in

IG’s Collectors Corner – Dr Doggystyle’s verzameling


Gamers zijn er in alle soorten en maten; van hardcore tot casual en van pro-gamer tot Wii Sports-veteraan. In deze rubriek gaat het om de verzamelaars van games en hun verzameling. Iedere week zetten we een verzamelaar en zijn (of haar) collectie in de spotlight en laten we jullie kennis maken met hun verzameling en bijbehorende passie. Waarom verzamelen ze, en wat vinden ze hier zo leuk aan? In deze rubriek meer over deze hobby. Uiteraard mag er volop gepronkt worden. Heb je zelf een verzameling en wil je die aan ons laten zien? Kijk onderaan dit artikel hoe je mee kunt doen.

De verzamelaar van deze week

‘Get over here!’, want we hebben een ‘bloed’mooie verzameling vandaag in de Collectors Corner. Deze week even geen Mario en zijn vrienden want Dr Doggystyle is gek op Mortal Kombat. De serie met de brute fatalities, tactische uppercuts en originele personages stal meteen zijn hart op het moment dat hij het eerste deel zag in een arcadehal. Toen hij jaren later een website onder ogen kreeg met allemaal toffe verzamelitems rond de game, besloot hij zelf ook een verzameling te beginnen. Inmiddels zijn we alweer heel wat jaartjes verder en is het Doggystyle gelukt een prachtige verzameling neer te zetten en zelf nieuwe verzamelaars te enthousiasmeren met een eigen Mortal Kombat-site.

Wat verzamel je precies?

Mijn verzameling bestaat grotendeels uit originele merchandise van Mortal Kombat, allemaal uit de periode van 1992 tot nu. Denk aan figures, t-shirts, arcade sticks, games, petjes, promoartikelen, magazines, guides, statues, maskers, stickers, een originele MK1-arcadekast etc. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik heb het wel. Tegenwoordig richt ik me meer op de Mortal Kombat-beelden van Syco Collectibles en Pop Culture Shock. Daar moet ik alleen veel meer ruimte voor hebben dan ik nu heb.

Hoe is je passie voor deze verzameling ontstaan?

Mijn passie voor Mortal Kombat is ontstaan op het moment dat de eerste game uitkwam in 1992. De eerste keer dat ik het spel zag was in een gamehal in Scheveningen. Mortal Kombat was meteen heel gaaf om te spelen. Later kocht ik een console en speelde ik alleen maar Mortal Kombat. Toen de PlayStation 2 uitkwam kocht ik weer wat Mortal Kombat-games. Ik speelde altijd tegen vriendjes en m’n zusjes, maar ze konden zelden van me winnen. Van het echte verzamelen was toen nog geen sprake. Pas eind 2006 kwam ik een website tegen waar van alles over Mortal Kombat te vinden was. Zo waren er diverse items te vinden die ik nog nooit had gezien. Hier in Nederland vond je slechts enkele figures en natuurlijk de games voor verschillende consoles. Ik dacht bij mezelf: ‘zo’n collectie wil ik ook wel!’. Ik begon met figures van Mortal Kombat, dat vond ik eerst het leukst, maar al gauw had ik bijna alle figures compleet. Toen ben ik verder gegaan met t-shirts en kwam ik steeds meer tegen. Tja, toen was er geen houden aan. Ik wilde alle figures en items los en boxed hebben en dat is me aardig gelukt.

Wat is je favoriete verzamelobject? Waarom?

Ik heb niet echt een favoriet verzamelobject, dat zijn er meerdere. Zoals bijvoorbeeld de originele Goro statue die uit één deel bestaat (geen kit zoals je nu heel veel ziet). Het beeld is in 1992 gemaakt en was heel moeilijk te vinden. Ook heb ik een 1996 Toy Island Jax’s Remote Control Hummer waarvan ik de eerste was die er ooit een foto van liet zien. Verder heb ik een Shadaloo arcade stick – wereldwijd maar 3 van gemaakt – die in opdracht van Warner Bros Nederland gemaakt is. Ik ben ook erg blij met het originele Ultimate Mortal Kombat 3-petje die speciaal voor de promotie van de Mortal Kombat op de Panasonic 3DO is gemaakt. Helaas is het spel er nooit gekomen. Heb dit petje één keer eerder gezien voor een bedrag van ruim 500 dollar! Het allerleukste vind ik toch mijn orginele Mortal Kombat 1-kast zoals die vroeger in de arcadehallen stond. Nu kan ik met mijn zoontje leuke herinneringen herbeleven. En ja, hij wint soms wel van mij!

Wat mis je nog en zou je graag zo snel mogelijk aan je collectie toevoegen?

Zover ik weet heb ik de meeste dingen die ik graag wilde hebben al. Aangezien er zoveel van Mortal Kombat in de VS te vinden is, zal ik vast wel een paar spullen niet hebben. Dat maakt mij niet zoveel uit. Mijn hoofddoel, de figures waarmee het allemaal begon, heb ik allemaal los en in doos. Ook ben ik al een tijdje bezig om in kaart te brengen wat er aan bijvoorbeeld figures, games, en comic books gemaakt is. Een soort van checklist voor de Mortal Kombat-verzamelaar. Binnenkort zal ik dat allemaal showen op mijn eigen forum, gericht op mijn Mortal Kombat-collectie en die van andere verzamelaars.

Hoe lang verzamel je al?

Het echte verzamelen begon eind 2006. Ik startte met de onofficiële Mortal Kombat skin van Scorpion voor mijn oude Xbox en ging daarna opzoek naar figures. Er was niet zoveel aanbod op dat moment, maar toen ze met Mortal Kombat vs DC Universe kwamen zijn er veel echte diehard fans afgehaakt. Zo erg dat veel hun collectie figures en andere items gingen verkopen. Toen heb ik mijn slag geslagen! Hele partijen werden tegelijk verkocht en ik deed m’n best ze te scoren. Dat verklaart ook de dubbelen allemaal. Ik heb nu een heel leger met figures. Heb sinds het begin van mijn collectie een lijst bijgehouden met wat ik allemaal heb gekocht, gesorteerd op aanschafdatum en wat ik er voor betaald heb. Leuk feitje is dat ik nu goed bevriend ben met de eigenaar van de toenmalige website met al die diverse MK-items. Ik heb veel spullen van hem kunnen overnemen. Ik heb zijn website op mijn eigen server gezet om deze voor altijd te laten bestaan.

De verzameling in beeld

Heb jij ook een game(gerelateerde)verzameling en vind je het leuk hiermee eens in de spotlight van InsideGamer te staan? Stuur ons dan een paar foto’s en een korte beschrijving en wie weet is jouw verzameling volgende week de verzameling van de week! Reageren kan via herman.bluemink@insidegamer.nl

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IGTV: Kijkersvragen Week 13 – Met Kevin en Jelle

Lego City: Undercover (Wii U)