in

Ik en mijn gameheld: Beumink meets Charles Martinet


Vandaag trappen we een nieuwe serie af: Ik en mijn gameheld. In deze reeks gaan we op zoek naar bijzondere ontmoetingen met personen uit jullie gamersleven. Heb je bijvoorbeeld eens een babbeltje gemaakt met Tim Schafer, of ben je in de buurt geweest van Nintendo-goeroe Shigeru Miyamoto? Maar je gameheld hoeft helemaal geen beroemdheid te zijn. Misschien heb jij wel bijzondere herinneringen aan je opa die je ooit je eerste game cadeau gaf, of je grote broer die je meenam naar de arcade. Kortom: wie is jouw gameheld? Lees onderaan het artikel hoe je mee kunt doen en jouw gameheld in de spotlight kunt zetten.

Ik, Beumink , verzorg zelf het startschot van deze nieuwe serie door mijn ontmoeting met mijn gameheld met jullie te delen. Ik heb gekozen voor mijn recente ontmoeting met de stem van Mario: Charles Martinet.

Waarom is Charles Martinet jouw gameheld?

De bekende Mario-stem hoor ik al vanaf Mario 64; het begin van mijn leven als hardcore gamer. Ik heb dan ook louter goede herinneringen aan mijn avonturen met de Italiaanse loodgieter. Sunshine, Galaxy, Party, noem ze maar op. Mario staat garant voor kwaliteit. Uiteraard heeft Martinet verder weinig te maken met de ontwikkeling van de games, maar zijn stem geeft Mario wel een ziel. De stemmen – hij voorziet ook Nintendo-helden als Luigi en Wario van stem – brengen me weer terug naar de vrolijke en onwijs leuke avonturen.

Waar heb je je held ontmoet?

Martinet toerde voor de lancering van Super Mario 3D World de hele wereld over. Ik ontmoette hem in een zakenhotel in Bussum voor een interview over de game. De ruimte waar het gesprek plaatsvond was leeg, kil en vooral erg wit. Toch was de sfeer al snel goed en werd het zowaar gezellig.

Hoe is je gameheld in het echt?

Charles Martinet is een erg vriendelijke en enthousiaste man. Ik liep hem in de lobby van het hotel al toevallig tegen het lijf en het ijs was eigenlijk meteen gebroken. De man is erg benaderbaar. Het interview was geen eenrichtingsverkeer, Charles toonde net zo goed interesse in mij. Het werd dan ook echt een gesprek tussen liefhebbers. Uiteraard is zijn humor ook erg aanstekelijk. Het ene na het andere grappige (en vaak herkenbare) stemmetje komt voorbij. Met andere woorden: Charles kun je er goed bij hebben.

Is je held anders dan je verwachtte?

Martinet is een lopend marketinginstrument. Hij is zich dan ook erg bewust van zijn taak om Nintendo te verkopen. Dit resulteerde soms in overdreven PR-gewenste antwoorden over hoe goed hij de nieuwe Mario wel niet vond. Ook was hij erg bezig het interview te dirigeren naar de antwoorden die hij graag wilde geven. Op de wat onconventionele vragen gaf hij slechts halve antwoorden. Begrijpelijk, maar ook wel een beetje irritant.

Een boodschap voor mijn gameheld

Ga nog heel lang door en hopelijk komen er nog veel nieuwe Nintendo-personages om van stem te voorzien. Trek je niet te veel aan van de marketingmensen. Blijf jezelf en durf ook je eigen mening te geven.

Lijkt het je leuk om ons InsideGamers te vertellen over jouw gameheld? Stuur een mailtje naar herman.bluemink@insidegamer.nl met een korte beschrijving van je gameheld en wie weet ben jij de volgende keer aan de beurt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

InsideGamer heeft zijn ziel verkocht

Win een Zelda-kistje met ‘ta da da daaaa’-geluid