in

Vijf redenen om een Xbox One te kopen


Deze E3 is er weer een ouderwetse consolewar uitgebroken, waarin zelfs als vanouds met modder wordt gegooid. Heerlijk. Al het geruzie komt natuurlijk op de volgende vraag neer: welke console moet jíj in huis halen om straks van de nieuwste games te genieten? Microsoft, Nintendo en Sony weten het natuurlijk al, maar wij consumenten zitten nog met deze kwestie. Vandaag schotelen we je in drie artikelen telkens vijf redenen voor die je wellicht kunnen helpen bij je keuze. In dit artikel behandelen we de argumenten om een Xbox One te kopen.

Exclusieve games en content

Microsoft heeft het in het verleden nooit echt moeten hebben van de exclusieve games. Met Forza, Gears, Fable en Halo had je het leeuwendeel van de exclusives wel gehad, maar het lijkt erop dat Microsoft dat deze generatie wil veranderen. Zo werden games als TitanFall, Ryse en Dead Rising 3 gestrikt. Een vos verleert echter zijn streken niet en dus sluit Microsoft ook nog altijd dealtjes rondom tijdelijk exclusieve content, zoals mappacks voor Call of Duty: Ghosts én Battlefield 4. En exclusieve content is uiteindelijk waar het allemaal om draait.

Standaard Kinect

Er zijn veel mensen die een beetje flauw doen over Kinect. Dat is niet geheel onterecht, want op de Xbox 360 was er op wat dansgames na niet zoveel spannends voor de bewegingssensor. Voor de Xbox One is de situatie echter volledig anders: Kinect is nu een wezenlijk onderdeel van de console. Ontwikkelaars kunnen nu dus ook echt rekenen op de aanwezigheid van de camera, wat mogelijk resulteert in meer fundamentele Kinect-functies, in plaats van dingen die al per definitie misbaar zijn omdat je de game ook zonder kunt spelen. Misschien dat Project Spark dit pluspunt al enigszins bewijst, maar we hebben nog te weinig van deze game gezien om dat met zekerheid te stellen.

Uitstekende controller

Veel mensen verkiezen de controller van de Xbox 360 al boven de klassieke PlayStation-controller en het lijkt erop dat Microsoft die alleen maar verbeterd heeft. Zo is dat lompe batterijblok weg en zijn de triggers voorzien van haptische feedback. Stel je voor dat je bij een horrorgame de hartslag van je personage in de triggers voelt, of tijdens een shooter een twee wapens afzonderlijk voelt afgaan. Deze extra trillingen kunnen, mits juist toegepast, echt voor een unieke dimensie zorgen.

Next-gen Cloud

Waar Sony de Cloud gebruikt om games te streamen, heeft Microsoft heel andere plannen. Zij implementeren de Cloud echt in hun games en bieden daardoor iets totaal nieuws. Forza 5 geeft een glimp van deze ambitieuze en misschien wel revolutionaire technologie met Drivatar. Die naam mag dan behoorlijk lame zijn, het idee dat er op basis van jouw rijstijl een virtueel evenbeeld wordt geschapen die vervolgens meedoet in races van je vrienden, klinkt ons als muziek in de oren. Dat is echt een next-gen variant van de klassieke ghosts in racegames! Eén kritische vraag: wat gebeurt er precies als ik consequent ga spookrijden?

Futuristische onderzetter

De Xbox One is groot, vierkant en… plat. En ja, dat is een meerwaarde. Want ook al is het ding kolossaal, doordat je er dingen op kunt plaatsen gaat er netto toch minder ruimte verloren. Controllers kun je na het spelen gewoon op het apparaat leggen en je kunt zelfs de PlayStation 4 moeiteloos kwijt bovenop de Xbox One! Helaas is het apparaat net tien centimeter te smal om een PS4 én een Wii U kwijt te kunnen. Maar ja, je kunt natuurlijk niet alles hebben.


Er zijn natuurlijk nog wel meer redenen te bedenken. Misschien hou je van grote, zwarte apparaten, ben je een ontzettende fan van dansgames of ben je altijd je afstandsbediening kwijt. We horen in de reacties dan ook graag waarom jij een Xbox One koopt of juist niet koopt, want dat kan natuurlijk ook.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vijf redenen om een PlayStation 4 te kopen

Specifieke Specs van Non-Specific Action Figure