in

Drankspelletjes voor gamers


Het weekend. De tweedaagse van rust. Even de druk van de ketel. De vooravond van dat vrijheidsfestijn is daarom altijd belangrijk: vrijdagavond hoort een ontspanner dan wel regelrechte knaller te zijn. Wij zijn aan de ene kant gamers, dus zijn games altijd een goed tijdverdrijf. Aan de andere kant zijn we sociale dieren. En wat doen sociale dieren op vrijdagavonden? Drinken. Toch? Sommige games lenen zich perfect voor een combinatie met alcohol, zoals jullie hieronder kunnen lezen.

Drunk Souls

Misschien wel de moeilijkste games van de afgelopen jaren zijn Demon’s Souls en Dark Souls. De Souls-games zijn berucht om hun hoge moeilijkheidsgraad, die vele spelers tot op het punt van tranen brengt. Het is dan wellicht niet heel verrassend dat er een erg simpel drankspelletje gebaseerd is op die hoge mate van uitdaging. Simpel gezegd komt het neer op ‘je sterft, je drinkt’, maar een aantal fans zijn zelfs zo ver gegaan er een hele website aan te weiden. Op die webstek kun je via een soort enquête de ideale Souls-drinkvariant voor jouw gezelschap opstellen. Erg handig dus!

Bierémon

Uit Pokémon is een gigantisch aantal drinkspelletjes ontsprongen. De RPG leent zich met zijn random encounters, vreemde wezens, melige tegenstanders en explosieve gevechten prima voor dergelijk dronken vertier. Het populaire televisieprogramma heeft ook een wijdverspreid drankspel, dat regels heeft als “drink wanneer Pikachu zijn naam zegt” of “drink wanneer Brock geilt op een dame”. Wat de game betreft, is onderstaande een uitdagende, langdurige variant:

Wine Sports

Bij Wii Sports zijn de mogelijkheden tot drank en hilariteit legio. De verschillende mini-games gebaseerd op tennis, boksen, honkbal en bowlen zijn perfect voor simpele drinkspelletjes. Neem nou tennis: jij drinkt als je een bal mist, jij en je partner drinken als jullie een game verliezen, een tegenstander moet twee keer drinken als jij een ace slaat enzovoort. Het hoeft niet moeilijk te zijn om leuk te zijn. Natuurlijk is het voordeel dat dergelijk simpele regels na een aantal shots nog steeds makkelijk te volgen zijn.

Guitar Beero

Deze leggen we niet zelf uit. Die eer gaat naar de bedenkers, die nog veel meer drankspelletjes voor videogames uitstekend hebben uitgelegd op YouTube.

Tätrismeister

Een spel waar iedereen wat mee kan. De game is simpel, direct en ook alom bekend. Het is dan ook makkelijk je drinkpartners uit te leggen wat er gaat gebeuren. “Wat gaan we doen?” – ‘Tetris!’ – “Oké, hoe werkt dat drankspelletje dan?” – “Nou, zo:”, is het verloop van het gesprek, alvorens je de volgende regels opsomt:

1 – Drink één shot wanneer je vijf lijnen hoog zit

2 – Drink twee shots wanneer je in level stijgt

3 – Drink drie shots wanneer je af bent en opnieuw start

4 – Drink vier shots voor elke vijf levels die je haalt

Als dat geen recept recepten zijn voor hilariteit op de vrijdagavond, dan weten wij het ook niet meer. En zodra je gezond en wel het gevoel hebt dat je armen met je benen verwisseld zijn, ga je weer een game spelen. Dan krijg je zoiets:

Kennen jullie nog leuke gamedrankspelletjes? Deel die dan met ons hier onder in de reacties. Wie weet zit er wel wat leuks tussen voor bij onze livestreams!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De beste (en enige) geitensimulator ooit

Hartenbreker: Verplichte irritatie