in

Assassin’s Creed 3 – Historische figuren (deel 1)


De faam die de Assassin’s Creed-serie geniet kent vele gronden, waarvan de sterke verstrengeling tussen fictie en geschiedkundige feiten een heel belangrijke is. In Assassin’s Creed 3 is dit niet anders; de game zit vol met historische locaties en personages uit de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd. Die locaties zullen we uitgebreid in beeld brengen middels een drietal video’s, terwijl we een greep uit de belangrijkste, historische personages uit Assassin’s Creed 3 behandelen in een artikeltweeluik. Dit is het eerste deel van dat tweeluik vol belangrijke personen uit de Amerikaanse Revolutie die een rol vervullen in Ubisoft’s nieuwste sluipmoordenaarsgame.

Benjamin Franklin

Als één van de Founding Fathers of the United States of America is Benjamin Franklin een persoon die tot vandaag de dag een hoop aanzien geniet onder de Amerikaanse bevolking. Ook in Assassin’s Creed 3 is Franklin een man van groot statuur, wat ongetwijfeld samenhangt met zijn geniale veelzijdigheid. Hij kan uitstekend uit de voeten als diplomaat, auteur, drukker, burgeractivist, politicus en uitvinder (en zelfs nog meer dan al dit genoemde), waarmee Franklin een schoolvoorbeeld is van een Uomo Universale (de universele mens). Ondanks zijn hoge stand en genialiteit speelt Benjamin Franklin slechts klein bijrolletje in de nieuwste Assassin’s Creed-game.

Samuel Adams

Samuel Adams zette zijn handtekening onder de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en geldt in die hoedanigheid als Founding Father (zij het minder prominent dan bijvoorbeeld Benjamin Franklin). Adams was als politicus in koloniaal Massachusetts een sleutelfiguur in de totstandkoming van de Amerikaanse Revolutie. Hij stuurde het verzet tegen de vergrote Britse politieke inmenging aan en stond daarmee aan de basis van de onafhankelijkheidsstrijd. Zo zou Samuel Adams de aanzet hebben gegeven tot het saboteren van de thee-import in de Boston Tea Party. Deze historische daden zorgen ervoor dat zijn pad meermaals dat van sluipmoordenaar Connor kruist.

John Hancock

Het wordt een beetje een bekend riedeltje, maar ook John Hancock ondertekende de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring (met een prachtige handtekening waarbij alle andere signaturen schril afstaken). Hancock was vanwege zijn functie als president van de Second Continental Congress de eerste ondertekenaar van het document, maar treedt in Assassin’s Creed 3 voornamelijk op de voorgrond als één van de sleutelfiguren bij het ontstaan van de Amerikaanse Revolutie. Hancock was ten tijde van de Boston Tea Party een vooraanstaand leider in Boston en zou – net als Samuel Adams – verantwoordelijk zijn voor de theesabotage.

Charles Lee

Hij begon als Brits soldaat, maar werd één van de belangrijkste generaals van het (Amerikaanse) Continentale Leger. Charles Lee verwachtte op een gegeven moment zelfs – als meest ervaren leider – te worden benoemd tot opperbevelhebber van dit leger, maar die felbegeerde positie werd George Washington gegund. Eén van de redenen die hiervoor wordt genoemd is het feit dat Charles Lee – die zijn bezittingen in Engeland met zijn overstap naar de Amerikanen noodgedwongen had opgegeven – betaald wilde worden voor zijn diensten, terwijl Washington zijn rol als opperbevelhebber gratis en voor niets zou vervullen.

Paul Revere

De Bostonian (inwoner van Boston) Paul Revere speelde een sleutelrol bij de Slag of Lexington en Concord en is daardoor prominent aanwezig in Assassin’s Creed 3. Als zilversmid leverde Revere een belangrijke bijdrage door de Britse troepen in Boston goed in de smiezen te houden, waardoor hij de koloniale milities in Lexington en Concord tijdig kon waarschuwen voor een naderende Britse expeditie hun kant uit. Doordat de milities op de hoogte waren van de expeditie konden ze voldoende voorbereidingen treffen voor het vijandelijk treffen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat als Mario een verhaallijn had? [deel 1]

Assassin’s Creed 3 Review