in

Stream PS3-games naar je PS4 of Vita met PlayStation Now


Sony komt met PlayStation Now, een dienst waarmee je PS3- en PS2-games naar PlayStation-consoles en andere apparaten kunt streamen.

Denk aan Netflix: sluit een abonnement af, download het programma op je console en computer en kies vervolgens films en series uit om meteen te kijken. Zo moet PlayStation Now ook gaan werken, maar dan met PS3- en PS2-games. Je streamt straks dus games als The Last of Us en Beyond: Two Souls naar je PlayStation 4, Bravia-televisie, Vita of tablet. In eerste instantie alleen naar apparaten van Sony zelf, maar later ook van andere partijen. Bijvoorbeeld (gokken wij) naar de iPad.

Dit is alles behalve toekomstmuziek. PlayStation Now lanceert deze zomer namelijk al in de VS en krijgt later deze maand een bètatest in dat land. Wanneer we in Europa aan de beurt zijn weten we nog niet, maar we hopen toch wel dat deze service dit jaar nog hier lanceert. Als Netflix het kan, waarom Sony dan niet? De kosten zijn ook nog niet bekend, al heeft Sony al wel aangekondigd dat je straks kunt kiezen om per game te betalen, of meteen een heel abonnement af te sluiten om zo toegang te krijgen tot alle beschikbare games.

Dit maakt in één klap je PS4 backwards compatible, en je Vita eigenlijk ook. Natuurlijk zijn we wel afhankelijk van welke games Sony op de service gaat zetten, maar hopelijk kunnen we een uitgebreid aanbod verwachten. Wel is al gecommuniceerd dat belangrijke componenten van een game, zoals multiplayermodi en trophies, gewoon beschikbaar zijn via PlayStation Now. Overigens is deze service waarschijnlijk voortgekomen uit Gaikai, de cloudstreamingservice die Sony vorig jaar heeft gekocht.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Farmville kun je nu ook met bitcoins betalen

Nintendo liet expres online modus in Super Mario 3D World weg