in

DKC Tropical Freeze: Meet the Kongs


Donkey Kong Country: Tropical Freeze mag dan de naam dragen van die grote gorilla met een rode stropdas, dat betekent niet dat hij de enige held in de game is. Door de jaren heen is al een hele apenkolonie de revue gepasseerd in de Donkey Kong-games en in Tropical Freeze is dat niet anders. Mogen we aan jullie voorstellen: de Familie Kong.

Donkey Kong
Herken je aan: rode stropdas
Wapen: Geen, behalve zijn vuisten natuurlijk
Kong POW: variërend

Donkey Kong is de zilverrug van de kolonie. Hij springt en slaat zich door alles heen voor bananen en gaat voorop in de strijd. Zijn doorgaans guitige gezicht verraadt echter dat hij een goedzak is. Qua karakter heeft hij dan ook weinig gemeen met zijn opa, de aap die in 1981 als originele Donkey Kong Pauline ontvoerde en de rivaliteit met de Mario-broers begon. Van zijn bananen moet je echter afblijven, anders krijg je de apen aan het dansen!

Donkey Kong redt het misschien daardoor dan ook maar zelden in zijn eentje. Al sinds de eerste Donkey Kong Country trekt hij op met zijn trouwe sidekick Diddy Kong en in de latere games moest Donkey zelfs gered worden door zijn harige vrienden. Gelukkig speelt hij in Donkey Kong Country: Tropical Freeze weer de hoofdrol en kan hij rekenen op drie kamerapen.

Diddy Kong
Herken je aan: Rood shirtje en pet met Nintendo-logo
Wapen: Pindaschieter
Vaardigheid: Zweven met jetpack
Kong POW: Ballonnetjes

Diddy Kong is Donkeys sidekick vanaf het eerste moment. In veel opzichten is hij een miniatuuruitvoering van Donkey Kong. Hij gedraagt zich precies zoals de grote Donkey, hoewel zijn stoere Nintendo-pet natuurlijk wel wat stijlvoller is dan Donkeys stropdas.

Ondanks zijn kleine gestalte heeft Diddy Donkey al meerdere malen uit de brand geholpen. Zo moest hij in Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest zijn grote vriend zien te redden. Dankzij zijn jetpack zal hij de grote opperaap ook in Tropical Freeze weer vaak kunnen helpen. Als Diddy op Donkeys rug klimt, maken ze immers beiden gebruik van de jetpack en anders kan Diddy altijd nog in zijn eentje gemakkelijker die lastig bereikbare puzzelstukjes verzamelen. Als de twee apen elkaar een high five geven en Kong POW activeren, veranderen de vijanden in hun omgeving in ballonnetjes. Handig!

Dixie Kong
Herken je aan: Roze naveltruitje
Wapen: Kauwgomballenschieter
Vaardigheid: Vliegen met bananenpaardenstaart
Kong POW: Gouden hartjes

Dixie Kong is overduidelijk de schattigste van het stel. Ze lacht onschuldig als ze wat balletmoves tentoon spreidt aan het begin van het level en zet haar mooiste glimlach op als ze samen met Donkey een geheime ruimte heeft gevonden. Maar onderschat haar niet. Zij was degene die in Donkey Kong Country 3: Dixie Kong’s Double Trouble! op pad moest om Donkey én Diddy te redden!

Dixie is eigenlijk het vriendinnetje van Diddy, maar ze kan ook prima overweg met de stoere Donkey. Zonder blikken of blozen klimt het kleine aapje op Donkeys rug. Met haar paardenstaart kan ze net als Diddy met zijn jetpack een beetje zweven, maar ook een soort double jump inzetten. Daardoor is Dixie in veel gevallen nét iets handiger dan Diddy. Als ze bovendien met Donkey de Kong POW activeert, veranderen de vijanden in gouden hartjes waardoor Donkey en Dixie meer schade kunnen hebben. Hoezo, vrouwen het zwakkere geslacht?

Cranky Kong
Herken je aan: Grijze baard (van wijsheid)
Wapen: Kunstgebitten
Vaardigheid: Springen met zijn wandelstok
Kong POW: Gouden muntjes

Donkeys grootvader. Inderdaad, dezelfde aap die dertig jaar terug Pauline ontvoerde en de strijd aanging met Mario. Maar maak je geen zorgen, hoewel de naam anders doet vermoeden is Cranky een gezellige opa die zijn wandelstok nuttig gebruikt. Met de stok springt Cranky namelijk zonder enige moeite over scherpe punten, glad ijs of vijanden heen. Dat heeft hij vast van Dagobert Duck geleerd! Cranky heeft absoluut een voordeel in bepaalde levels, waardoor hij bij ons al snel de nickname ‘Cheaty Kong’ verwierf. Desondanks staat Cranky wel garant voor heel veel pret.

Bovendien kan Cranky weer iets waar die ouwe Dagobert jaloers op zou zijn. Als Cranky samen met Donkey de Kong POW activeert, veranderen alle vijanden in gouden munten! Die kun je weer inleveren bij Funky Kong in het winkeltje.

Funky Kong
Herken je aan: Surferlook
Vaardigheid: Winkel beheren

Funky Kong houdt van surfen, maar volgens ons houdt hij ook van geld verdienen. Waarom zou hij anders in zoveel games de winkel beheren, terwijl zijn vrienden aan de frontlinie allerlei gevaren trotseren?

Ook in Donkey Kong Country: Tropical Freeze heeft deze toch ietwat luie aap het beste baantje van allemaal. Hij vliegt met zijn vliegtuig van wereld naar wereld om daar spullen te verkopen, zoals extra rode ballonnetjes of de speciale blauwe en groene ballonnetjes. Toch wel handig, om zo’n aap te kennen.

Rambi
Herken je aan: Hoorn op zijn neus
Wapen: Hoorn op zijn neus
Vaardigheid: De boel slopen

Goed, een echte Kong is Rambi niet, maar hoe kúnnen we hem nou niet noemen in dit rijtje? Het arme beest zit aanvankelijk altijd gevangen in een kist. Als Donkey Kong ‘m dan bevrijdt, betaalt Rambi Donkey op onnavolgbare wijze terug. De kleine neushoorn laat zich door niets en niemand stoppen en ramt in volle galop met de hoorn op zijn neus door muren en vijanden alsof het niets is. Ineens hoef je nergens meer bang voor te zijn en ben jij de koning van de jungle… tot je Rambi per ongeluk in het ravijn parkeert natuurlijk, daar kan hij niet zo goed tegen. Afijn, Rambi is cool. Misschien is hij wel de grootste held van allemaal.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Hartenbreker : Dubbel Jump?

The Last of Us: Left Behind – Laat je boos, bang en blij achter