in

Borderlands 2 classes – de personages


Hoe jij Borderlands 2 speelt, zal afhangen van welk personage je kiest. Elk van de vier personages heeft drie skill trees die ieder hun eigen kenmerken hebben. Door skill points goed te besteden, kun je bijzondere tactieken opstellen en in werking brengen. Daarom is een overzicht van de personages en hun specialiteiten wel zo handig, zodat je straks een goed idee hebt van wie je moet kiezen.


Gunzerker

Speel jij in andere games graag de barbaar die met een enorme bijl op vijanden afstormt? Wil jij alles wat in je weg staat met onnodig veel geweld kapot maken? Ga dan voor Salvador – de gunzerker. Dit mannetje is misschien niet indrukwekkend in lengte, maar des te indrukwekkender in kracht. Hij is gemaakt om veel schade op te vangen en uit te delen. Salvador staat het liefst oog in oog met zijn opponenten zodat hij kan zien hoe ze uit elkaar knallen/scheuren/spatten.

Zijn speciale vaardigheid (‘gunzerking’ genaamd) geeft hem de mogelijkheid om tijdelijk twee wapens tegelijk vast te houden. Daarmee kun je niet alleen meer schade doen, je kunt ook twee verschillende soorten wapens hanteren waardoor je tegenstanders optimaal kunt afschieten. Neem in de ene hand een wapen dat effectief tegen schilden is, en in de andere hand een raketwerper, en je hebt een bijzonder dodelijke combinatie. Met de drie skill trees kun je jouw gunzerker specialiseren in overleven en health, meer schade en snellere wapens, of meer ammunitie en langere gunzerk-tijd. De Gunzerker is de tank van Borderlands 2.

Commando

Axton is een ervaren soldaat die gezocht wordt voor oorlogsmisdaden. De gelukkige premiejager die hem kan overdragen, kan hier vijf miljard dollar voor vangen. Op het eerste oog lijkt Axton niet bijzonder, totdat hij zijn automatische afweergeschut tevoorschijn tovert. Met dit wapen kan deze commando zijn directe omgeving controleren, bijvoorbeeld door de grootste vijanden af te leiden en schade toe te brengen met zijn turret. Of hij laat dit wapen de kleinere tegenstanders afknallen terwijl hij zich met andere zaken bezighoudt.

De drie verschillende skill trees geven je de mogelijkheid om jouw gevechtsmethode aan te passen. Je kunt jouw personage taaier maken met behulp van Axton’s afweergeschut, zodat de speciale vaardigheid dient als overlevingsmiddel. Je kunt je ook richten op vaardigheden die de turret meer kracht, ammunitie en precisie meegeven, waardoor het automatische kanon meer een aanvallende rol vervult. Eén van de skills geeft je zelfs de mogelijkheid om de turret tienduizend procent verder te gooien dan gebruikelijk.

Siren

Op haar planeet van herkomst (Athenas) werd Maya aanbeden als een godin. Nu is ze afgereisd naar Pandora om meer te weten te komen over haar aangeboren talent. Maya is namelijk één van de zes Sirens; vrouwen met ongelofelijke krachten. Zij domineert het slagveld met haar ‘phaselock’, waarmee ze vijanden lamlegt, smelt of op andere wijze lastigvalt. Deze vaardigheid is uitermate geschikt om hele groepen vijanden onder bedwang te houden.

De drie verschillende skill trees van de Siren geven ieder een geheel eigen draai aan dit personage. Zo kun jij je richten op het helen van jezelf en je teamgenoten, wat er misschien voor zorgt dat je ploeg net niet doodgaat tegen die lastige eindbaas. Of je richt je op defensie en het beheersen van vijanden, zodat je op die manier het tij kan keren wanneer het even tegenzit. De Siren kun je beschouwen als de magiër van Borderlands 2, maar wel met een flinke dosis sexappeal.

Assassin

Zer0 is het best te omschrijven als een ‘cyborg ninja’. Wie of wat hij exact is en waar hij vandaan komt, is nog geheel onduidelijk. Dat is ook moeilijk na te gaan wanneer hij als een bezetene tussen zijn vijanden door sprint en zwaarden in hun rug steekt. En het feit dat hij zijn tegenstanders van grote afstand kan afschieten met een sniper rifle werkt hier ook niet echt aan mee. Is hij dan misschien te herkennen als je goed kijkt? Nee, want zijn gezicht is niet zichtbaar. In plaats daarvan schijnt er een soort holografisch display vanuit zijn helm die zijn vermoedelijke emoties uitdrukken in emoticons. En wanneer hij een opponent heeft omgebracht, toont dit display een 0. Duidelijk één van de meest koelbloedigen in Borderlands 2.

Zer0’s speciale vaardigheid biedt hem het vermogen om ongezien over het strijdtoneel te bewegen. Zo wordt hij tijdelijk onzichtbaar en kan hij in deze modus de zwakke plekken van zijn tegenstanders zien. Met zijn drie skill trees kun je totaal verschillende tactieken toepassen. Zo is het mogelijk om volledig de mêlee-kant op te gaan zodat je de zwaardzwaaiende badass kunt uithangen. Of je richt je juist op wapenvaardigheden waardoor je meer als sluipschutter fungeert.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

PES 2013 Review

Borderlands 2 Review