in

70 miljoen Xbox 360’s verkocht, inkomsten dalen


Microsoft heeft sinds de lancering van de Xbox 360 in 2005 70 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht, zo blijkt uit recent bekendgemaakte kwartaalcijfers. De cijfers tonen ook dat de inkomsten van de Xbox 360-divisie de afgelopen drie maanden zijn gedaald.

De inkomsten zijn met 418 miljoen dollar afgenomen vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Dat is een daling van 24 procent.

De daling komt doordat er minder consoles zijn verkocht, 1,7 miljoen ten opzichte van 2,3 miljoen, en ook minder games. Dat laatste is omdat Microsoft vorig jaar Gears of War 3 uitbracht, terwijl er afgelopen kwartaal geen exclusieve titel is verschenen. Microsoft haalde wel meer inkomsten uit Xbox Live; de dienst heeft inmiddels 46 miljoen gebruikers, een stijging van vijftien procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.

De operationele inkomsten van de Entertainment and Devices-divisie, waar de Xbox 360 onderdeel van uitmaakt, daalde met 94 procent tot 19 miljoen dollar. Dit zou vooral te maken hebben met hogere Research & Development-kosten, met name op het gebied van interactive entertainment. Hoewel Microsoft het niet expliciet zegt, zijn deze kosten waarschijnlijk toe te schrijven aan de ontwikkeling van de volgende Xbox-spelcomputer.

70 miljoen

De huidige spelcomputer van Microsoft, de Xbox 360, was afgelopen kwartaal wederom marktleider in de Verenigde Staten, met een aandeel van 49 procent. Tot op heden zijn er van de console wereldwijd 70 miljoen exemplaren verkocht. Ter vergelijking: van de originele Xbox zijn er ruim 24 miljoen exemplaren verkocht.

Van de PlayStation 3 zijn er volgens de meest recente cijfers wereldwijd 63,9 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Die cijfers zijn echter van 31 maart, bovendien kwam de PS3 ongeveer een jaar later uit. De Wii is de bestverkopende spelcomputer van deze generatie. Sinds zijn release in 2006, hetzelfde jaar als de PS3-lancering, zijn er ruim 96 miljoen exemplaren verkocht. Die cijfers zijn van afgelopen juni.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cyberpunk 2077 heeft sandbox als spelwereld

Double Dragon: Neon Review