in

Alles over Call of Duty: Black Ops 2


Elke Call of Duty-game is automatisch één van de belangrijkste releases van het jaar. In luttele dagen kopen miljoenen gamers het nieuwste deel om er vervolgens weer een heel jaar online mee te zitten. Met Call of Duty: Black Ops 2 zal dat niet anders gaan.

In dit artikel hebben we alle informatie die bekend is over Call of Duty: Black Ops 2 voor je verzameld. Alles wat je wilt weten over de shooter kun je hier vinden. En wat valt op? Black Ops 2 lijkt de reeks daadwerkelijk op de schop te nemen!

Het verhaal van Black Ops 2

In Black Ops 2 speelt een personage uit de eerste Black Ops, Alex Mason, een cruciale rol. In de jaren ‘70 en ’80 vecht hij voor de Verenigde Staten in de Koude Oorlog en doet hij plekken als Midden-Amerika, Afghanistan en Angola aan. Raul Menendez, een terrorist met een eigen populistische beweging genaamd de Cordis Die, steekt echter de kop op en keert in 2025 terug om een nieuwe Koude Oorlog tussen China en de VS te creëren. In deze tijd neem je controle over Alex Mason’s zoon David en vecht je niet alleen met je geweer, maar ook met op afstand bestuurbare robots.

Strike Force-missies

Naast de sprongen in tijdsperiodes doet de singleplayer in Black Ops 2 nog meer anders. Voor het eerst zal je het gevoel hebben zelf invloed uit te kunnen oefenen op het verhaal in een Call of Duty-game. De singleplayer bevat zogenoemde Strike Force-missies, waarin de prestaties die je levert direct beïnvloeden hoe het spel verloopt. Wanneer iemand sterft in een Strike Force-level, komt die persoon niet meer terug in de game. Of als een missie niet succesvol wordt volbracht, wordt het verhaal aangepast en kun je het niet overnieuw proberen. Deze missies hebben ook meerdere doelen waarvan je zelf mag beslissen in welke volgorde je er aan voldoet. Spelers mogen zelfs kiezen met welke soldaat ze spelen en te allen tijde wisselen tussen personages.

De multiplayermodi in Black Ops 2

Voor veel spelers ligt de nadruk bij Call of Duty op de multiplayer. Spelers zullen dan ook blij zijn om te horen dat die flink op de schop gaat in Black Ops 2, zonder dat de kern verloren gaat. Naast de standaard modi als Team Deathmatch en Domination, zijn er tot nu toe twee nieuwe modi aangekondigd. In Multi Team-modus spelen niet twee teams met zes tot acht man, maar vier tot zes team met drie tot vier man. Nog altijd draait het om de andere teams uitschakelen, maar nu moet er met meer teams rekening houden worden. Dat maakt de gameplay een stuk hectischer. Een andere nieuwe modus is Hard Point, een soort King of the Hill. Als team probeer je een locatie op de map te veroveren en die te verdedigen tegen vijandelijk vuur. De zombiemodus keert gelukkig ook terug!

Create a Class

Misschien nog wel belangrijker dan nieuwe modi is de vrijheid die spelers krijgen om hun eigen klasse te creëren in de multiplayer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een tienpuntensysteem, waarbij alles dat je toevoegt aan je soldaat een punt kost. Elk wapen, van een geweer tot een granaat, en elke perk is een punt. Gebruik je bijvoorbeeld nooit een secondary wapen, dan kun je dat punt beter gebruiken voor een extra granaat. Ook kun je punten gebruiken voor de zogenaamde ‘wild cards’, speciale opties die tactische voordelen geven. Een extra attachment voor je wapen bijvoorbeeld, of de optie om twee belangrijke perks te kiezen en tegelijk te gebruiken. Overigens zijn de Perk Pro’s verdwenen: vaak een perk gebruiken geeft dus geen voordeel meer.

Bekijk alle perks in Black Ops 2

Scorestreaks in Black Ops 2

Ook Streaks werken anders in Black Ops 2. Waar je voorheen altijd kill streaks kon maken, waardoor je na een bepaald aantal keer een vijand te hebben neergeschoten zonder zelf dood te gaan een extra mogelijkheid kreeg (bijvoorbeeld het ontvangen van een Turret of het oproepen van een helikopter), daar draait het nu niet langer om het aantal kills. Vanaf nu draait het om Scorestreaks, waarbij je niet alleen punten krijgt voor het doden van je tegenstander, maar ook het volbrengen van opdrachten, pakken van een vlag en het verdedigen van teamgenoten. Met de score streaks kunnen weer diverse wapens en hulpmiddelen worden vrijgespeeld, zoals de Vtol Warship, RX-XD en UAV. Met de nadruk op bestuurbare robots in de singleplayer van Black Ops 2 kun je ook veel meer van dergelijke apparaten in de multiplayer verwachten.

Bekijk alle Scorestreaks in Black Ops 2

Wapens in Black Ops 2

Een complete lijst van alle wapens in Black Ops 2 is hier te vinden.

Black Ops 2 en eSports

Dat Call of Duty een reeks is die zich bij uitstek leent voor eSports, moge duidelijk zijn. Activision speelt hier op in door League Play toe te voegen, waarbij je wordt ingedeeld in één van zeven divisies op basis van je vaardigheden. Zo kom je altijd tegenover spelers te staan die ongeveer even goed zijn, en zo kun je naarmate je beter wordt, divisies omhoog klimmen. Ook zijn er livestreaming- en shoutcasting-opties toegevoegd aan de game

Hopelijk ben je na dit artikel beter voorbereid op Black Ops 2. Het moge duidelijk zijn: de serie gaat spannende nieuwe wegen in en we zijn benieuwd hoe dit uitpakt. Jelle heeft zijn mening over Black Ops 2 in elk geval al neergekalkt in zijn recensie!

De game verschijnt op 13 november op Xbox 360, PlayStation 3 en PC voor 59,99 euro en krijgt naast de standaard editie ook de Hardened Edition (79,99 euro) en een Care Package Edition (179,99 euro).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Call of Duty: Black Ops 2 – Weapons

Call of Duty: Black Ops 2 Review