in

Toppers van 2013: The Witness


The Witness is één van de games die we in januari bespreken in de ‘Toppers van 2013’. We vertellen je onder andere wat voor game het wordt, wat het spel zo goed maakt en waar de gevaren voor deze game liggen. Het is echter ook aan jou om aan te geven of je de game Hot of Not vindt. Dit kun je aangeven in de reacties en in de poll onderaan de pagina.

Wat is het?

De nieuwe games van Jonathan Blow, de maker van het bejubelde in 2008 uitgekomen Braid. The Witness komt dan wel voort uit hetzelfde brein, met Braid heeft deze game weinig te maken. Je verkent in The Witness namelijk een onbewoond eiland en beetje bij beetje onthul je het geheim van deze vreemde plek.

Om dit mysterie te ontrafelen moeten er puzzels, of beter gezegd doolhoven opgelost worden. Als speler moet je een pad zien te vinden op verschillende beeldschermen die op het eiland staan. Hiervoor moet de omgeving ook goed in de gaten worden gehouden want beeldschermen en hints zijn overal verstopt op het eiland

Wie maakt het?

Jonathan Blow is waarschijnlijk de bekendste naam die verbonden is aan The Witness, maar hij is niet de enige. Een heleboel andere lui die hun sporen hebben verdiend bij grote ontwikkelaars en de indie-scene werken mee aan The Witness.

Wat hebben we gezien

The Witness hebben we zelf nog niet mogen spelen, maar enkele andere website hebben die eer wel al gehad. Zo ontdekten zij tijdens het spelen dat er steeds creatievere doolhoven opgelost moeten worden. Doolhoven waarin je de omgeving moet gebruiken of waarin je tegen de eerder geleerde regels in moet gaan. De vergelijking met een even mysterieuze als sfeervolle game als Myst wordt veelvuldig gemaakt.

Wat vinden we er van?

The Witness lift natuurlijk een beetje mee op het succes van Braid, maar dat is echt niet de enige reden dat we deze game onder de toppers van 2013 scharen. Blow heeft in enkele interviews namelijk al wat gehint naar het geheim van zijn nieuwste game. Het moet de hele wereld in een compleet ander perspectief zetten en het is iets dat je beetje bij beetje ontdekt. Dat klinkt intrigerend en dat is waarschijnlijk precies de bedoeling van Blow. Wij zijn benieuwd!

Wat zijn de gevaren?

Wie Jonathan Blow in Indie Game: The Movie heeft gezien weet dat de beste man niet alleen veel interessante ideeën over games heeft, hij kan af en toe ook behoorlijk pretentieus uit de hoek komen. Hoe indrukwekkend wordt The Witness dus echt? Blijft er nog iets over van de game wanneer het grote geheim van het eiland binnen no-time al op het internet staat?

[poll 137] [p] Tot zover de punten die wij rond deze Topper kunnen opnoemen. Nu is het woord aan jullie. Laat door middel van deze simpele poll weten wat je van de game vindt. Vind je hem Hot of is hij Not? Uiteraard nodigen we je ook uit om je keuze door middel van een reactie toe te lichten![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Top 13 Beste PlayStation 2-games

Kinect Party Review