in

De IG Game van het Jaar: The Last of Us


Jullie hebben massaal gestemd. Uit zestien games bleven acht winnaars over, tot er uiteindelijk twee games om de felbegeerd titel Game van het Jaar streden. “Dat wordt toch wel Grand Theft Auto 5”, weerklonk het in de reacties. Het is net even anders uitgepakt.

De winnaar: The Last of Us

The Last of Us draait om de band tussen wapen- en drugssmokkelaar Joel en het meisje Ellie. Het tweetal moet zien te overleven in een verwoeste wereld, waarbij ze niet alleen een dodelijk virus maar ook menselijke wreedheid moeten trotseren. Naarmate je vordert in de game, wordt de band tussen de twee steeds hechter.

“Nooit eerder waren we zo begaan met het lot van hoofdpersonage(s) als dat van Joel en Ellie”, zeiden we over The Last of Us in de Top 50 van deze generatie. “Zelden waren we zo emotioneel uitgeput terwijl de aftiteling van een game voorbij rolde.” Member SonicWave is er ook van ondersteboven: “Het spel grijpt je bij de strot en laat je geen moment meer los, tenzij je hart recentelijk is vervangen door een ijsklomp.”

Grand Theft Auto 5 is natuurlijk ook een heel goede game, die, ondanks de problemen met het online gedeelte na de release, gamers vele uren aan de buis gekluisterd hield. Maar met 66 procent van de stemmen kan er geen twijfel meer over bestaan: The Last of Us van Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog is wat jullie betreft de onbetwiste Game van het Jaar.

Gefeliciteerd Naughty Dog! Dat jullie in 2014 ons maar weer mogen verrassen met zo’n hoog niveau!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Super Mario 3D World (Wii U)

~Super Mario 3D World thema (uitgespeeld)~