in

‘Microsoft komt volgend jaar met Xbox TV-kastje’


Microsoft komt volgens bronnen van The Verge volgend jaar met een Xbox-branded tv-kastje, een versimpelde variant van de nieuwe Xbox-spelcomputer die het uitbrengt. Dit zou onderdeel uitmaken van Microsofts strategie om het Xbox-merk schaalbaar te maken, zodat het eenvoudig op meerdere platformen uitgerold kan worden.

Het tv-kastje zou voor een lagere prijs dan de nieuwe Xbox-console in de markt gezet worden en daarmee ook niet in staat zijn om Xbox-games als Halo af te spelen. In plaats daarvan is het apparaat bedoeld voor casual games en ligt de focus verder op op entertainmentservices, waarschijnlijk diensten zoals Netflix en Hulu (die nu al op Xbox 360 te vinden zijn). De goedkopere Xbox-variant zou draaien op een versie van Windows 8.

Microsoft reageerde niet direct op de geruchten, maar zei tegenover The Verge altijd op zoek te zijn ideeën voor zijn volgende platform. Microsoft Game Studios’ topman Phil Harrison zei onlangs al dat zijn studio niet langer enkel games voor Xbox 360 maakt, maar dat het bedrijf een multiplatform-studio is geworden die nu ook concurreert met Apple en Google. “We bouwen een studio voor de 21e eeuw, eentje die geen retailgames meer maakt, maar ontwikkelt voor verschillende platformen zoals Windows 8, met nieuwe bedrijfsmodellen en manieren om te spelen”, aldus Harrion.,

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sonic & All-Stars Racing Transformed Review

WTF: 21-jarige wordt trainer van club dankzij Football Manager