in

Tien jaar InsideGamer – Een ode aan de mods en vrijwilligers


Uiteraard kan in de serie ‘Tien jaar InsideGamer’ één artikel niet worden vergeten: een artikel gewijd aan de vele vrijwilligers die ons de afgelopen jaren hebben geholpen. Het zijn de vrijwilligers die ons namelijk hebben geholpen op de plek te komen waar we nu zijn.

Daarbij willen we als eerste alle moderators en admins bedanken die de afgelopen jaren er voor hebben gezorgd dat het forum een fantastische plek is geworden, waar members met elkaar kunnen babbelen over games en alle andere randzaken. Jarenlang hebben zij veel van hun vrije tijd geïnvesteerd in InsideGamer. Zij zorgden er voor dat ‘stoute’ members tot de orde werden geroepen, zwaaiden met de banhammer op het moment dat dat nodig was en hielpen members met hun problemen. De moderators hebben echt fantastisch werk geleverd, waarvoor wij hen van harte willen bedanken!

De tweede groep betreft de (vrijwillige) redactie, die tot 2010 al hun werk op vrijwillige basis deed. Zij zorgden er voor dat studies aan de kant werden gezet om die ene review te plaatsen op de dag dat de game officieel in de winkel lag. Zij gingen door tot in de late uurtjes om die ene eindbaas te kunnen verslaan en vervolgens hun tekst te tikken. Zij moesten leven met het soms ietwat lompe en harde commentaar van de hoofdredacteur, die niet altijd begreep dat iets als een sociaal leven voor sommigen ook belangrijk was.

De afgelopen jaren hebben we heel wat vrijwilligers en freelancers gehad. Aan het begin van InsideGamer bestond hun taak uit heel veel verschillende componenten. Zij schreven het nieuws, zorgden dat de trailers werden geüpload en lieten de schoonheid van games zien door screenshots te plaatsen. Daarbij kregen zij te maken met een Content Management Systeem dat alles behalve gebruiksvriendelijk was. Zo moest je vroeger bij het uploaden van screenshots voordat je ze ging uploaden, zelfstandig een logo van InsideGamer op de screenshots plakken. Vervolgens kreeg je te maken met een systeem dat maar één screenshot per keer kon uploaden, waarbij het vaak nog een gok was of het systeem daadwerkelijk deed wat je er van verlangde.

Vrijwilligers hadden aan het begin van het InsideGamer-avontuur dan ook vooral veel geduld nodig. Gelukkig heeft de levendige community ons van begin af aan gesteund. Jullie reacties, zowel positief als negatief, waren voor velen de drijfveer om door te gaan met het schrijven van recensies en artikelen. En eigenlijk is er in dat opzicht weinig veranderd. Ja, sinds 2010 hebben we eindelijk de mogelijkheid om onze freelancers te vergoeden voor hun werk, maar uiteindelijk is het krijgen van veel reacties op de geschreven content voor velen nog altijd het voornaamste doel.

In tien jaar tijd zijn er heel veel moderators en redacteuren geweest die zich voor InsideGamer hebben ingezet. Aan het noemen van namen begin ik niet, omdat ik bang ben dat ik daarbij namen ga missen. Maar weet bij dezen dat ik voor elke minuut inzet die door jullie in InsideGamer is gestoken, enorm blij en dankbaar ben. Bedankt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Far Cry 3 – Psychopaths, Drugs & Other Dangers

Nachtlancering WoW: Mists of Pandaria in MediaMarkt Rotterdam