in

Top 5 bekende acteurs in games, mét fysieke gelijkenis


Met Ellen Page en Willem Dafoe heeft Beyond: Two Souls twee gerenommeerde Hollywood-acteurs in huis. De twee filmsterren verlenen niet alleen hun stem, maar ook hun complete gelijkenis aan de nieuwe game van Heavy Rain-maker Quantic Dream. Daarmee heeft de ontwikkelaar geen primeur; een aantal bekende gezichten gingen hen voor. Wie waren dat? Wij zetten er vijf op een rij.

Om het onszelf niet te makkelijk te maken stellen we twee regels op. Ten eerste: alleen voice-acting telt niet, de acteurs moeten herkenbaar nagemaakt zijn. Dat betekent geen Liam Neeson in Fallout 3 , geen Kiefer Sutherland in Call of Duty en Metal Gear Solid , en geen Samuel L. Jackson in Grand Theft Auto: San Andreas . Ten tweede een belangrijke regel voor de oudere gamers onder ons. Vroeger, zeg maar pre-Metal Gear Solid, vertelden veel PC-games hun verhaal via live action filmpjes, of liepen er zelfs gefilmde acteurs rond in de game. Die tellen niet mee. Dus weg met je Dennis Hopper in Black Dahlia , John Hurt in Tender Loving Care en de sterrencast van Ripper .

Wie houden we over?

5. Bruce Willis – Apocalypse

Ontwikkelaar Neversoft slaakte een milde Yippee-ki-yay, motherfucker toen het Bruce Willis wist te strikken voor hun game Apocalypse. Willis was in de jaren negentig van de vorige eeuw helemaal de shit en zijn afbeelding op de cover van een game was een garantie voor kassucces. De acteur verleende zijn one-liners (“I’ll see you in hell”) en gelijkenis aan hoofdpersoon Trey Kincaid, die in een apocalyptisch spektakel op steroïden de wereld moet zien te redden. Apocalypse was een aardige shooter, die we uiteindelijk vooral zullen herinneren aan de engine. Daarmee bouwde Neversoft later namelijk het legendarische Tony Hawk’s Pro Skater.

4. Chow Yun-fat – Stranglehold

Strangehold is een grappig geval. De game werd onder leiding van filmregisseur John Woo ontwikkeld, maar dankzij de vele slow-motion shootouts werd al gauw de vergelijking met Max Payne getrokken. Max Payne was echter weer hevig geïnspireerd op de films van John Woo. Zo was in 2007 de cirkel rond, in dit interactieve vervolg op de film Hard Boiled. Hoofdrolspeler was wederom de gruwelijk coole Chow Yun-fat. De superster uit Hongkong dook, sprong en vloog als een ware Max Payne-geïnspireerd-op-Chow-Yun-fat-zelf tussen de rondvliegende kogels door in een onderhoudende game voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

3. Aaron Staton plus Mad Men-collega’s – L.A. Noire

Kijk je geen Mad Men, dan heb je geen flauw idee wie Aaron Staton is. In de stijlvolle tv-serie speelt hij de rol van Kenny Cosgrove, een sales-guy van advertentiebureau Sterling-Cooper(-Draper-Price). Waar Mad Men zich afspeelt in de jaren zestig gaat L.A. Noire nog een paar jaar verder terug in de tijd, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Via de MotionScan-technologie werd behalve de stem ook het hele gezicht van Staton geregistreerd en later op het virtuele hoofdpersonage Cole Phelps geplakt. Het resultaat was spectaculair, maar soms ook wel een beetje vreemd. L.A. Noire was overigens één groot feest van herkenning voor Mad Men-fans: Staton werd bijgestaan door een zestal collega’s van de successerie.

2. Yvonne Strahovski – Mass Effect 2 en 3

BioWare Weet Wat Mannen Willen. De ontwikkelaar stopte één van de heetste chicks uit Hollywood in Mass Effect 2 én gaf spelers de mogelijkheid haar ook nog eens te romancen. Australische actrice Yvonne Strahovski kennen we natuurlijk als de spion Sarah Walker uit Chuck en sinds kort deelt ze screen time met alledaagse seriemoordenaar Dexter in de gelijknamige tv-serie. In Mass Effect 2 en 3 bracht ze Cerberus-agent Miranda Lawson tot leven: een even sexy als bad ass personage met vooral in het tweede deel een aantal memorabele momenten. Denk aan de (spoiler) bitch fight met Jack, of het feit dat ze hoofdpersoon Shepard tot leven wekte na een onfortuinlijke aanvaring met de Collectors in het begin van de game.

1. Vin Diesel – Riddick, Wheelman

Bruce Wie? Chow Yun-wat? Als het op stoere acteurs in games aankomt is er maar één die er toe doet: Vin fucking Diesel. De uit de kluiten gewassen baby verraste vriend en vooral vijand met zijn rol als Richard B. Riddick in het fantastische The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay uit 2004. De shooter fungeerde als prequel voor de Riddick-film uit datzelfde jaar en vervolg op de film Pitch Black. Diesel toonde in 2009 dat hij niet alleen een talent had voor duistere science-fictiongames, maar ook voor zonnige misdaad met de Driver-kloon Wheelman. 2009 was sowieso een druk jaar voor Vin Loodvrij: hij keerde terug als Riddick in een remake van Butcher Bay en de nieuwe game Assault on Dark Athena.

Dit zijn natuurlijk niet de enige bekende gezichten die we tegenkwamen op PC en spelcomputer. Behalve acteurs willen ook een hoop andere artiesten nog wel eens opduiken in een cameo of zelfs de hoofdrol van een game. Wat te denken van 50 Cent met zijn eigen franchise? Of Snoop Dogg in True Crime, Ricky Gervais in GTA 4 en Phil Collins in GTA: Vice City Stories? Of praktisch elke beroemde rapper en Carmen Electra in Def Jam: Fight for NY? Hoe dan ook: mis je één van jouw favoriete acteurs in deze lijst of zou jij ze in een andere volgorde zetten, laat je horen in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon X – Mega Charizard

Grand Theft Auto V (X360)