in

Modern Combat 4: Zero Hour Review


Modern Combat is de Call of Duty onder de iOS en Android-games. Dit jaar is Gamelofts op Call of Duty geïnspireerde franchise terug en lijkt men de indrukwekkende lijn van de serie door te zetten.

Touchscreen geweld

Natuurlijk is iedereen altijd aan het zeiken over het feit dat een shooter niet lekker speelt met een touchscreen. Gelukkig is Gameloft hier uitstekend mee omgegaan, mits je de tiltbesturing uit zet. Deze is namelijk veel te gevoelig voor het schietgeweld. Afgezien van deze kleine misstap zijn alle knoppen op het scherm van grootte te veranderen en kies je er zelf voor waar je deze plaatst. Als je dit even goed configureert, dan hoeft het niet meer dan een half uur te duren voordat je volledig vertrouwd bent met de besturing die het beste bij jou past.

Met dat halfuurtje spelen ben je ook meteen goed op weg met het vier uur durende singleplayeravontuur. Het verhaal komt niet als een verrassing en is uitermate zwak te noemen: terroristen vallen de wereld aan, de president van de Verenigde Staten is ontvoerd en jij speelt een Amerikaanse marinier die de wereld moet redden. Daarnaast zijn er nog enkele missies die je ook vanuit het oogpunt speelt van de ‘badguy’. Wat wellicht interessant klinkt, maar in werkelijkheid totaal niet boeiend is. Een prijs voor het beste script zal Zero Hour dan ook nooit winnen.

Toch krijg je een aantal interessante missies voorgeschoteld. Zo bestuur je een onbemande drone in Barcelona, zijn er de nodige sniper-missies, voer je spectaculaire schietgevechten uit boven op daken, bestorm je een basis op Antarctica en kom je terecht in intense straatgevechten in Seattle. Jammer, is dat bij enkele missies totaal niet uitgelegd wordt waarom je op pad gaat. Deze missies, die niets met het zwakke verhaal te maken hebben, lijken er snel tussen gegooid. Gameloft lijkt hierbij een lijstje van missies af te hebben gewerkt en deze zonder enig nut in de game te hebben geplaatst.

Deze vluchtigheid is ook terug te vinden op andere momenten. Zo komen er net iets te vaak glitches voorbij. Denk hierbij aan vijanden die blijven schreeuwen als ze dood zijn, momenten waarop jijzelf vast komt te zitten of je personage tegen de rest van je squad praat terwijl je helemaal alleen bent. Niettemin zijn er enkele actievolle ‘popcorn’-momenten die je in sneltreinvaart door de singleplayer lozen. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit in Modern Combat 3 ook het geval was en daar de singleplayer als een beter geheel aanvoelde.

Heb je je een weg geschoten door de singleplayer (of niet), dan kun je het in de multiplayer met twaalf spelers online tegen elkaar opnemen. De multiplayer-modi bevatten alle bekende spelvarianten en heeft vrijwel geen last van lag. Net als in Call of Duty verdien je ervaringspunten door kills te maken en challenges te voltooien. Hiermee kun je een hele hoop nieuwe perks en wapens vrijspelen. En misschien wel het belangrijkste: de wapens voelen perfect aan.

Grafische foefjes

Daarnaast zien ze er ook nog eens bijzonder goed uit. Op visueel gebied is Modern Combat 4 een topper en dit is wellicht ook de grootste vooruitgang van de game. De momenten dat er vliegtuigen over je hoofd razen, je van alle kanten door alles en iedereen onder vuur wordt genomen en er gigantische explosies plaatsvinden zijn indrukwekkend. Helemaal wanneer je beseft dat je de game op je kleine telefoon of tablet aan het spelen bent. Ten opzichte van zijn voorganger, Modern Combat 3: Fallen Nation, zijn er veel nieuwe grafische foefjes toegevoegd en de schietactie verloopt op een uitstekende framerate. Wel moet gezegd worden dat dit kan verschillen per telefoon of tablet waarop je de game speelt. In het algemeen ziet het er echter allemaal schitterend uit.

Deze game is gespeeld op iPhone 4 en iPad mini.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Senator in VS: GTA zou wellicht verboden moeten worden

Nano Assault Neo Review