in

Een blik op de Firstlook 2012 line-up


Game-event Firstlook is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie voor gamers. Met dit jaar nóg meer uitgevers die aanwezig zijn, is ook het aantal games gegroeid dat we nu al kunnen spelen terwijl ze pas dit najaar of zelfs pas in het voorjaar van 2013 in de winkels liggen! Wij hebben voor jullie een overzichtje gemaakt van de tot dusver bevestigde games, zodat je alvast een eigen schema kunt maken met wat je er wil gaan checken.

2K Games

2K is dit jaar aanwezig met drie games, waarvan er twee net in de winkels liggen wanneer Firstlook plaatsvindt. Dit zijn met Borderlands 2 en NBA 2K13 – Jelle’s favoriete game dit najaar – echter niet de kleinste titels. Voor wie nog niet zeker is over zijn aanschaf is het een absolute aanrader de twee te checken. Borderlands 2 is misschien wel de tofste coöpgame van dit jaar en elke NBA 2K-uitgave wordt door de experts als beste sportgame van dat jaar uitgeroepen. Meest interessante titel van 2K is toch wel XCOM: Enemy Unknown, omdat die game pas een week na Firstlook te koop is. Deze turn-based strategiegame werd op de Gamescom al goed ontvangen door Jules, dus ga hem zeker bekijken.

Activision

Activision kan als grote uitgever natuurlijk niet ontbreken op een evenement als Firstlook en zij zorgen ervoor dat één van de grootste titels dit najaar een hoop fans zal trekken: Call of Duty Black Ops II. De game verschijnt pas vijf weken (!) nadat je hem al hebt kunnen spelen in Utrecht! Ideaal dus om alvast een voorsprong te nemen en wat multiplayermaps te verkennen zodat je vanaf de release al meteen die vervelende Fransen kunt uitlachen als ze online weer lopen te vloeken.

Capcom

Van de vijf games die Capcom meeneemt naar Firstlook is er slechts eentje net voor het event uitgebracht: Resident Evil 6. Zonder te veel te verklappen kan ondergetekende al wel melden dat deze Resident Evil behoorlijk veel verschilt van zijn voorgangers, dus het kan geen kwaad de game even te spelen en zo zelf uit te vogelen of je de veranderingen kunt waarderen. Street Fighter X Tekken is weliswaar al verschenen op de consoles, maar wie een fighter wil op zijn of haar handheld kan hier alvast de Vita-versie spelen die op 19 oktober uitkomt. In 2013 verschijnen DmC: Devil May Cry en Lost Planet 3 pas, maar de echte fans kunnen alvast kijken of deze spellen iets voor hen zijn. Tot slot is ook Remember Me aanwezig, een game die pas in mei van 2013 verschijnt. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat de game speelbaar is, maar het is zeker een Capcom-titel om in de gaten te houden.

Electronic Arts

FIFA 13 – een game die bejubeld werd in de recensie van Lars – is uiteraard aanwezig op Firstlook. FIFA wordt vergezeld door de singleplayer van Medal of Honor: Warfighter en Need for Speed: Most Wanted is er ook. Er wordt zelfs een competitie gehouden onder de echte NFS-fans!

Microsoft

Microsoft is aanwezig met het langverwachte vierde deel in de Halo-serie. Halo 4 hebben we al verschillende keren kunnen spelen en zowel de singleplayer als de multiplayer lijken veilig bij ontwikkelaar 343 Industries.

Namco Bandai

Namco Bandai hoopt dit najaar te knallen met Epic Mickey 2: The Power of Two, waarin Mickey hulp krijgt van Oswald the Lucky Rabbit. Laat je niet misleiden door het cartooneske uiterlijk, want de game lijkt ook voor de volwassen gamer vooral in coöp goed uit de verf te komen. Begin 2013 verschijnt Star Trek, gebaseerd op het universum van de film uit 2009. De a-symmetrische coöp lijkt er voor te zorgen dat alle Trekkies in 2013 weer aan hun trekken komen. Top-RPG Ni No Kuni maakt ook zijn opwachting.

Nintendo

Met de Wii U in aankomst wordt Firstlook op het juiste moment gehouden, want Nintendo heeft aangegeven dat er meerdere games speelbaar zullen zijn op de Wii U! Wij weten nog niet welke dit zijn, maar de kans is groot dat het spellen zijn als Nintendoland, ZombiU en New Super Mario Bros. Pin ons er echter niet op vast en ga vooral zelf naar de Nintendo-stand om hun nieuwste console te ervaren.

Sony

Sony heeft dit najaar troeven in handen met onder meer Little Big Planet Karting en PlayStation All Stars: Battle Royale. Beiden lijken ideale partygames voor degenen die liever niet al te kiddy spellen spelen en laatstgenoemde hebben we zelfs al onder handen genomen. In maart 2013 verschijnt God of War: Ascension en ook die game is aanwezig op Firstlook. Genoeg exclusives aanwezig dus voor de PlayStation 3-bezitters.

Square Enix

Square Enix heeft twee grote titels voor de Westerse markt in petto met Hitman: Absolution en Tomb Raider. In Hitman: Absolution heeft Agent 47 meer mogelijkheden dan ooit om zijn vijanden uit te schakelen. Dit betekent dat er momenten zijn waarop het spel meer actie kent dan voorheen, maar er is altijd de keuze om lekker stealthy het einde van een level te bereiken. Tomb Raider viel bij ons in eerste instantie op wegens het gekreun van Lara Croft, maar blijkt stiekem een hele vette game waarin veel aandacht wordt besteed aan het survival-element.

THQ

THQ is aanwezig met twee titels die beiden pas in het eerste kwartaal van 2013 verschijnen. Company of Heroes 2 is één van de meest veelbelovende RTS-games voor het komende jaar en South Park: The Stick of Truth lijkt de eerste echt gave South Park-game te worden. Met South Park-schrijvers Matt Stone en Trey Parker die nauw meekijken met de ontwikkeling, lijkt de echte South Park-feeling wel verzekerd.

Ubisoft

Ubisoft brengt dit najaar een aantal grote games uit. Natuurlijk is er Assassin’s Creed 3 en het kleine broertje Assassin’s Creed Liberation. Beide games verschijnen op 31 oktober en als we Joey mogen geloven wordt Assassin’s Creed III een heerlijke opvolger van Revelations. Later dit jaar verschijnt ook Far Cry 3, waarvan jullie binnenkort een singleplayer-preview van Eelco mogen verwachten. Hij is namelijk al vijf uur aan de slag gegaan met de game, maar ook jij kunt dus al snel een kijkje nemen in de open wereld van Far Cry! Just Dance 4 lanceert 2 oktober al maar voor de b-boys onder ons is deze game stiekem niet te missen. Zo zal ook Wesley Domingos over de game denken, hij heeft namelijk alle Achievemens van het derde deel behaald. Kom je hem tegen, daag hem dan zeker uit voor Just Dance 4 of een potje Rocksmith.

Wargaming.net

De naam van deze uitgever zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar Wargaming.net is in veel andere landen al ontzettend groot en maakt ook in Nederland een flinke groei door. Met World of Tanks en World of Warplanes – de nieuwe WoW – hebben zij spellen in handen die nu al door ontzettend veel mensen online worden gespeeld.

Dit is de strakke en gevarieerde line-up van Firstlook 2012. Ga jij op 6 en 7 oktober naar Firstlook en zie je één van ons rondlopen, schroom dan niet om gezellig een praatje te maken en misschien zelfs even lekker te gamen. Er is tenslotte voor ieder wat wils. Laat in de reacties ook vooral weten naar welke game jij het meeste uitkijkt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

F1 2012 Review

Xcom: Enemy Unknown Preview