in

De populairste gamenamen van 2013


Kinderen die in 2013 zijn geboren en namen zoals Sem, Sophie, Levi, Daan, Lisa, Fenna of Bram van hun ouders hebben gekregen zullen er aan moeten wennen dat ze de rest van hun leven heel wat leeftijdsgenoten tegen zullen komen met dezelfde naam. Deze namen behoren namelijk tot de populairste van het afgelopen jaar.

Nintendo- en Ubisoft-baby’s

Wij zijn natuurlijk wel nieuwsgierig hoeveel baby’s er in 2013 vernoemd zijn naar bekende videogamepersonages. Zo tellen wij in de gegevens van de Sociale Verzekeringsbank acht Mario’s en vierde maar één stel ouders het jaar van Luigi echt goed door hun kind naar hem te vernoemen. Die acht Mario’s zullen het overigens moeten uitvechten over de enkele Peach die in 2013 is geboren.

Ubisoft doet het overigens ook niet verkeerd met de namen. In 2013 mochten er twee Ezio’s en zelfs één Altair verwelkomd worden op deze wereld. De opvallendste naam is echter de ene jongen die de rest van zijn leven als Rayman door het leven moet gaan. Geen ouder was echter zo gek om hun kind in 2013 naar Globox te vernoemen.

Geboorte Theft Auto en Womb Raider

Het is misschien een beetje vergezocht om te stellen dat de volgende namen hun populariteit te danken hebben aan videogames, maar wij geloven graag dat de 67 Michael’s, twee Franklin’s en zeven Trevor’s hun naam te danken hebben aan de drie hoofdrolspelers uit GTA V. Die 219 Lara’s hebben hun naam vast ook allemaal door de meest recente Tomb Raider gekregen.

Natuurlijk zijn er de ouders die hun kind met liefde vernoemen naar de figuren uit hun favoriete JRPG’s. Zo werd er in 2013 één Sora geboren en ook één Aeris. Geen ouder durfde het aan om hun kind Solid Snake te noemen, maar er zijn in 2013 wel drie Raiden’s erbij gekomen.

Als we het over een aantal opvallende afwezigen hebben, moeten we toch echt Booker vermelden en ook Cloud kwam geen enkele keer voor. Er is ook geen enkele Yoshi in 2013 geboren en waar zijn alle Zelda’s gebleven? De eenzame Link die vorig jaar is geboren heeft op deze manier geen prinses om te redden!

De beste naam van 2013

In 2013 is er een (super coole) baby geboren die Ridley-Scott als naam heeft gekregen. Inderdaad, de man achter films als Alien en Blade Runner. Wat dat dan met games te maken heeft? Niets, al had het niet veel gescheeld of hij had een film over Halo gemaakt. Het bleek uiteindelijk niet te kloppen, maar er is toch echt een kind geboren die deze naam draagt.

De complete lijst van meisjes en jongensnamen vind je op de site van het SVB. Speur ze vooral zelf nog even door want misschien zijn wij wel een aantal iconische videogamenamen vergeten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Win een Zelda-kistje met ‘ta da da daaaa’-geluid

Donderslag: Dromen over de Halo-film die er nooit komt