in

PS3, PS2 en PSP minder verkocht


Van de PlayStation 3, PS2 en PSP zijn afgelopen kwartaal minder exemplaren verkocht dan in diezelfde drie maanden het jaar ervoor.

Hoeveel precies kunnen we je helaas niet vertellen. Sony rapporteerde de laatste tijd zijn verkoopcijfers in twee categorieën: console en handheld. De PS2/PS3 en PSP/PS Vita werden dus onder één noemer geschaard. We weten wel dat de PS3 afgelopen drie maanden 1,1 miljoen keer heeft verkocht. Nu de PS2 officieel niet meer geproduceerd wordt, neemt Sony het apparaat namelijk niet meer mee in zijn cijfers.

Ter vergelijking: De Xbox 360 verkocht afgelopen kwartaal 1 miljoen exemplaren, de Wii U 160.000. Ook de combinatie PSP en PS Vita is gedaald, van 1,4 miljoen exemplaren in het eerste kwartaal van fiscaal 2012 naar 0,6 miljoen de afgelopen drie maanden. Aangezien Sony niet meldt dat de Vita-verkopen ook minder zijn geworden, lijkt de daling volledig afkomstig van de PSP-hardwareverkoop. We kunnen echter niet bepalen of de Vita beter of vrijwel gelijk heeft gepresteerd.

Sony leed afgelopen kwartaal een operationeel verlies van 112,29 miljoen euro, meer dan de 26,7 miljoen euro in Q1 van fiscaal 2012. Dit wijt het bedrijf grotendeels aan hogere onderzoekskosten die het heeft gemaakt om de PS4 te ontwikkelen. Over dat apparaat werden nog geen verkoopvoorspellingen gedaan.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dynasty Warriors 8 Review

De schitterende leugen van de JRPG – Column