in

IG’s Collectors Corner: The Greatest Hits


De verzamelaars raken op en dus is er een einde gekomen aan de Collectors Corner. In de wekelijkse rubriek zagen we de grootste, tofste, ziekste en meest indrukwekkende gamecollecties van Nederland (en daarbuiten) de revue passeren. In dit artikel blikken we terug op de hoogtepunten van 98 afleveringen Collectors Corner. Klik op de linkjes in de tekst om de verzamelingen nog een keer in volle glorie te bekijken.

Laten we bij het begin beginnen. Op 20 februari 2011 verscheen de eerste aflevering van de Collectors Corner op InsideGamer. IG-redacteur Herman (Beumink) had een paar dagen ervoor tijdens een lunch met oud-eindbaas Jelle zijn idee geopperd om een artikelreeks te maken over verzamelaars. Er werd enthousiast op gereageerd en niet veel later was hij zelf als eerste te gast in de Collectors Corner.

IG-lid Swiep is de eerste echte gast van de Collectors Corner. De verzamelaar bleek helemaal gek van (Nintendo-)handhelds. Vooral het aantal consoles is indrukwekkend. We zijn inmiddels al weer bijna twee jaar verder. Hoe zou het met zijn collectie staan? Het was destijds zijn doel om een mooie vitrinekast neer te zetten om alle glorie van “Nintendo´s handheldheerschappij” in één oogopslag te kunnen aanschouwen. Is de doelstelling behaald? Laat je horen Swiep.

Als we een ding hebben geleerd van al die Collectors Corners, dan is het wel dat verzamelaars gek zijn op Nintendo. Virtual Boys, zeldzame Super Nintendo-games, de Famicom; we zagen heel wat bijzonders langskomen. De verzameling van Mario Guy, blijft ons in het bijzonder bij. Zoals zijn nickname al doet vermoeden verzamelt hij alles van Mario. Absoluut een hoogtepunt.

Andere Nintendo-verzamelingen die het meer dan waard zijn even te checken zijn die van Evil Punk, Fre-tendo, Krueger en Oertroeper.

De eerste keer dat onze monden openvielen kwam door de bizarre hoeveelheid games van Dafran. Stapels spellen voor de Saturn en Dreamcast, een heleboel Collectors Editions en een demopod van de Dreamcast. Een hele mooie collectie. De aflevering erna gingen we vrolijk verder met verzamelaar Xtincthed. Op de foto’s is een klein kamertje te zien, volgepropt met games. Rijen PlayStation-titels en grote dozen gevuld met klassieke consoles. Op dat moment had hij al meer dan 2.000 titels. Uiteraard horen we ook graag van hem hoe zijn collectie er tegenwoordig uitziet.

Een favoriet op de redactie is de collectie van Leckske. De man heeft werkelijk een prachtig museum staan met Collectors Editions, beelden, speelgoed en een hele hoop games. Alleen de grote beelden van Street Fighter zouden al genoeg reden zijn om een kaartje voor dit ‘museum’ te kopen. Naast gamespul staan er ook nog een hele hoop klassieke filmhelden. Een kamer waar je je ogen uitkijkt.

Pc-games waren misschien wel het minst vertegenwoordigd in de Collectors Corner. Het was dan ook bijzonder leuk om zo af en toe eens fans te zien die nog kasten vol pc-games in grote kartonnen dozen hadden staan. In deze categorie is vooral de verzameling van Noobie ons bijgebleven. Een hele zolderkamer vol pc-klassiekers. Werkelijk ongelofelijk en ongekend.

Een andere pc-verzamelaarster – inderdaad, een vrouw – bleek fan van adventures. Pollodiablo vertelde via ‘gespecialiseerde winkels’ toch nog in het bezit te komen van nieuwe adventure-pareltjes.

Het was ook altijd bijzonder te zien hoe verzamelaars er soms alles aan deden om alle games van een bepaalde console in hun bezit te krijgen. Zo bleek Cato bijna alle PlayStation 1-games al te hebben en konden we zien hoe Nintendawg al een heel eind op weg was met de PlayStation 2. Mazonemayu ging juist voor de Dreamcast en toonde zijn complete PAL-collectie. Jokerjur showde weer een andere prestatie: hij liet zijn complete collectie GameCube-spellen zien.

De meeste verzamelingen begonnen, op zijn vroegst, met spullen uit de tijd van de eerste Nintendo (NES) en de Sega Master System. Mr Atari vormde een uitzondering met zijn Atari-verzameling. Apparaten die voor veel gamers – en zelfs verzamelaars – lang niet zo bekend zijn. Zo leer je ook nog eens wat in de Collectors Corner. Een prachtig stukje gamehistorie.

In de tijd dat we niet meer zo schrokken van megagrote gamecollecties kwam Barthezzz op bezoek in de Collectors Corner. Damn, wat verschrikkelijk veel games. Hele kasten volgebouwd met games, games en nog eens games. Alles nog netjes in de doosjes en vergezeld door een hele lading consoles. Werkelijk een van de meest indrukwekkende collecties.

Er zijn ook veel verzamelaars aan bod gekomen die echt puur kiezen voor kwaliteit. Zeldzame titels verzamelen, liefst in mint staat. Het is vooral de sport deze ‘dure’ games zo goedkoop mogelijk in bezit te krijgen; verzamelaars houden er niet van om veel te betalen voor oude games. In de Collectors Corner werd vaak gesproken over de ‘vervelende handelaren’ die de prijzen opdrijven. Een verzameling met veel bijzondere items is onder andere die van Dendy. Een hele nette en verzorgde verzameling vol hoogtepunten. Elke titel wordt met liefde behandeld en alles ziet er nog als nieuw uit. Erg mooi om te zien.

En dan heb je nog de verzamelaars die zich op een bepaalde gameserie richten. Op dit verzamelvlak maakte Sanna indruk met haar Mega Man-verzameling. Het was alleen al verrassend om te zien hoeveel games er zijn met de futuristische held in de hoofdrol. Collegaverzamelaar Dr Doggystyle bleek idolaat van Mortal Kombat en Robinhaba liet ons watertanden met zijn Zelda-collectie. Ongelofelijk hoeveel spullen iemand kan hebben van één serie.

Naast al die grote en unieke collecties waren er ook bijzondere verhalen: leuke manieren om met gaming in aanraking te komen of toevalligheden die hebben geleid tot het actief verzamelen. Het meest indrukwekkende verhaal kwam van The Snescialist. Na de vondst van een tumor in zijn hoofd moest hij worden geopereerd en werd hij 33 keer bestraald. Om te vieren dat het tumor verwijderd was kreeg hij een PlayStation 3 cadeau. Na zijn operatie kon hij hier echter helemaal niets mee. De actie ging veel te snel en hij hield het niet lang vol omdat hij er erg moe van werd. Zijn moeder stelde voor om een Super Nintendo te kopen. Zo kwam hij weer in aanraking met zijn oude liefde. Hij was meteen weer weg van de console en begon Super Nintendo-games te verzamelen. Een erg mooi verhaal.

Natuurlijk waren er nog veel meer mooie verzamelingen. Wij zijn heel benieuwd naar jouw favorieten in deze serie. Aan alle deelnemers: ontzettend bedankt voor het showen van jullie collectie. Zonder enthousiaste verzamelaars geen Collectors Corner!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Doki-Doki Universe – Naar de psyche en daar voorbij!

Voormalige Oranje-spelers krijgen alsnog geld voor FIFA 02