in

iOS Update Week 42


Welkom bij de tweede editie van de iOS Update, een wekelijkse rubriek waarin we je op de hoogte houden van het laatste nieuws en de releases in de App Store. Deze week onder meer aandacht voor de uiterst gewelddadige klassieke racegame Carmageddon, kunnen de vingers de lucht in met True Skate, sloop je een kantoor vol zombies in Zombies en sluiten we af met een schitterende gameplay video van Star Command.

Nieuws

Infinity Blade: Dungeons komt pas in 2013

Epic heeft laten weten dat Infinity Blade: Dungeons pas volgend jaar voor iOS verschijnt. Een van de redenen is de samenwerking met ontwikkelaar Impossible Studios, hierdoor moest er een nieuwe studio opgezet worden en ontstonden er veel nieuwe ideeën voor de game. Infinity Blade: Dungeons werd voor het eerst onthuld tijdens Apple’s iPad evenement afgelopen maart. Volgens geruchten zou er ook een prequel op Infinity Blade aangekondigd worden tijdens het ‘iPad Mini-evenement’ 23 oktober.

VVVVVV op weg naar iOS

Terry Cavanagh heeft laten weten dat de cult indie-game VVVVVV binnenkort voor iOS en Android verschijnt. De ontwikkelaar bracht vorige maand al de hypnotiserende game Super Hexagon naar de App Store, waar meer dan 10.000 stuks van zijn gedownload. Eerder verscheen VVVVVV al voor de PC en Nintendo 3DS. De game staat bekend om zijn simpele visuele stijl en platform gameplay.

Captain America maakt zijn opwachting in Avengers Initiative

De volgende speelbare personage in Marvels iOS-game Avengers Initiative lijkt Captain America te gaan worden. Eerder deze maand bracht Marvel samen met Wideload Games de game al naar de App Store. Interessant is dat er hiervoor meerdere episodes in de planning staan. Zo kun je in de eerste episode het als The Hulk opnemen tegen verschillende Marvel-schurken. Afgelopen weekend is tijdens de Comic-Con in New York een trailer verschenen waarin Captain America aan het einde te zien is, een overduidelijke hint naar de volgende episode. Avengers Initiative is tijdelijk €2,39 euro en ook krijg je gratis een nieuw kostuum voor The Hulk.

App Store Link: Avengers Initiative (tijdelijk €2,39, universeel)

Releases

Carmageddon

Toen Carmageddon in 1997 verscheen, eisten verschillende politieke partijen in binnen- en buitenland een verbod op de racegame. In de game kun je een race winnen door mensen en dieren dood te rijden. Een verbod is er nooit gekomen, wel moest de game in bepaalde landen van censuur worden voorzien. 15 jaar is de game verkrijgbaar voor iOS. Weliswaar gaat het om dezelfde bloederige game inclusief gameplay en besturing. Voornamelijk in het begin is de besturing stroef, maar met je auto het trottoir op rijden en de nodige bloedspetters achter te laten blijkt nog steeds een vreemde voldoening te geven. Bovendien kun je nu, dankzij de leaderboards, laten zien dat je hierin de allerbeste bent.

App Store Link: Carmagedonn (€1,59 , universeel)

Don’t Look Back

Naast VVVVVV en Super Hexagon heeft ontwikkelaar Terry Cavanagh nog meer games gemaakt. Een van de bekendere is Don’t Look Back, een korte Flash platform-game uit 2009. De game is gebaseerd op het mythische liefdesverhaal van Orpheus en Eurydice en is haast een allegorisch kunstwerk te noemen. Bovendien is de game gratis!

App Store Link: Don’t Look Back (gratis, universeel)

EpicHearts

EpicHearts is een indrukwekkende RPG van Koreaanse makelarij. Aan het begin van je avontuur kies je uit één van de drie personages: een swordsman, gunslinger of paladin. Die bovendien over het allerbelangrijkste ter wereld beschikken: een episch hart… Als een van deze classes vecht je je een weg door acht verschillende werelden, met als doel een eeuwenoud ritueel te voltooien: de Renobatio. Een typische vage RPG dus, waar de focus vooral ligt op het vechten en er heel veel te bevelen valt. Zo zijn er meer dan 200 quests te ontdekken en 60 skills te verkrijgen.

App Store Link: EpicHearts (gratis, universeel)

Fighting Fantasy: Blood of the Zombies

Fighting Fantasy: Blood of the Zombies is een interactief gameboek afkomstig van Ian Livingstone. Voor de duidelijkheid het gaat hier dus om een digitaal boek waarin je als lezer deelneemt aan het verhaal door het maken van keuzes. Deze zorgen ervoor dat je op verschillende manieren door het boek reist. In dit geval hebben we te maken met een gek genaamd Gingrich Yurr, die een leger zombies op te wereld los laat. Jij moet proberen dit tegen te houden en natuurlijk proberen te overleven. Vooral ook interessant om te zien dat de gameboeken steeds weer vaker opduiken op iOS, nadat ze eerder toch vrijwel compleet waren verdwenen.

App Store Link: Fighting Fantasy: Blood of the Zombies (€4,99, universeel)

Hidden Runaway

Om het tienjarige bestaan van de point-and-click adventure Runaway: A Road Adventure te vieren heeft ontwikkelaar Pendulo Studios Hidden Runaway uitgebracht voor iOS. Het liefdeskoppel Brian en Gina wonen niet meer samen en proberen nu allebei hun avontuur als filmscript te verkopen aan een Hollywood-producer. In de game herleef je dan ook het verhaal opnieuw, maar moet je dit keer verborgen voorwerpen spotten, puzzels oplossen en mini-games spelen. En tijdens deze reis door het verleden zou er heel misschien weer een vonk kunnen overslaan tussen de twee helden.

App Store Link: Hidden Runaway (€2,39 , universeel)

Mikey Shorts Halloween

De speedrun platform-game Mikey Shorts was een van de beste in zijn genre de afgelopen maanden. Speciaal voor Halloween heeft de ontwikkelaar een gratis spin-off uitgebracht: Mikey Shorts Halloween. Net zoals in de volledige game is de besturing vlekkeloos en de levels fantastisch ontworpen. De game biedt 4 levels en 12 nieuws outfits, natuurlijk allemaal in Halloween-thema.

App Store Link: Mikey Shorts Halloween (gratis, universeel)

Sonic Jump

Sonic Jump laat je dit keer niet keihard met Sonic door een level rennen, dit keer kiest die ervoor om de lucht in te springen om ringen te verzamelen. Sonic Jump is dan ook een in essentie Doodle Jump in een Sonic-jasje en dat kan nog best leuk zijn. Bovendien heeft Sonic in Casino Night Zone uit Sonic 2 en in Sonic the Hedgehog Spinball al bewezen ook verticaal zijn mannetje te staan. Naast Sonic kun je ook enkele van zijn vriendjes kiezen en al springend je een weg banen naar het eindgevecht met Dr. Eggman.

App Store Link: Sonic Jump (€1,59 , universeel)

Skyriders

Wellicht ken je nog de oude DOS-game Skyroads, waarin je al springend van platform naar platform door de ruimte reist. Skyriders heeft dit concept overgenomen en het in een compleet nieuw jasje gestoken. Je bestuurt een klein ruimteschip en racet op knotsgekke banen. Dit is niet makkelijk, daar je op topsnelheid racet en natuurlijk ook de nodige obstakels moet omzeilen. Skyriders bevat 40 verschillende levels en tientallen upgrades voor je schip.

App Store Link: Skyriders (€1,59 , universeel)

Symphonica

Symphonica is een muziekgame waarin je een beginnende dirigent speelt. Door op de juiste momenten de goede bewegingen te maken, dirigeer je de mooiste symfonieën. Daarnaast zit er nog een verhaal in de game, waarin je niet alleen probeert de beste dirigent ter wereld te worden, maar ook opzoek bent naar je broer. Wellicht is het dan ook geen verassing dat de game afkomstig is van Square Enix. De eerste drie episodes zijn gratis te spelen, voor de rest moet je betalen.

App Store Link: Symphonica (gratis, universeel)

True Skate

In True Skate bestuur je niet de skateboarder, maar gebruik je je vingers als voeten en moet je de juiste bewegingen maken om tricks uit te voeren. Zo doe je een ollie door met je vinger op het einde van het board te tappen, om deze goed te landen moet je vervolgens je board horizontaal krijgen door de voorkant van het te tappen. Dit vormt de basis waaruit je de rest van je tricks zult doen. Dit doe je allemaal in een groot skatepark vol met ramps, pipes, relingen en andere obstakels om te gebruiken. Net zoals bij echt skateboarden is doorzettingskracht en oefening vereist. Lukt het je echter om een sicke trick succesvol te landen dan is ook de voldoening daar.

App Store Link: True Skate (€1,59 , universeel)

Walking Dead: The Game – Episode 3: Long Road Ahead

Long Road Ahead is de derde episode in de Telltale Games’ adventurereeks Walking Dead. De episode is in-app te kopen via het Episodes-menu en kost net als de andere episodes €3,99. Dit deel speelt zich af rond het proberen te verlaten van de stad Macon. Wat extra moeilijk wordt gemaakt omdat er zich verrader in het midden schijnt te bevinden.

App Store Link: Walking Dead: The Game – Episde 3: Long Road Ahead (€3,99, universeel)

Zombies

Nog meer zombies vind je in de game Zombies. Zombies is een isometrische pixelart game waarin jezelf met alle macht moet beschermen tegen hordes zombies die je achterna zitten in een kantoorgebouw. De game ziet er super stylish uit en alles in elk level kan kapot worden gemaakt. Dit doe je door je handen, honkbalknuppels, kettingzagen, guns en nog veel meer te gebruiken. Daarnaast bevat de game een magistrale soundtrack die het in combinatie met de actie en stijl zeker doet opvallen tussen de rest van de zombie-games.

App Store Link: Zombies (€0,79 , iPhone en iPod touch)

Video’s

Arc Squadron

Ontwikkelaar Psyonix laat in deze nieuw trailer van Arc Squadron nogmaals de pracht zien die het met de Unreal Engine op het scherm weet te toveren. Als de on-rails shooter net zo goed speelt als het er nu uitziet, gaatdat zeker genieten worden.

Demon Tribe

Sega heeft het team achter de Yakuza-games een nieuwe game laten maken genaamd Demon Tribe. Deze iOS game werd afgelopen week in het Japanse gamesmagazine Famitsu uit de doeken gedaan. Als we deze mogen geloven is de game een mix tussen: role-playing, actie, multiplayer en een dark fantasy-setting die niet zou misstaan op een ‘standaard’ spelcomputer. Jij, en je vrienden, spelen een groep speciale agenten in dienst van Demon Tribe en voeren real-time gevechten tegen een duistere vijand. De game zou zich zowel op de ‘hardcore’- als ‘casual’-gamer focussen. Hieronder de trailer, weliswaar in het Japans:

Modern Combat 4: Zero Hour – Dev Diary

De Modern Combat-reeks staat vooral bekend om zijn visuele schoonheid. Daarnaast laat men in deze eerste developer diary een nieuw ‘tactical movement’-systeem zien en wordt het duidelijk dat we dit keer ook in de schoenen van de badguy komen te staan.

Star Command

In Star Command ben jij de kaptein van je eigen ruimteschip en reis je met je crew door de eindeloze ruimte. Tijdens dit avontuur kun je je schip ontwerpen zoals jij wilt en moet je zorgen dat je crew aan het werk worden gezet. Zo kunnen ze nieuwe technologieën onderzoeken, nieuwe sterrenstelsels scannen en het opnemen tegen vijandelijke wezens. Door meer taken te voltooien zullen je crewleden levelen en de beschikking krijgen over nieuwe krachten en voorwerpen, zoals bijvoorbeeld plasmagranaten en de mogelijkheid om verslagen teamleden weer tot leven te wekken.

In onderstaande video kun je zelf alvast een aantal gameplay-elementen bekijken en een goede indruk krijgen van deze veel belovende game.

Voor zover de tweede editie van deze nieuwe wekelijkse rubriek. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en natuurlijk welke iOS-games jullie op dit moment spelen. Laat het hieronder horen in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon Black 2 / Pokémon White 2 Review

SingStar wordt gratis, nummers wel betaald