in

De Dikke van Es: Een ode aan de freelance redactie


Afgelopen week gebruikte Rob zijn blog om wat inside-info te geven over wat je wellicht niet wist van de verschillende redacteuren. Stiekem vroeg hij daarbij of iemand niet iets leuks over hem kon schrijven. Het gaat mij iets te ver om een artikel alleen aan Rob te wijden, maar het is misschien wel eens leuk om een ode aan mijn complete freelance redactie te geven.

Arthur van Vliet

Toen wij een kantoortje in Amsterdam kregen, was Arthur daar stagiair. Hij vormde destijds een perfect koppel met Siem en haalde veel lol uit. Geniaal was hun gezamenlijke videoreview van GTA 4: die game was eigenlijk niet zo best omdat het geen draken bevatte. Helaas is deze video niet meer beschikbaar, wat misschien ook maar beter is ook. Arthur is na zijn stage blijven plakken, heeft een tijdje fulltime op kantoor gewerkt, is vervolgens verhuisd naar Barcelona en is nu weer terug in Utrecht en weet prachtige artikelen te leveren. Daarnaast heeft hij een vorm van droogheid waar ik enorm van houd. Met Arthur erbij is het altijd een feest en ik hoop dat hij nog heel lang zijn ding doet hier op InsideGamer.

David Kers

David en InsideGamer hebben een echte knipperlichtrelatie. In de beginperiode van InsideGamer speelde David een enorm belangrijke rol. Samen met zijn partner in crime Lauran Beers schreef hij honderden nieuwsberichten, plaatste hij duizenden screenshots in de database en schreef hij enorm veel teksten. Maar toen ontdekte hij het uitgaansleven en was het onmogelijk om nog afspraken met hem te maken. Daardoor vertrok hij uiteindelijk om een paar jaar later terug te komen en zijn tweede kans te pakken. Legendarische momenten heb ik met hem meegemaakt op de Gamescom in Leipzig. Terwijl ik met 170 in een busje over de snelweg scheurde, schoot hij bierdopjes in mijn nek. Ook mooi: vlak na het tanken had hij de schuifdeur open gedaan en zat hij te kutten terwijl ik optrok. Dat vond ik zo bloedirritant dat ik op de rem trapte, waardoor de deur keihard dicht vloog. Gelukkig kon hij net zijn arm op tijd terugtrekken, anders was David nu een eenarmige bandiet.

Douwe Zijlstra

Douwe is een heerlijke vent. Hij begon een paar jaar geleden als freelance video-editor en ging vervolgens een paar maanden als stagiair aan de slag. Het mooie aan Douwe is zijn drijfveer. Als iets goed is, wil hij het vaak nog beter doen. Daardoor neemt hij soms iets te veel hooi op zijn vork. In de jaren dat ik met hem samenwerk heeft hij geleerd om hier en daar gas terug te nemen, maar levert om de zoveel tijd nog steeds prachtige projecten op, waarbij hij onder andere leert hoe je het beste GTA 5 Online kunt spelen.

Eelco Hanou

Ik zie Eelco als de stille kracht van de redactie. Tijdens redactievergaderingen heeft hij nooit het hoogste woord, maar wanneer hij wat zegt, is het negen van de tien keer raak. Eelco is betrouwbaar en weet deadlines vaak te halen, iets waar de rest nog wat van kan leren. Ook heeft hij laten zien zeer professioneel en creatief te zijn. Eelco is zo’n jongen die eigenlijk elke redactie moet hebben!

Ferdi Nelemans

Oftewel The Ferdinator. Ferdi schrijft naast InsideGamer ook voor een Belgische site en zodoende kom ik hem soms op de meest gekke plekken tegen, omdat hij daar op uitnodiging van die Belgische site is. Ferdi is een vent waarmee je goed kan lachen, hij heeft een bepaalde droogheid over zich en schuwt het niet om de armen uit de mouwen te steken. Hij heeft bovendien heel veel lol met het nakijken van mijn teksten en het opvangen van nieuwe, klassieke Dikke Van Esjes.

Herman Bluemink

Herman heeft een tijdje geleden stage bij ons gelopen en is daarna gelukkig blijven plakken. Heeft een onwisbare stempel op InsideGamer gedrukt met zijn fantastische Collector’s Corner. Ondanks dat hij tegenwoordig ook voor Wegener werkt, schrijft hij zo nu en dan weer een nieuw achtergrondartikel en probeert hij zo goed als hij kan bij vergaderingen aanwezig te zijn.

Jeroen Post

Jeroen is onderdeel van het meubilair. Schrijft al sinds mensenheugenis voor InsideGamer en daarvoor al voor de voorloper GSX. Is zodoende eigenlijk de opa van het gezelschap. We kennen hem in eerste instantie van zijn liefde voor Sega, maar houdt ook wel van andere merken. Is één keer meegegaan naar de E3, waar hij zich onsterfelijk heeft gemaakt door in een video-impressie van een Super Monkey Ball-game uit te leggen dat je speelt met een ‘Aap in de Bal’, wat resulteerde in een geniale remix door oud-collega Marvin. De video daarvan is helaas verdwenen.

Joey de Mol

Maakte in 2005 kennis met InsideGamer en kwam na een succesvolle carrière als membercontentschrijver bij de redactie. Sindsdien is de honkbalfreak niet meer weg te denken. Ging inmiddels twee keer mee naar de E3, waarvan ik hem één keer mee mocht maken en dat was een feest. Heeft een fantastisch gevoel voor humor, is een gouden combinatie met Timo en schrijft geniale teksten. Waar je bij de Voice of Holland een stem herkent, daar herken je een Joey-tekst van mijlen afstand. Hij maakt soms gebruik van opmerkelijke woorden, maar dat is nooit geforceerd, omdat hij de gave heeft om te spreken in schrijftaal.

Jules Schlicher

Rob zei het al in zijn blog, de absolute good guy. Elke keer als Jules op kantoor langskomt, is het feest. Soms neemt hij de vlaaien van zijn moeder mee, maar zelfs met lege handen is het heerlijk als hij er is. Hij loopt over van het positieve, waardoor je vanzelf ook vrolijk wordt. Tegelijkertijd is hij enorm gedreven. Jules wil zichzelf constant verbeteren en vaak lukt het hem dat ook. Als vader van de redactie heb ik hem met veel plezier volwassen zien worden.

Kevin Eyken

Ik leerde Kevin kennen tijdens een reis naar Tokio. Als vriend van Rob ging hij mee en het klikte eigenlijk gelijk. Ik heb avonden lang intrigerende discussies met hem gevoerd over games en de manier waarop daar over wordt geschreven. Ik bood hem vlak daarna aan om columns te gaan schrijven op InsideGamer, omdat ik zijn manier van denken zeer boeiend vond. Vanuit die positie ging hij natuurlijk steeds meer doen en ontplooide hij zichzelf tot een jongen die van alle markten thuis is. Kevin is echt een vriend van mij geworden en ik hoop hem nog heel lang zo te kunnen noemen.

Lars Cornelis

Nog zo’n jongen die begonnen is als stagiair. Daarbij was het wel gelijk raak. Lars schreef goede teksten en had een duidelijke mening. Op één of andere manier is hij in korte tijd uitgegroeid tot mijn go-to-guy als het om PlayStation-producten gaat, hoewel hij met zijn Wii U ook erg blij is. Lars pitcht vaak goede ideeën en is zeer gezellig om mee te hangen. Een topvent!

Maarten Jalink

De Nintendo-man in hart en nieren. Elke keer als ik een artikel van Maarten binnenkrijg, word ik vrolijk. Helemaal als er een video bij zit. Maarten heeft vaak de meest vette gadgets en obscure games en kan er fantastische verhalen bij vertellen. Absoluut hoogtepunt daarbij was zijn periode dat hij als chirurg stage liep in Japan. Bijna elke week had hij daar weer iets compleet nieuws gescoord en liet hij dat zien. Als zo’n video binnenkwam, stonden wij op kantoor dan met zijn allen naar één beeldscherm te kijken met een grote glimlach op ons gezicht.

Marco Edelman

Rob zei het al: Marco is de kerel die met iedereen vrienden is. Het maakt niet uit waar je met hem bent, hij kent altijd wel iemand en als het nodig is, regelt hij wat je nodig hebt. Dat doet hij op de E3 bijvoorbeeld bij Konami, maar ook in Tokio, waarbij hij tijdens het uitgaan een gesprek aanknoopt met de hoofdontwikkelaar van DMC: Devil May Cry. Met Marco erbij weet je dat er altijd iets te beleven valt en ik heb dan ook enorm veel prachtige herinneringen aan hem. De mooiste daarbij is die ene zondagavond in Tokio, maar dat is een verhaal die enkel voor de 18+-lezers bedoeld is!

Rob van der Leek

Nog zo’n oudgediende. Ooit ben ik Rob tegengekomen toen ik hem uitnodigde voor een Timesplitters 2-event bij Electronic Arts. Iets dat meer indruk heeft gemaakt op hem dan op mij. Niet veel later solliciteerde hij om bij de groep te komen en sindsdien zit hij er bij. Ook met Rob heb ik vele mooie reizen mogen maken. Samen naar de E3, de Tokyo Game Show, de Gamescom, Barcelona en nog veel meer. Rob is een gangmaker en een feestbeest, die bovendien fantastische artikelen kan schrijven en heerlijke droge video’s produceert.

Ron Vorstermans

Ron is begonnen als schrijver voor Gamer.nl, maar schrijft vandaag de dag ook het één en ander voor InsideGamer. Vanuit zijn Gamer-only periode heb ik veel mooie dingen met hem mee mogen maken, waarbij op een één of andere manier altijd drank in het spel is. Ron houdt dan ook wel van een pilsje of twee en heeft er geen moeite mee om vervolgens zijn maaginhoud voor de deur van een hotel te deponeren. Is daarnaast dankzij zijn Brabantse roots altijd gezellig en vrolijk en schrijft heerlijke columns en achtergrondartikelen.

Thijs Barnhard

Thijs is mijn bijna-buurman en als mede-Hoorninees een feest om mee te werken. Net als veel andere jongens is hij ooit begonnen als stagiair en inmiddels een belangrijk onderdeel van de vaste freelanceredactie. Thijs is een jongen die keihard werkt en zodoende elke maand de hoogste vergoeding incasseert. Hij houdt er van om nieuwe dingen op te zetten en dankzij zijn droogheid is het altijd lachen. Legendarisch zijn z’n notulen tijdens de maandvergaderingen.

Timo Pleus

Timo zorgt voor het Duitse bloed in de redactie. Hij levert vaak uitstekende teksten af, maar heeft hier en daar wel de moeite om zijn deadlines te halen. Tegelijkertijd kan ik nooit lang boos op hem blijven, omdat hij toch iets aandoenlijks heeft. Heeft inmiddels zo’n beetje elke grote gamebeurs en evenement meegemaakt en houdt er van om samen met Joey de Timo en Joey-show op te nemen. Het editen daarvan midden in de nacht gaat hem helaas iets minder goed af.

Wes Rijckaert

Nog zo’n oud-stagiair waar we maar niet van afkomen. Reisde tijdens zijn stage elke dag iets van twee uur tussen het kantoor en de plek in de Middle of Nowhere in Brabant waar hij vandaan kwam. Bracht altijd een komische noot mee vanuit die plek en heb ik nog nooit boos gezien. Kan heel hard werken, maar houdt er ook van om te genieten van de mooie dingen des leven. Zijn positieve vibe is altijd heel lekker om er bij te hebben.

Wessel Schillemans

Ik heb met Wessel kennisgemaakt toen hij een heel brood binnen een minuut of iets opvrat en dat wekte gelijk mijn interesse. Komt uit Roosendaal, maar kan daar zelf weinig aan doen. Is vrolijk en professioneel, waardoor hij dit jaar onder andere de GTA 5-review voor zijn rekening mocht nemen. Heeft een unieke positie in de groep en helpt ons enorm met het pushen van leuke membercontent op de frontpage. Wordt jaar in, jaar uit uitgeroepen tot het leukste redactielid op het forum en daar zijn we het stiekem ook wel mee eens.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zowel good guy als bad guy speelbaar in Quantum Break

InsideGamer vanavond om 00:05 op Veronica