in

Exclusief: Toespraak Prinses Peach


Hooggeachte stoelgenoten,

Na jaren van regelmatige consternatie, heerst er sinds begin dit jaar rust in ons lieflijke Mushroom Kingdom. U kunt rustig slapen onder de hoed van uw paddockstoel en uw kroost kan zonder zorgen opgroeien in de schoolzwam. Dankzij de inspanningen van ‘held’ Mario, vele gamers en die ene groengemutste glibber – wat is zijn naam ook alweer? – zijn de pijpen en platformen van ons paddenstoelenrijk eindelijk vrij van schildpadden en schobbejakken.

In acht nemende de recente ontwikkelingen in het naburige Nederland, heb ik een belangrijk besluit genomen. Met veel dankbaarheid heb ik mij de afgelopen 28 jaar verwittigd van mijn taak als lustobject voor stekelige schildpadden. Ik heb genoten van de warmte en zorg die u heeft geuit tijdens de talloze ontvoeringen die ik gedurende mijn ambtsperiode heb moeten doorstaan. Het was een groot genoegen om na iedere verijdelde machtsgreep van Bowser diverse bloemstukken van u te ontvangen. Toch had ik een kussentje ter bescherming tegen Bowsers stekelschild ook op prijs gesteld, maar dat terzijde. Ik weet dat onderdanen niet alwetend zijn.

Zoals u wel weet, is ons koninkrijk al bijna 30 jaar zonder koning. En zoals u wellicht ook weet, heeft Mario diverse malen mijn hof gered, maar nooit mij het hof gemaakt. Effectief betekent dit dat er in de nabije toekomst geen uitzicht is op een troonopvolger. Als prinses heb ik in afwezigheid van de voormalige koning, Shii-gerutake, getracht het land naar eer en geweten te besturen. Ik merk echter dat de tand des tijds mij meer geraakt heeft dan de klauwen (of adem) van Bowser. Het valt mij steeds zwaarder om als herhaaldelijk slachtoffer van voorspelbare ontvoeringen te fungeren.

Gezien de relatieve rust die Mushroom Kingdom momenteel kenmerkt, meen ik daarom dat het moment daar is om een verandering aan het hof door te voeren. Wellicht heeft u ooit gehoord van het woord ‘abdicatie’. Het betekent zoveel als afstand doen van de troon, ten bate van een opvolger. Zoals ik u duidelijk heb gemaakt, is dit in ons koninkrijk problematisch, aangezien ik noch vorstin ben, noch een opvolger heb. Met instemming van de gehele ministoolraad is daarom besloten dat ik vanaf heden door het leven zal gaan als Koningin Peach. Hiermee komt de noodtoestand die ons koninkrijk al bijna 30 jaar in een machtsvacuüm houdt, ten einde. De macht ligt nu volledig bij mij.

Voor u betekent dit besluit vrij weinig. Het enige merkbare effect is dat ik zestien lijfwachten in dienst genomen heb, waardoor die Bowser en Mario een echte baan mogen gaan zoeken. Daarnaast komt er een generaal paddon: alle Koopa’s en Goomba’s die bereid zijn hun boevenbestaan bij Bowser achter zich te laten, krijgen amnestie. Tevens worden de belastingen met 30 procent verhoogd, teneinde de zestien lijfwachten vorstelijk te betalen. U zult begrijpen dat dit noodzakelijk is om de voorspoed en veiligheid van Mushroom Kingdom te waarborgen.

Hoogachtend,

Uw Koningin Peach Toadstool

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kinect Party Review

EA stopt voorlopig met Medal of Honor