in

GTA 5 – 100 % Completion


Net zoals in GTA IV is het in GTA 5 mogelijk om een 100 % Completion rating te krijgen. Daarvoor hoef je naast het voltooien van de Main Story niet alles in de game te doen. Sterker nog: een groot aantal activiteiten voegen niks toe aan de 100% Completion rating en voor bepaalde andere activiteiten telt maar een gedeelte mee. Wij zetten even op een rijtje wat je moet doen om die 100% Completion te halen.

Random Events

In GTA 5 zitten in totaal 57 Random Events. Daarvan hoef je er maar 14 te voltooien om de maximale vijf procent voor dit onderdeel te krijgen.

Hobbies en Pastimes

Er zijn in GTA 5 in totaal 42 Hobbies en Pastimes te vinden. Denk daarbij aan het spelen van een potje tennis of het meedoen in een race. In totaal draagt dit onderdeel voor tien procent aan je Completion Rate bij.

HobbyDraagt bij aan 100 %?
Arms Trafficking AirNee
Arms Trafficking GroundNee
Assassination MissionsJa
Bail BondsNee
Endless Summer: Taxi MissionsNee
Flight SchoolJa
HuntingJa
Off Road RacesJa
ParachutingJa
Property ManagementNee
Sea RacesJa
Shooting RangeJa
Sports: Darts, Golf, Tennis, TriathlonJa
Street RacesJa
Strip Club: Lap DanceJa
Towing CarsNee
YogaNee

Film kijken

Om de 100% Completion te krijgen is het belangrijk dat je tenminste één film van begin tot einde afkijkt. Ga daarvoor naar de dichtstbijzijnde bioscoop en pak een filmpje mee. Popcorn moet je zelf even regelen!

Chop

Ook moet je tenminste één keertje een wandeling maken je trouwe viervoeter Chop. Gooi een balletje voor hem en laat hem die ophalen en dat volstaat voor een wandeling.

Hoer

Jawel, je zult ook één keer een dame van lichte zeden moeten bezoeken om de 100%-score te halen. Parkeer je auto naast haar en laat haar instappen. Ga vervolgens naar een afgelegen plekje en kies daar wat de dame in kwestie met jou mag gaan doen.

Stripper

En alsof dat nog niet gezellig genoeg is, moet je ook het hart van een stripper veroveren. Geef haar tijdens haar show een berg met geld, zodat zij jou uiteindelijk uitnodigt om met haar mee naar huis te gaan en doe daar je ding.

Shop robberies

Genoeg van alle vrouwelijke aandacht? Ga dan een winkel beroven. In totaal zijn er negentien locaties die je kunt overvallen, maar uiteindelijk hoef je er maar eentje te pakken om het benodigde percentage dichter naar de honderd te brengen.

Spaceship parts

Er mogen dan geen verborgen pakketjes meer in GTA 5 zitten, dat betekent niet dat er niks meer te verzamelen valt. Zo zijn er vijftig verschillende Spaceship parts verspreid over de hele wereld. Je moet die alle vijftig zien te vinden als je de 100 procent score wil halen.

De Spaceship parts-zoektocht begint wanneer je als Franklin afreist naar het ?-icoon in Sandy Shores, waarmee je een ‘Strangers and Freaks’-missie begint. Vanaf dit moment kun je op jacht naar de onderdelen.

Je trouwe viervoeter Chop kan jou, in combinatie met de Chop App op je telefoon, daarbij helpen. Als je hem mee op pad neemt laat je hem met een simpel commando op zoek gaan naar onderdelen. Als hij in de buurt is, rent hij er op af en kun je hem volgen.

Letterscraps

De Spaceship parts zijn niet de enige collectables in de game. Met de Letterscraps zijn er in de wereld nog eens vijftig voorwerpen die je moet zien te vinden. Het is allemaal onderdeel van een brief die een seriemoordenaar heeft geschreven. Door alle letters te vinden, kun je de moordenaar te pakken krijgen.

Ook deze moet je allemaal vinden om de 100 % Completion te krijgen. Net als bij de Spaceship parts kan ook Chop je hierbij helpen.

Aerial Challenges

Als je de 100 % Completion wil halen zul je ook het luchtruim moeten bedwingen. Daarvoor zijn er twee challenge-soorten die je moet voltooien. De eerste zijn de Knife Flights. Daarmee moet je met je vliegtuig overdwars tussen twee gebouwen vliegen. Er zijn in de game 15 locaties te vinden, daarvan moet je er acht voltooien voor de 100 % Completion.

De tweede categorie is de Under the Bridge-challenge. Er zijn in de game 50 bruggen waar je onder kunt vliegen. Doe er 25 daarvan als je de 100% Completion wil krijgen. Pas alleen wel op dat je niet tegen zo’n brug op knalt.

Stunt Jumps

Een klassiekertje die terugkeert in GTA 5: de Stunt Jumps. Er zijn er 50 in totaal, waarbij je de meest waanzinnige jumps met je wagen moet maken en veilig moet landen. 25 moet je er succesvol voltooien. Daarbij is het natuurlijk handig om een snelle auto te hebben en als het even kan die ook nog even te pimpen in de locale carshop, om net dat beetje extra snelheid mee te krijgen.

Properties

Tijdens je avontuur in GTA verdien je bakken met geld door verschillende zaken en banken te overvallen. Dat geld kun je vervolgens weer investeren in vastgoed. Vastgoed zorgt voor inkomsten. Aan het einde van elke week krijg je daarvoor een bedrag. Daarnaast moet je 5 van de in totaal 25 properties in bezit hebben om een belangrijk aandeel van de 100% Completion te halen.

Vriendjes

Tot slot is het ook mogelijk om met je vrienden op stap te gaan. Bezoek samen met hen minimaal eenmaal een bar, een film, een stripclub en ga een keertje met hen darten voor 100% Completion.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GTA 5 – Wanted Level

InsideGamer Update van Jelle