in

Call of Duty: Black Ops 2 – Weapons


Call of Duty: Black Ops II heeft zoals elke andere shooter een groot arsenaal aan wapens. In meerdere artikelen behandelen we de verschillende groepen wapens, waarbij we ingaan op elk individueel wapen. Hieronder alvast een overzicht van de diverse soorten wapens, waarin we kort op ingaan op het algemene gebruik ervan.

Assault Rifles

Het gaat wellicht wat ver om te zeggen dat je zonder Assault Rifle nergens bent in Black Ops 2, maar het staat vast dat Assault Rifles ontzettend van pas komen. Ze zijn geschikt om van gemiddelde afstand tegenstanders neer te halen, maar kunnen ook op korte of lange afstand effectief zijn. Dit geldt dan met name voor de rifles die je op de juiste manier uitbreidt, bijvoorbeeld met een langere loop of een goeie scope. Klik hier voor alle Assault Rifles in Black Ops 2.

Launchers

Launchers zijn speciale wapens die zijn ontwikkeld om grootse aanvallen op te zetten. Denk dan bijvoorbeeld aan het neerschieten van voertuigen in de lucht, of meerdere vijanden die bij elkaar in de buurt lopen met één schot afknallen. Sommige launchers zijn alleen geschikt als luchtafweergeschut terwijl andere beter geschikt zijn om groepen soldaten aan te pakken. Klik hier voor alle Launchers in Black Ops 2.

Light Machine Guns / LMG

Als je echt stevig wil uithalen is een LMG hiervoor een uitermate geschikt wapen. Ze hebben grote magazijnen waardoor je voor een lange tijd aan één stuk door kunt schieten, zonder te hoeven herladen. Strategisch gezien zijn Light Machine Guns met name interessant om een breed gebied, bijvoorbeeld de ingang van een bepaalde wijk, te verdedigen. Knappe jongen die zich ongeschonden een weg weet te banen door jouw kogelregen. Klik hier voor alle Light Machine Guns in Black Ops 2.

Pistols

Pistols komen voornamelijk van pas op korte afstand en een beetje gevorderde speler kan hier ontzettend accuraat mee richten. Een Pistol draag je vrijwel altijd bij je en kan ideaal zijn wanneer je geen munitie van zwaardere wapens wilt verspillen. Met een paar goed gerichte schoten met je Pistol kun je dan bijvoorbeeld een vijand afschieten terwijl hij of zij herlaadt; het herladen van een Pistol is bovendien in een mum van tijd gebeurd. Klik hier voor alle Pistols in Black Ops 2.

Shotguns

Een Shotgun kan ontzettend dodelijk zijn op korte afstand; goed gericht is één schot genoeg om een ander neer te halen. Vooral in maps en levels waar sprake is van kleine kamertjes met veel hoeken waar een tegenstander zich kan bevinden, is een Shotgun erg praktisch. Het wapen is echter compleet overbodig wanneer je een vijand op lange afstand wil neerhalen. Veel munitie van andere wapens doet naarmate de afstand groter wordt minder schade, maar patronen van Shotguns komen op enigszins lange afstand compleet niet aan. Klik hier voor alle Shotguns in Black Ops 2.

Sniper Rifles

Sniper Rifles zijn ideaal in maps met veel open ruimte waar je met je schoten lange afstanden kunt overbruggen. Vooral als er op een spelmap diverse plekken zijn met genoeg cover, is het interessant om op deze manier Black Ops 2 te spelen. Zorg dat je vaak genoeg wisselt van locatie waar je schuilt, want anders heeft je slachtoffer je zo te pakken met behulp van zijn killcam. Houd er bovendien rekening mee dat je je niet echt geliefd maakt met deze manier van spelen. Klik hier voor alle Sniper Rifles in Black Ops 2.

Sub Machine Guns / SMG

Sub Machines Guns, ofwel SMG’s, zijn anders dan Light Machine Guns omdat het draait om vuren op korte afstand en omdat mobiliteit noodzakelijk is. Het wapen is met name geschikt om snelle aanvallen te plaatsen of om tegenstanders te flanken en hen zo op korte tijd veel schade aan te doen. Klik hier voor alle Sub Machine Guns in Black Ops 2.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Call of Duty Black Ops 2 – Scorestreaks

Alles over Call of Duty: Black Ops 2