in

Jelle neemt afscheid van InsideGamer


Je leest het artikel dat ik eigenlijk nooit heb willen schrijven, maar uiteindelijk wel moest komen. Vandaag is mijn laatste werkdag voor InsideGamer en Sanoma. Een afscheid dat me toch wel erg pijn doet, maar tegelijkertijd overheerst wordt door dankbaarheid.

Dankbaar

Want dat is het eigenlijk. Ik ben enorm dankbaar dat ik de afgelopen twaalf jaar van mijn hobby mijn beroep heb mogen maken. Het begon allemaal eind 2001 toen ik een stukje schreef voor de website GBADome over wat de GBA-port van Final Fantasy Tactics moest zijn. Als rechtenstudent had ik zeeën van tijd en vond ik het heerlijk om die tijd aan mijn hobby te besteden. Ik merkte dat ik het schrijven van artikelen leuker vond dan mijn studie en dat ik tijdens de hoorcolleges iets te vaak op mijn GBA zat te spelen in plaats van op te letten wat er allemaal in Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek stond.

In 2002 was ik dan ook blij mee te gaan in het project InsideGamer. Toen ik in 2003 als hoofdredacteur aan de slag mocht en uiteindelijk met Kris, Jaap en Marvin het bedrijf Continue Game Media oprichtte en onder die vlag InsideGamer uit begon te geven, voelde het alsof ik mijn droom beleefde. Want als klein jongetje las ik de Power Unlimited en wilde ik eigenlijk wat zij ook deden: schrijven over je favoriete hobby en rondreizen over de hele wereld.

Dat heb ik dan ook meer dan tien jaar gedaan. In 2004 bezocht ik voor het eerst bijvoorbeeld de E3, waar ik echt mijn ogen uitkeek. Met mijn reis naar Tokio in 2006 begon mijn voorliefde voor die stad en verder heb ik het geluk gehad om wereldsteden als New York, San Francisco, Las Vegas, Boston, Montreal en zo’n beetje elke grote stad in Europa te bezoeken.

Lol heb ik de afgelopen jaren ook meer dan genoeg gehad. Natuurlijk met mijn fantastische collega’s op de redactievloer, maar ook zeker met de zogenoemde concurrenten tijdens verschillende get-togethers. De gamewereld is echt een fantastische wereld om in te werken en wanneer je mensen van andere media op trips en andere gelegenheden tegenkomt, is het altijd een feest. Niets is mooier dan lekker discussiëren over een bepaalde game terwijl je in een skybar ergens in een wereldstad een lekker biertje drinkt. En ja, die biertjes heb ik vaak gekregen, maar net zo vaak betaald.

Bezoekers

Maar het allerbelangrijkste op deze magische reis zijn toch echt de bezoekers geweest. Sommigen van jullie komen al meer dan tien jaar op InsideGamer en waren daarvoor al bekend met bijvoorbeeld GSX en Gameforum.nl. Dat is echt prachtig om te zien. Jullie betrokkenheid met de site en de mensen daarachter is ongekend. Ik heb genoten van jullie enthousiaste berichten onder artikelen en het forum, maar tegelijkertijd ook altijd geprobeerd te luisteren naar kritiek. Kritiek die er hopelijk voor gaat zorgen dat InsideGamer de site gaat worden die jullie verdienen!

Ik zal de site dan ook in de toekomst in de gaten blijven houden en zien hoe het zich doorontwikkelt. InsideGamer heb ik als mijn kindje gezien, dat nu de wijde wereld intrekt om op zoek te gaan naar nieuwe avonturen. Avonturen die gevormd worden door de fantastische mensen op het kantoor van Sanoma, de heerlijke freelance redactie en de beste bezoekers die een site zich kan wensen.

Bedankt voor alles wat iedereen mij gegeven heeft!

Groetjes

Jelle

Noot van de redactie: Gerard van Nieuwenhuijzen en Martin Verschoor zullen proberen de komende tijd de werkzaamheden van Jelle zo goed mogelijk op te vangen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Luigi-acteur uit Super Mario Show overleden

Ode aan Jelle!