in

VrijMiRob – Vijf dingen die je nog niet van de redactie wist


Profilering. Transparantie. Dat is belangrijk hoor, voor een website als InsideGamer. Weten wie er achter de site zitten. Een van de belangrijkste dingen die we met InsideGamer willen uitstralen is dat wij, de redactie, eigenlijk net zo zijn als jullie: jongens met een passie voor gamen. Daarom proberen we jullie ook veel te betrekken bij onze bezigheden. Door jullie uit te nodigen op kantoor, door jullie meningen en content een plek te geven op de frontpage en door bijvoorbeeld forummeetings te bezoeken. Sommigen van jullie kennen ons inmiddels aardig goed, maar er zijn altijd dingen die jullie als bezoeker niet meekrijgen. En daarom heb ik een lijstje samengesteld met dingen die jullie nog niet van de redactie wisten. Echte inside information dus.

Marco lult zich overal naar binnen

Ik kan het mij nog goed herinneren. Gamescom 2009. Het was de eerste editie van de gamebeurs en een hele delegatie van Gamer.nl en InsideGamer ging er op af. Op de laatste avond trok een groep van zo’n acht redactieleden van beide websites het centrum in om, waarom zou ik er omheen draaien, zich laveloos te zuipen. Vier uur later hadden we welgeteld één obscure semi-striptent van binnen gezien omdat we óf bij andere tenten niet binnenkwamen óf omdat er bij andere tenten niets te beleven was.

Terwijl de rest terug naar het hotel ging besloot ik Marco te bellen, want ik wist: Marco heeft zich vast wel ergens naar binnen geluld. En dat was natuurlijk ook weer zo. Meneer Edelman stond op een besloten Activision-feestje en garandeerde me dat hij mij ook nog wel naar binnen lulde. Een half uur later liep ik zonder gezeur naar binnen in één of andere kelder, waarna de avond eindigde in een open-lucht rockcafé en ik uiteindelijk een half uurtje geslapen heb voordat we weer teruggingen naar Nederland. Bottom line: als je op een party moet wezen, bel dan Marco, want afgezien van dit voorbeeld zijn er nog talloze verhalen te noemen waarbij Marco zich weer ergens naar binnen lulde waar hij eigenlijk niet hoorde.

Jules is de ultieme goedzak

Jules is al weer aardig lang redacteur bij InsideGamer, maar er is één karaktereigenschap waarmee hij mijn collega’s en mij keer op keer verrast: zijn ultieme goedzakkerigheid. Als dat nog geen officieel woord was, dan bij deze. Voorbeeldje: Jules was op eigen houtje uit gaan zoeken hoe lang Jelle eigenlijk al ‘lid’ was van InsideGamer. Speciaal voor die gelegenheid kwam hij bij de maandelijkse vergadering ineens op de proppen met een custom made taart waar netjes op stond: “Jelle 10 jaar” Dit soort streken heeft Jules wel vaker. Hij denkt altijd actief mee over nieuwe vormen van content, en als een van zijn ideeën ‘afgeschoten’ wordt, dan is er geen man overboord. Jules is een goedzak zoals je ze niet vaak meer tegenkomt.

Kevin was vroeger altijd anti-ALLES

Dit is een feitje waarvan zelfs een hoop redactieleden niet eens van op de hoogte zijn. Kevin staat als redacteur bekend om zijn scherpe tong, zijn duidelijke mening en zijn soms snijdende kritiek. Maar ik ken Kevin al jaren en kan daarom zeggen dat het vroeger zelfs nog erger was. Kevin was op de middelbare school namelijk anti-ALLES. Hij droeg bij uitstek een zwarte broek met zwart t-shirt, omdat mode, in welke vorm dan ook, kut was. Binnen onze vriendengroep klaagde hij regelmatig steen en been over elke subcultuur die je als middelbare scholier tegenkomt: de voetballers, de alto’s, de leerpikkies, de zeikwijven, de boeren, de popi-jopies, ga zo maar door. Oja, uitgaan sloeg nergens op, mensen feliciteren met hun verjaardag was de reinste onzin en natuurkundedocenten die in God geloofden… nouja, laat ik daar maar niet over beginnen. Nu kent iedere puber natuurlijk zijn momenten waarin hij zich afzet tegen van alles en nog wat, maar ik vond het toch leuk om te delen dat het soms vlijmscherpe cynisme van Kevin slechts een schim is van dat van vroeger. (Overigens is hij inmiddels ook best modebewust, met zijn awesome blousjes en geile rode leren jas.)

David heeft alles al meegemaakt

Veel mensen denken dat ik, na Jelle, het langstzittende redactielid ben. Schijn bedriegt echter, want er is nog iemand anders die er al vóór mij zat. Hij heet David Kers, is 2,13 meter lang en draagt nog altijd zijn steentje bij aan de website. Hij is dan misschien wat minder actief dan vroeger, maar David heeft zijn legendarische momentjes wel meegemaakt. Zo heeft hij ooit voor het oog van honderden aanwezigen een pluche hond aangerand, zoop hij menig redacteur eruit tijdens talloze feestjes en ging hij regelmatig aan de haal met de nodige dames. David is eigenlijk dan ook een ware IG-legende. Overigens is het langstzittende redactielid, technisch gezien, Jeroen Post. Hij is vrijwel niet meer actief, maar officieel is hij ook nooit weggegaan.

Jelle is een echt vaderfiguur voor de redactie

Jelle is al jaren de hoofdredacteur van InsideGamer. We grappen wel eens dat hij met harde hand over zijn redactie regeert, maar de waarheid is het tegenovergestelde; Jelle is een baas zoals je die eigenlijk gewoon het liefste ziet. Even zonder slijmen en emotioneel gelul: Jelle heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het team-gevoel binnen de redactie erg belangrijk vindt. Dat Jelle de redactie ‘onder zijn hoede nam’ werd al duidelijk ten tijden van de Leipzig Games Convention, waarbij hij een groep van tien jongens in een gehuurd busje hoogstpersoonlijk naar Leipzig reed. Ook in Tokyo ervaarde ik Jelle’s innerlijke vader, toen hij als enige Tokyo-expert als een ware reisleider zijn kuikens naar de goede bestemming leidde. Vandaar kreeg hij al snel de bijnaam ‘Papa Tokyo’. En tuurlijk kan Jelle soms streng doch rechtvaardig uit de hoek komen (ik heb de nodige corrigerende petsjes wel op mijn kop gehad), maar nog altijd komt de innerlijke papa regelmatig in hem naar boven. Onlangs nog, toen hij Kevin, Nikki en mij dwars door heel Nederland naar huis reed in zijn auto, puur zodat wij aanwezig konden zijn op het Call of Duty: Ghosts-launch event. Dat hij daarmee pas om half vier in zijn bed zou liggen (en daarbij zelfs wilde herten moest trotseren), daar hoor je hem niet over klagen. Want zo is ons aller Jelle.

Zo, en nu wel weer genoeg herinneringen opgehaald voor vandaag. Wie gaat er een hartverwarmend stukje over mij schrijven, jongens?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Remote Play tussen Vita en PS4 op 16 kilometer afstand

WTF Update 154: Conan op Blizzcon, Resident Evil feitjes en meer!