in

Spotify playlists voor de gamers


Spotify is sinds enkele dagen gratis beschikbaar voor smartphones en hoewel dit een uitgeklede versie betreft, bracht het ons wel op een idee: welke afspeellijsten zijn er – hapklaar – te vinden voor gamers? Om een antwoord te vinden op die vraag zijn we de afgelopen dagen druk bezig geweest met het samenstellen van een lijst met Spotify-playlists, waar voor elke gamer wel iets tussenzit!

SSX – de beste soundtrack van deze generatie?

Over bovenstaande titel kan zomaar een hoop discussie losbarsten (zo ja: wat vind jij de beste soundtrack van deze generatie?) maar een feit is dat de soundtrack van de SSX-reboot een hoop liefhebbers heeft. De pompende beats vliegen je om de oren en dat maakt van de soundtrack een verzameling muziek die geschikt is voor praktisch alle games waar racen centraal staat. Protip: als je een paar uur flink moet doorknallen voor je studie of werk, zet dan deze playlist aan. Voor je het weet ben je duizenden woorden verder.

SSX Soundtrack 2012

Chiptune galore

Ben je in een geeky bui maar heb je niet zo’n zin in muziek die in games wordt gebruikt of voor games is gecomponeerd? Dan is deze chiptune playlist precies waar je naar op zoek bent! Met ruim 700 nummers van een heleboel verschillende artiesten is er vast wel een niche subgenre waar jij je bij thuisvoelt. Classics uit Castlevania en Scott Pilgrim mogen daarbij uiteraard niet ontbreken.

8bit || Chiptune

De ultieme lijst

Wow. Dat is het eerste dat door mijn hoofd schoot toen ik deze playlist zag. Je zou bijna zeggen dat je buiten deze playlist geen andere afspeellijsten meer nodig hebt! Duizenden nummers uit honderden games, goed voor 305 uur aan muziek, zijn verzameld in één lijst. Van NBA Jam en Minecraft tot Mass Effect 2 en Crusader Kings II: de variatie is enorm en we weten van gekkigheid nog steeds niet welke muziek we moeten beluisten. Dat is dan ook gelijk het manco van deze playlist: overzicht is er niet en door de immense keuze weet je niet wat je als eerst wil checken. Toch mag dat de gamer die van een fikse uitdaging houdt niet weerhouden!

Video Game Music – Original Soundtracks

Verfijning

Ben je op zoek naar een iets meer verfijnde variant van bovenstaande playlist, dan is dit wellicht iets voor jou. Met honderden nummers is deze lijst nog steeds behoorlijk groot, maar in plaats van álle nummers uit ontelbare games, heeft de maker van de playlist ‘slechts’ zijn persoonlijke favorieten in de playlist gezet. Wederom een diverse lijst met honderden games dus, maar per game slechts één of enkele nummers.

Amazing Game Soundtracks

Schaamteloze zelfpromotie – dé GTA 5 playlist

Misschien heb je er het afgelopen jaar wel iets van meegekregen: het videospel Grand Theft Auto 5 ligt sinds september in de winkelschappen. Ondergetekende heeft ter ere van deze topper een playlist in elkaar gesleuteld met daarin praktisch alle muziek die je hebt horen langskomen op de radiostations. Wacht niet langer zou ik zeggen, en help mij om het aantal van negentien volgers te verduizendvoudigen!

GTA 5 Tracklist

This is just a tribute…

Zin om bekende gamemuziek in een nieuw jasje te horen? Dan is deze lijst vol met tributes wat voor jou. Jazzy interpretaties van The Legend of Zelda-muziek, dance mixes van andere Nintendo-klassiekers, orchestrale odes aan games die deze generatie zijn grootgebracht… Er loopt daarbuiten een hoop muzikaal talent rond dat nooit bekend zal worden, maar aan wie wij onze dank kunnen betuigen door eens goed te gaan zitten voor de liedjes uit onderstaande playlist.

Game Tribute Albums

Wie weten het beter?

Natuurlijk vind je hier de meest diverse playlists, maar als rasechte InsideGamer-leden weten jullie natuurlijk minstens zoveel af van toffe muziek in games, als de rest van de wereld. Daarom nodigen we jullie uit om bij te dragen aan de InsideGamer Playlist. Plaats daarin alle muziek waarvan jij vindt dat deze absoluut niet mag ontbreken in een afspeellijst met muziek in games. Wij hebben alvast een voorschotje gemaakt, maar met z’n allen komen we vast tot de beste playlist denkbaar!

Draag bij aan de InsideGamer Playlist!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

GTA V: de herontdekking van het bekende Grand Theft Auto

Engine Watch Dogs was eerst voor Driver-game bedoeld