in

Senator in VS: GTA zou wellicht verboden moeten worden


West-Virginia’s senator Joe Manchin vindt dat er eens goed gekeken moet worden naar games als Grand Theft Auto, om deze vervolgens misschien zelfs te verbieden. Dit zei hij in een interview met West-Virginia Metro News.

Opmerkelijk is bovendien dat Manchin zich in hetzelfde interview uitspreekt over de National Rifle Association. “Dit zijn mijn vrienden. Het zijn goede mensen. Zij zijn net zo geraakt door wat er met die twintig kleine kinderen is gebeurd als elk andere Amerikaan. En ik wil niet dat van hun de slechterik wordt gemaakt. (…) Kijk dan naar Grand Theft Auto, uitgebracht door Rockstar Games in New York en kijk naar wat die game promoot. Moeten we daar niet naar kijken en het misschien verbieden?”

Manchin staat trouwens niet alleen. Eerder vandaag meldden we ook al dat Jay Rockefeller wil dat er een gedegen onderzoek komt naar de gevolgen van gewelddadige games en andere media op kinderen. Lijkt ons geen verkeerd idee, zolang het maar echt een goed onderzoek is. Een verbod op gewelddadige games komt er dan vast niet. Een strengere controle op het verkopen van 18+-games aan 12-jarige kinderen misschien wel.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Schiet er maar op los met Crysis 3

Modern Combat 4: Zero Hour Review