in

Disney Infinity versus Skylanders – de belangrijkste verschillen


Het is verleidelijk en ergens ook wel logisch om bij Disney Infinity meteen te denken aan een ordinaire Skylanders-kloon. Beiden werken tenslotte met figurines die op een speciale portal geplaatst moeten worden, zodat ze ‘in de game’ verschijnen. Toch zijn er genoeg vlakken waar Disney Infinity en de Skylanders-games van elkaar verschillen. De belangrijkste verschillen hebben wij voor jullie op een rijtje gezet.

Bekendheid

De naam Disney is immens: iedereen kent de franchise en de bijbehorende personages. Het Disney-universum is dan ook bekend van meer dan alleen het medium games. Het gamemerk Skylanders is door de jaren heen een sterk merk geworden, maar mist de natuurlijke charme en bekendheidsfactor die Disney al decennialang heeft. Activision moet keer op keer hard werken om ervoor te zorgen dat er een connectie is tussen de speler en de nieuwe, onbekende personages. Met de personages in Disney hebben jonge èn oude spelers, door onder meer de films, vanaf het absolute begin al een sterke band.

De campagne

Skylanders is één grote campagne waarbij je elk moment naar hartenlust kunt wisselen tussen je personages. Disney Infinity daarentegen bevat drie individuele Play Sets, gebaseerd op The Incredibles, Pirates of the Caribbean en Monster’s University. Het is niet mogelijk om met een personage uit universum A te spelen in universum B of C, en vice versa. Wel zijn er vanaf de lancering van de game extra personages beschikbaar voor de drie Play Sets, die ook in het oorspronkelijke verhaal een rol spelen. Zo krijg je bij aanschaf van Disney Infinity standaard Mr. Incredible, maar kun je in de Play Set van The Incredibles ook spelen met bijvoorbeeld Mrs Incredible of slechterik Syndrome – mits je die figurines gekocht hebt tenminste. Extra playsets, momenteel nog enkel van The Lone Ranger, Toy Story en Cars, kun je er los bij kopen.

Type gameplay

Skylanders is vooral Diablo voor kinderen, waarin je van A naar B moet lopen in dungeons en horden aan vijanden verslaat. De nadruk ligt op de gevechten en op het strategisch inzetten van Skylanders van het juiste element, zoals ijs, water of vuur. Disney Infinity kent een andere insteek. Naast gevechten in de open wereld krijg je ook te maken met platformelementen en momenten waarop er om tegenstanders heen geslopen moet worden. Daar staat wel tegenover dat Infinity beduidend makkelijker is dan Skylanders. Een zegen voor ouders met driftige kinderen die wel eens met controllers willen gooien, maar voor ouders die samen met hun kind een serieuze uitdaging willen aangaan, lijkt Skylanders aan het langste eind te trekken.

Infinity’s Toy Box

Het paradepaardje van Disney Infinity – en misschien wel de grootste meerwaarde ten opzichte van Skylanders – is de Toy Box. Deze level editor stelt de speler in staat om een hele eigen wereld te creëren, met behulp van de tools die je worden aangereikt. Hoe meer Play Sets je uitspeelt en hoe meer je hierin ontdekt, hoe meer mogelijkheden je krijgt om een eigen speelgoedset te bouwen. Je kunt zo je eigen racebaan of 2D-platformlevel bouwen: mits je de beschikking over genoeg tools hebt, is de grens van je creativiteit de enige begrenzing die er is. Onderstaande video geeft een goed voorbeeld van wat je zoal kunt bouwen.


Power discs versus upgrades

In Skylanders zijn upgrades te verdienen door ze vrij te spelen. De door jou vrijgespeelde upgrade wordt vervolgens opgeslagen in een chip die in jouw eigen, unieke Skylander verstopt zit. Neem je die Skylander mee naar een vriend, dan neem je automatisch ook alle verdiende upgrades mee.

Disney Infinity gaat anders om met upgrades: je verdient ze niet, maar kunt ze kopen en toepassen door middel van zogenaamde Power Discs. Elke Starter Set bevat een willekeurige Power Disc en voor wie er meer wil zijn ze te koop in pakjes van twee, waarbij je niet kunt zien welke Disc je koopt. Deze Power Disc plaats je vervolgens op je portaal en voilà: je hebt een nieuwe kracht vrijgespeeld. Met deze Power Discs kun je naast nieuwe krachten ook uniek speelgoed voor in de Toy Box ontdekken, zoals voertuigen, wapens en gebouwen.

Prijskaartje

Zowel Disney Infinity als elk van de Skylanders-spellen kost 75 tot 300 euro, afhankelijk van hoeveel figuurtjes je er bij koopt. Skylanders heeft echter als voordeel dat er al twee delen verschenen zijn. Een deel van de poppetjes van die twee delen zijn te gebruiken in het nog te verschijnen Skylanders: SWAP Force. Heb je die figurines al eens gekocht voor een eerder deel, dan hoef je niet per se nog eens tientallen tot enkele honderden euro’s uit te geven om met meer dan alleen de drie personages van de Starter Set te spelen. Voor spelers en gezinnen die overstappen van Skylanders naar Disney Infinity, gaat dit niet op.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

My GTA: Vice City diaries

Art Academy: SketchPad Review