in

PS3 doet het goed, PS Vita kwakkelt verder


De PS3 doet het samen met de PS2 goed voor Sony, terwijl de PS Vita alleen maar slechter lijkt te gaan.

Dat blijkt uit jaarcijfers van Sony. Afgelopen twaalf maanden (van 1 april 2012 t/m 31 maart 2013) werden er van de PS3 en PS2 opgeteld 16,5 miljoen exemplaren verkocht. Hoeveel van ieder afzonderlijk, meldt Sony niet. Van de Vita en PSP samen, verkocht Sony 7 miljoen exemplaren. Dat aantal was gedurende fiscaal 2012 al naar beneden bijgesteld van 12 miljoen.

Voor volgend jaar verwacht Sony nog minder van zijn PSP en Vita: 5 miljoen vergeleken met 7 miljoen dit jaar. Aangezien de verkoop van de PSP logischerwijs verder afneemt, zou dus ook de Vita minder gaan verkopen dan vorig jaar jaar. Of Sony houdt zijn voorspellingen bewust veel te laag om toch boven verwachting te presteren.

Van de PS3/PS2 denkt het dit fiscale jaar nog 10 miljoen exemplaren te verkopen. Aangezien de PS2 niet meer in productie is, komt die verwachting bijna volledig voor de rekening van de PS3.

PS4

Van de PS4 verwacht Sony veel, maar officieel nog niets. Er is in zijn jaarverslag nog geen projectie opgenomen voor het apparaat. De elektronicagigant verwacht ook niet veel extra winst te maken op zijn game-afdeling. De extra verkopen van de PS4 worden namelijk gecompenseerd door hogere ontwikkel- en marketingkosten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat als Link’s grootste avontuur nog moet komen? #8

wat heb ik net gespeeld!!!