in

Deadfall Adventures Singleplayer Review – Een vermakelijke B-game


Als je, net als ik, verwachtte dat Deadfall Adventures een first-person-variant is van Naughty Dogs Uncharted-serie dan heb je het mis. De game is zich namelijk ten volle bewust van het feit dat het niet de meest spectaculaire graphics of gameplay-innovaties biedt.

Nazi’s en zombies

In Deadfall Adventures ren je al dual-wieldend met twee pistolen rond, neem je het op tegen eeuwenoude mummies en zoek je schatten in het gezelschap van over-de-top acterende nazi-Duitsers. Hiernaast is er nog een hele checklist van typerende B-film-elementen. Een mysterieuze schat? Check. Een antiheld die veel te veel op Indiana Jones en Nathan Drake lijkt? Check. Een behulpzame jonge dame met veel te grote borsten? Dubbelcheck.

Hiermee past het perfect in het rijtje van vermakelijke shooters als Serious Sam en Painkiller: Hell & Damnation. Dat de laatste ook van ontwikkelaar, The Farm 51, afkomt is mag dan ook geen verassing heten. Helemaal niet als je bedenkt dat men ook de shooter NecroVisioN gemaakt heeft, een game waarin je het tijdens de Eerste Wereldoorlog tegen vampiers en demonen opneemt. De Poolse ontwikkelaar lijkt dan ook een patent op het ‘genre’ te hebben en schaamt zich niet dat de kaas van Deadfall Adventures afdruipt.

Zo-slecht-dat-het-goed-is

Het schietwerk in de game heeft weinig om het lijf. Je beschikt over een oneindig aantal kogels en zolang je op alles en iedereen schiet die jou onder vuur neemt komt alles goed. Zolang je maar niet terecht komt onder een gigantisch rotsblok of in een valluik met krokodillen stapt. De omgevingen in Deadfall, die voornamelijk bestaan uit tempels en ruïnes, zitten namelijk boordevol met boobytraps en andere uiterst dodelijke constructies. Enige alertheid is dus een vereiste. Tussen het ontwijken en schieten door is er ook nog ruimte om enkele puzzels op te lossen en om verborgen schatten te vinden.

Puzzels oplossen komt meestal neer op het verplaatsen of kapot schieten van objecten en is, net als de rest van de game, uiterst simpel. Schatten die je her en der vindt gebruik je om je vaardigheden te verbeteren. Via een boomstructuur zijn bijvoorbeeld de sterkte van je kogels en je levensbalk te upgraden. Doordat zowel het oplossen van puzzels als het vinden van schatten weinig moeite kosten hanteert Deadfall Adventures een tempo waarin je lekker doorspeelt en -knalt.

Ondanks dat de game op de Unreal Engine 3 draait en er bij vlagen prima uitziet, heeft de game soms last van technische mankementen. Dan schommelt de framerate flink en is de kunstmatige intelligentie van vijanden niet om over naar huis te schrijven. Daar moet ik wel bij zeggen dat het laatste een beetje bijdraagt aan de algehele ‘B-vibe’ die de game met zich meedraagt en soms tot lachwekkende momenten leidt. Hetzelfde kan overigens gezegd worden over de ‘zo-slecht-dat-het-goed-is’ voice-acting.

Deze game is gespeeld op de pc. Op het moment van schrijven waren de multiplayermodi nog niet speelbaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Review

VrijMiRob – Het beste game-event ooit