in

Gold-abonnement gratis te delen op eigen Xbox One


Iedere Xbox Live Gold-gebruiker kan op zijn eigen Xbox One gratis alle Gold-features delen met andere gebruikers.

Dit meldt Microsoft in een blogpost op Xbox Wire. Het bedrijf noemt deze service Home Gold. Gold-gebruikers kunnen hun eigen Xbox One aanmerken als ‘home console’. Daarmee wordt het mogelijk voor gebruikers die zelf geen Gold-abonnement hebben om bijvoorbeeld toch online te spelen met hun eigen gamertag. Op de Xbox 360 moet de speler met het Gold-abonnement nog per se ingelogd zijn.

Op een andere console met Gold

Zodra Gold-gebruikers op een andere Xbox One dan de ‘home console’ inloggen, gelden er andere regels. Dan werkt het zoals het nu ook op de Xbox 360 doet. Je kunt dan uiteraard wel online gamen, maar dan moet de Gold-account wel ingelogd blijven. Het grote verschil met de Xbox 360 is dus het instellen van een ‘home console’. Op de Xbox 360 zou een gezin of groep vrienden eigenlijk ieder apart een Gold-abonnement af moeten sluiten om met hun eigen account van Gold-features gebruik te kunnen maken.

Delen van Digitale Games

Het delen van digitaal gedownloade games met andere Xbox One-gebruikers blijft werken zoals op de Xbox 360, meldt Microsoft verder. Op de eigen console van de Xbox Live-gebruiker die ze aangeschaft heeft, zijn ze ook door alle andere gebruikers te spelen. Op een andere Xbox One moet de eigenaar van de digitale games hiervoor ingelogd zijn.

PS4

Hoe het delen van betaalde PlayStation Plus-features op de PlayStation 4 precies werkt, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Op de PS3 is online multiplayer bijvoorbeeld nog gratis, maar op de PS4 is hier net zoals op de Xbox 360 en Xbox One een maandelijks abonnement voor vereist. Sony’s Shuhei Yoshida heeft al wel bevestigd dat er maar één PS Plus-abonnement per PS4 nodig is voor alle gebruikers om online te gamen. Hoe dat werkt op een andere PS4, weten we nog niet.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Xbox One 53MHz sneller! … Maakt dit uit? – Column

“All you had to do was follow the goddamn train CJ!”