in

Xbox One heeft zowel achievements als tijdelijke challenges


Het nieuwe Achievements-systeem voor de Xbox One bevat gewone achievements en tijdelijke challenges.

Xbox-woordvoerder Major Nelson legt het systeem uitgebreid uit op zijn blog. Uiteraard heb je de achievements zoals je die kent van de Xbox 360. Deze dragen bij aan je Gamerscore en zijn permanent van aard: je kunt ze dus op ieder moment behalen. Het is wel zo dat er nu ‘tastbare’ beloningen aan gekoppeld zitten. Door achievements te halen, kun je items unlocken zoals extra personages, artwork of nieuwe maps.

Ook kunnen ontwikkelaars na de release eenvoudig nieuwe achievements toevoegen, zonder dat ze daar per se eerst betaalde DLC voor uit moeten brengen. Daarmee wordt de te behalen Gamerscore voor een Xbox One-game variabel. Bovendien zijn achievements niet langer exclusief voor games, je krijgt ze ook voor het gebruik van bijvoorbeeld video- of muziekapps. Enkel game-achievements tellen echter mee voor je Gamerscore.

Challenges

Naast de bekende achievements komen er op de Xbox One ook challenges. Deze zijn maar een beperkte periode te behalen en gaan veelal om het verslaan van je vrienden via highscores. Omdat ze maar tijdelijk zijn, worden ze niet aan de Gamerscore gekoppeld. Anders zou je namelijk nooit meer de maximale score kunnen halen voor een spel als je toevallig niet in staat bent om mee te doen aan zo’n challenge.

Overzicht

Systeembreed krijg je verder aan beter beeld van hoe het staat met je achievements. Je kunt bijvoorbeeld via het dashboard zien hoe ver je bent met het behalen van een specifieke achievement, of welke achievements je vrienden als laatste behaald hebben. Ook heb je gelijk beeld van het moment dat je een achievement unlockt, omdat de Xbox One automatisch de laatste gameplay capturet.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Demonen slachten in Toukiden

Xbox One – De verkeerde oplossing