in

Steam-games gratis delen met vrienden straks mogelijk


Valve heeft Steam Family Sharing aangekondigd. Hiermee kun je jouw gamecollectie met vrienden of familie delen.

Valve kondigde dit via een speciale pagina op de Steam-website aan. Het werkt als volgt: een gebruiker kan op zijn Steam-account aangeven dat hij zijn gamesbibliotheek voor bepaalde mensen open wil stellen. Deze mensen kunnen vervolgens altijd toegang krijgen tot al zijn Steam-games zolang de gebruiker zelf niet op Steam ingelogd is.

Spelers kunnen ook aan iemand een verzoek sturen voor het open zetten van zijn gamesverzameling, bijvoorbeeld wanneer ze in de verzameling van een vriend een game zien die ze graag willen spelen. In principe kan dit nu ook al door je inloggegevens te delen met iemand, maar dan verdien je geen eigen Achievements en heb je nog het gehannes met gedeelde savegames. Met Steam Family Sharing verdient iedere speler zijn eigen Achievements en hebben zij ook aparte savebestanden.

Wil je zelf een spel spelen op Steam, dan kunnen je vrienden die toegang hebben tot jouw bibliotheek dat niet doen tot je weer klaar bent. De vriend of het familielid die op dat moment een game van jou speelt, krijgt een bericht dat hij de game moet kopen of af moet sluiten, voordat hij uitgelogd wordt. Spelers kunnen hun account met tien verschillende apparaten en dus tien verschillende vrienden of familieleden delen. Iedereen die je toegang geeft heeft kan dus jouw complete gamesverzameling op Steam spelen, inclusief aangekochte downloadbare content. Deze DLC kan overigens niet gekocht worden wanneer spelers zelf de game niet in hun collectie hebben.

Overigens geeft Valve aan dat dit bij bepaalde games, die bijvoorbeeld een apart abonnement vereisen, niet werkt. Ook blijven regiobeperkingen op games gelden en kan de authorisatie van een computer worden ingetrokken als blijkt dat hier op een of andere manier mee valsgespeeld wordt. De bèta van Steam Family Sharing start medio september en geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven via de Steam-website. Daar valt ook een uitgebreide FAQ te lezen over hoe de nieuwe feature precies werkt.

Dit aangekondigde systeem is vergelijkbaar met wat met de Xbox One mogelijk was voordat Microsoft zijn beleid voor digitale games weer introk. Microsoft meldde toen dat het weer gewoon mogelijk was om tweedehands games voor Xbox One te spelen en dat games niet online geactiveerd hoefden te worden op de nieuwe console. In ruil daarvoor is het niet meer mogelijk om games gratis met vrienden en familie te delen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Cultgames – Metal Gear Solid: Ghost Babel (De vergeten Metal Gear)

GTA Online biedt 500 missies, alles draait om geld