in

Nintendo Wii


Tijdens de launchparty van InsideGamer V3 (gisteren in het splinternieuwe TGS in Scheveningen) bereikte ons naast veel biertjes, ook het nieuws dat Nintendo de naam ‘Revolution’ overboord had gegooid voor het mysterieuze ‘Wii’. Al snel raakte vele redactieleden met elkaar in discussie over de daadwerkelijke uitspraak van de naam en hoe ‘Wii’ in het gehoor zal gaan liggen bij de consument. De opmerkelijkste quotes willen we voor jullie niet onthouden en kun je hieronder vinden!

Jelle van Es: Waar slaat dit in godsnaam op? Ik bedoel, Revolution had iets vets, het straalde kracht uit. Wii doet me denken aan een klein kind die niet goed Engels kan praten. Sorry dat ik het er zo uit flap, maar zo voelt het bij mij…

Vincent Jünemann: Wii klinkt inderdaad als een slechte kleren winkel. Ik persoonlijk hou het gewoon bij revolution. Bij “we” krijg ik het gevoel dat ik met iemand wil spelen, terwijl ik vaker alleen speel. De gedachtengang is duidelijk, maar dan nog had ik er niet voor gekozen. What’s next? Gameboy Evolution = “Wai” (van onderweg)…?

Björn Groenveld: Wii deed me meteen denken aan de winkelketen ‘We’. Is Wii een jankend kind ofzo omdat hij steeds de ‘Game Over’ melding krijgt op z’n nieuwe Nintendo console? Wii misschien staat de W voor de console en ii voor de controllers? Ik weet het niet, hoop dat er een vet idee achter zit en anders vind ik het maar een flut naam.

Willem Bonnes: Nintendo had een kiddy image, ik mag hopen dat iedereen het daarmee eens is. Met een naam die klinkt als het Engelse woord ‘pee’ zullen ze hier nooit meer vanaf komen. Zelfs niet als ze games als Red Steel aankondigen die er uitziet alsof de ontwikkelaar de duivel zelf is. De werknaam ‘Revolution’ had iets, het sloeg op het hele idee van de console. Wii slaat helemaal nergens op. Alsof het een typfout is van het hoofd van Nintendo WiFi.

Benjamin Bartol: Denk dat de naam zelf niet een grote invloed zal hebben op de ‘image’ van Nintendo, maar desondanks is het een naam waar ik persoonlijk nooit voor zou hebben gekozen. De Nintendo Revolution is sinds de E3 2005 bijna een ingeburgerd begrip geworden in de gameswereld, waarom men dan opeens voor de naam Wii kiest is voor mij dan ook volkomen onduidelijk.

Jurian Ubachs: Hoe spreek je Wii uit…???? Ik snapte Revolution nog wel, maar is Wii nou ‘ WE’ zoals de kledingwinkel, of toch W2…?? W i i?? Nintendo snijdt zichzelf hiermee gigantisch in de vingers!

Jeffrey van Maurik: Het is helemaal niet ‘WE’, ookal wil Nintendo dit ons graag doen geloven. Ik denk eerder aan W2, oftewel ‘Wij ook’. En ja, dat slaat ook helemaal nergens op. Al met al een behoorlijke zwakke naam voor een console; ik krijg bijna het gevoel alsof Nintendo de naam ‘Revolution’ iets te veel glorie vond voor hun aankomende console.

Maar goed, Lau vond hem wel leuk. Dus het zal wel goed komen!

Lauran Beers: Wii gaat het helemaal maken. Iedereen zit wel te bitchen dat Wii niet goed klinkt, maar Xbox ”drie-zestig” klinkt ook voor geen fuck, maar toch zijn we er aan gewend. Wii zal net zo zijn, en iedereen zal er op een gegeven moment gewoon aan wennen, en zal het de normaalste zaak van de wereld zijn.

Wii vind ik persoonlijk, op het eerste gezicht, een opzienbarende naam. Iets wat je totaal niet verwacht. Maar als je er langer bij na denkt, is het eigenlijk helemaal niet zo vreemd. ”Wii” is internationaal, ”Wii” is alles-omvangend, ”Wii” is gewoon wereldwijd.

Steven van Driel: Ik kan me niet voorstellen dat het ook in het Westen Nintendo Wii gaat heten. Zelfs als het hier Nintendo We of W2 gaat heten zou er bij nog het gevoel van ‘what the fuck?’ overheersen. Het is gewoon niet catchy, iets wat de Revolution nog wel enigszins was. Het eerste wat in me op komt bij het horen van ‘ Wii’ is een geile Ernie die zijn pleziertje van Bert krijgt.

Daarentegen stelen Microsoft en met name Sony nu niet bepaald de show qua originaliteit, maar het klinkt tenminste nog ergens naar. Ach, we kunnen nog hopen dat de games wat worden .

Richard Jalving: Dat was wel ff wenkbrauwen fronzen toen ik las. In combinatie met het logo en het filmpje komt het echter best wel hip over. Het ligt er alleen wel erg dik bovenop dat Nintendo zich wederom laat inspireren door Apple.

Ach nog ergere merknamen als iPod, Xbox360, Hi en Uggs hebben ook hun weg naar de consument gevonden.

Ruud Heesters: Eerst reactie was: WTF!? Maar na het filmpje en enige tijd om het te laten bezinken, kan het er wel meer door. Ik vind Revolution of Nintendo Go wel beter bij het apparaatje passen. Maar Wii, why!?

Dat ‘we’ gebeuren ligt er imo wel erg dik boven op, jammer. Al is het in ieder geval wel origineler dan PS3 of Xbox 360.

Sander Stricker: Revolution was een beetje een maffe naam, maar paste wel bij Nintendo. Maar Wii, dat is toch geen naam voor een console. Nintendo was het beste af geweest om hem gewoon Revolution te noemen, die naam kende iedereen al. Als ze het dan veranderen bedenk dat iets goed, Nintendo Motion ofzo maar niet Wii!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bedenker Katamari niet geïnteresseerd in Revolution

The Da Vinci Code Kraak de code