in

Zo speel je Phantasy Star Online 2


Onder mijn blog van vorige week las ik hoe enkele members interesse hebben in Phantasy Star Online 2. Dit zullen waarschijnlijk slechts enkele members zijn, maar toch wil ik hen tegemoet komen en laten zien hoe het mogelijk is om deze game te spelen. Want hoe achterlijk Sega zich ook gedraagt rondom PSO2, ze blokkeren in ieder geval geen ‘buitenlandse’ (lees: niet-Japanse) IP-adressen. Dus ondanks de enorme vertraging en onduidelijkheid rondom de Westerse release van PSO2, kun je met behulp van deze gids alsnog dit toffe spel spelen.

Benodigdheden

Je hebt een pc nodig met Windows (OS X wordt vooralsnog niet ondersteund), maar de verdere specificaties zijn op papier ontzettend laag. Elke computer die Windows 7 kan draaien, is in principe goed genoeg voor PSO2. Indien je twijfelt, is er een programma om te testen of je computer goed genoeg is voor de game en dat kun je hier downloaden. Verder is het wel van belang om een degelijke internetverbinding te hebben, aangezien je een game speelt vanaf Japanse servers. Dit is het enige wat je werkelijk nodig hebt, al zijn er nog wel enkele andere zaken die het installatieproces en de spelbeleving vereenvoudigen of verbeteren.

Zo is het handig als je kennis hebt van torrents en het gebruik hiervan, want er is een Engelstalige installatie van PSO2 te verkrijgen via een torrent. Uiteraard kun je ook gewoonweg de Japanse client downloaden vanaf de officiële website van Sega, maar dit proces neemt wel wat meer tijd in beslag. Ben je een consolegamer of wil je PSO2 liever niet met toetsenbord en muis spelen, zorg dan dat je een Xbox 360-controller voor de pc hebt. Vergelijkbare controllers werken wellicht ook, maar de automatische ondersteuning van Windows is wel erg aangenaam. Hoe dan ook is PSO2 volledig te spelen met een controller, en de standaardbesturing werkt naar mijn mening prima.

Installatie

Het installatieproces is niet moeilijk. De gemakkelijkste weg is via deze handige website waar de Engelstalige setup, een gids voor het registratieproces, en andere handige tools zich bevinden. Download een torrent client (zoals Azureus), download hier het torrent-bestand en haal de Engelse installatie binnen. Kun je geen gebruik maken van torrents om wat voor reden dan ook, dan is hier de officiële downloadlink. LET OP: het volledige installatieproces zal waarschijnlijk lang duren vanwege grote patches die vanuit Japan gedownload worden. Zorg er dus voor dat je veel tijd hebt voor je hier aan begint.

Na de installatie wil je de game uiteraard vertalen. Download daarom dit programmaatje van de Arks-website, en plaats deze in de map genaamd ‘pso2_bin’ van je PSO2 installatie. Je zult deze executable gebruiken om je game te updaten, te vertalen en op te starten. In PSO2 Tweaker klik je op de bol linksboven en vervolgens ga je naar ‘Install/Update patches’, waar je één voor één de drie Engelstalige patches kunt installeren. Het programma is zelfs zo handig dat het aanbiedt om de patches te downloaden en te updaten zodat je zelf niets hoeft op te zoeken. Wanneer je op de bol linksboven klikt, geeft het programma ook de optie ‘Translate items’ waardoor veel items worden vertaald. De meeste namen van items en hun statistieken zijn vertaald, maar er wordt nog gewerkt aan de beschrijvingen. Daarnaast moet je niet raar opkijken wanneer je inventaris soms Japanse namen weergeeft; het programma lijkt alles ‘live’ te vertalen, dus even scrollen of het betreffende menu verlaten lost dit meestal wel op.

Registreren

Dit kun je het beste doen terwijl je PSO2 downloadt om jezelf wat tijd te besparen. Wederom biedt de Arks-website uitkomst met een handige gids vol afbeeldingen die laten zien hoe jij je moet registreren. De site geeft ook linkjes naar extensies voor je webbrowser die de Japanse website van Sega vertalen. Dit gehele proces is doodeenvoudig, op twee punten na:

1: Wanneer je op deze site jouw e-mailadres registreert, kan het even duren voordat Sega jou een bevestigingsmail terugstuurt.

2: Je dient een Japanse captcha succesvol in te vullen.

De Arks-website biedt een hiragana toetsenbord wat het proces versimpelt, maar toch blijft het een kwestie van kijken en raden.

Wanneer je dit proces hebt doorstaan, start je PSO2 op via de Tweaker en log je in middels je Sega ID. Nu kun je aan de slag met PSO2! Veel plezier!

Hier nog wat handige links

PSO-World, vooral handig vanwege het forum

Cirnopedia – voor alle informatie rondom items en andere zaken

PSO2 Skill tree calculator

Wil je mij opzoeken in de wereld van Phantasy Star Online 2? Registreer jouw personage dan op Ship 2: Ur en stuur me een PB via InsideGamer. En als je nog verdere vragen hebt, stel ze gerust!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

War Thunder (PS4) Review

Ieder zijn eigen porno op de console