in

Upgrade je PS3 game naar de PS4


Met de komst van de volgende generatie consoles is het natuurlijk zonde als je net je game heb gekocht voor je PlayStation 3 en deze vervolgens niet meer aanraakt omdat je een PlayStation 4 in huis hebt staan. De PS4 is immers niet backward compatible.Sony heeft daar echter iets op bedacht: Ze laten je voor een tientje bepaalde games ‘overzetten’ naar de volgende generatie. Zo kun je ‘goedkoop’ genieten van alle voordelen die de Playstation 4 met zich meebrengt.

De games

Welke games je kunt overzetten naar de volgende generatie wordt bepaald door de ontwikkelaar of uitgever zelf. Vooralsnog zijn dit de titels die je kunt overzetten:

Battlefield 4

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Call of Duty: Ghosts

NBA 2K14

Injustice: Gods Among Us

De methode

Er zijn twee methodes om de game over te zetten van je PlayStation 3 naar de PlayStation 4-versie; Je kunt de game fysiek kopen in de winkel. Bij de fysieke versie vind je een voucher met een code die je kunt invoeren in de Playstation Store. Bij methode twee download je de game direct uit de Playstation Store. Je PSN account onthoudt welke games er gekocht zijn zodat je, als je inlogt op je Playstation 4 je, de game in de Playstation Store vindt voor de gereduceerde prijs.

Hieronder vind je het proces stap voor stap beschreven.

Voor als je de game op disc gekocht hebt

Stap 1: Code van je PS3-voucher invoeren:

Stap 1: Maak een account aan voor PlayStationNetwork (of log in met je bestaande PlayStation Network ID).

Stap 2: Ga naar de PlayStationNetwork icoon op je PlayStation 3.

Stap 3: Selecteer Accountbeheer .

Stap 4: Selecteer Code inlossen vanuit het menu.

Stap 5: Voer de code in die je bij je game kreeg en selecteer ‘Doorgaan.

Stap 6: Ga door en accepteer ‘Terms of Service.’

Stap 7: Select ‘Continue’ om het proces van code-invoeren af te ronden.

Stap 8: De code is nu ingevoerd en kan niet nog een keer gebruikt worden. Zodra je nu je PlayStation 4 thuis hebt staan, kun je verder naar de volgende stap om de game te downloaden.

Stap 2: Download de PS4 versie van je PS3-game:

Stap 1: Op je PlayStation 4 log je in met het account waar je ook je code mee hebt ingevoerd op je Playstation 3.

Stap 2: Selecteer het PlayStationStore icoon vanuit je PlayStation 4-menu.

Stap 3: Zoek de game op in de PlayStationStore en ‘koop’ de digitale versie van hetzelfde spel op je PlayStation 4. De gereduceerde prijs zou automatisch te zien moeten zijn.

Stap 4: Doe de PS3-disc in je PS4 systeem. Deze is nodig om de digitale versie van de game op je PS4 te spelen.

Voor als je de game digitaal uit de PSN store hebt

Koop en upgrade je game digitaal:

Stap 1: Koop of pre-order de digitale PS3-versie van de game uit de PlayStationStore of uit de Sony Entertainment Network Store.

Stap 2: Zoek in de PlayStationStore of in de Sony Entertainment Network Store de digitale versie van de game voor de PS4. De gereduceerde prijs is nu voor je beschikbaar omdat je de PS3-versie digitaal gekocht hebt.

Stap 3: Koop of pre-order de PS4-versie voor de gereduceerde prijs.

Kosten

De game van je PlayStation 3 naar PlayStation 4 upgraden kost je 10 euro per game.

Wacht niet te lang

Je moet niet te lang wachten met de upgrade. Er is een bepaalde datum tot wanneer je gebruik kunt maken van de upgrade-service. Als je te laat bent, moet je de game gewoon opnieuw betalen om het op je PlayStation 4 te kunnen spelen.

Assassin’s Creed IV: Black Flag: Voor 31 januari 2014.

Battlefield 4: Voor 28 maart 2014.

Injustice: Gods Among Us: Voor 31 maart 2014.

NBA 2K14: Voor 31 maart 2014

Call of Duty: Ghosts: Voor 31 maart 2014

Belangrijk om te weten

Je moet de PS3-disc in je PS4 hebben zitten om de game te kunnen spelen als je deze met de voucher code, uit het hoesje van je game, upgradet.

Save games worden niet automatisch overgezet. Dit verschilt per titel en bepaald de ontwikkelaar zelf:

Bij Battlefield 4 worden je online statistieken wel meegenomen naar de PlayStation 4. Rank, score, K/D ratio, wins, time played, service stars, dog tags taken, vehicles destroyed, repairs, revives, squad score en accuracy worden allemaal meegenomen.

Call of Duty: Ghosts neemt ook al je “character progess” mee naar de volgende generatie. Of dit gaat om zowel multiplayer als singleplayer is niet duidelijk.

Assassin’s Creed laat je geen singleplayer savegames meenemen naar de PlayStation 4. De multiplayer statistieken worden wel meegenomen.

Xbox One

We hebben Microsoft benaderd met de vraag wat hun plannen zijn voor de overgang van de Xbox 360 naar de Xbox One. Ze hadden hier geen sluitend antwoord op. We werden doorverwezen naar de retailers in Nederland zelf.

Er was ons al bekend dat in de Verenigde Staten Microsoft wel een upgrade systeem heeft wat ongeveer gelijk is aan de plannen van Sony. Microsoft laat het werk daar echter over aan de winkels zelf. Winkels als GameStop, Best Buy en Amazon hebben allemaal hun eigen procedures om games over te zetten.

We gaan aan het werk om te achterhalen hoe dat zit voor ons in Nederland. Wellicht dat de Game Mania, Mediamarkt, Bart Smit etc. hier wel antwoord op kunnen geven. We komen er op terug nog voor dat de Xbox One hier te verkrijgen zal zijn natuurlijk.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft straft scheldende Xbox One-gebruikers

Super Mario 3D World Review