in

Digitale PS4-games op andere PS4’s te spelen


Je digitale collectie PS4-games is ook op een andere PS4 beschikbaar, net zoals bij de PS3.

Dat bevestigde Sony onlangs tijdens de Develop-conferentie. Hoe het precies in zijn werk gaat, werd niet gezegd. Sinds eind 2011 kunnen online aangeschafte PS3-games nog maar aan twee consoles gekoppeld worden, daarvoor waren het er nog vijf. Waarschijnlijk hanteert Sony voor de PS4 een soortgelijk systeem, anders zouden digitale spellen oneindig uitgewisseld kunnen worden.

Er wordt echter specifiek gemeld dat je op je PSN-account moet inloggen om toegang te krijgen tot je gamecollectie op een andere PS4. Bij de PS3 hoeft een digitale game slechts één keer gekoppeld te worden en daarna is inloggen niet meer nodig, ook niet op de tweede console waarop je het spel geïnstalleerd hebt.

Bij digitale Xbox 360-games moet je sowieso ingelogd zijn en blijven wanneer je ze op de console van iemand anders speelt, maar daarop zit dan weer geen limiet van twee spelcomputers. In principe werkt dit op iedere Xbox 360, mits je maar ingelogd bent.

De PS4 maakt het wel een stuk makkelijker om gedownloade games bij iemand anders op te starten, aangezien je ze al tijdens het downloaden kunt spelen. Er hoeft slechts een gedeelte binnengehaald te worden voordat je ermee aan de slag kunt. En dat is toch wel handig, zeker als het om een game van 40 gig gaat.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eyefinity – Gamen met drie schermen tegelijkertijd

Vaarwel, Ryan Davis