamer