in

The Elder Scrolls Online – De classes


In vrijwel iedere MMO bepaalt de keuze van je class hoe je de rest van de game gaat spelen. In The Elder Scrolls Online heb je de keuze uit ‘maar’ vier verschillende classes: Dragon Knight, Sorcerer, Templar en Nightblade. Dit lijkt misschien weinig, maar dat is het niet. De classes bepalen namelijk alleen je basisvaardigheden.

Voor iedere class is de keuze vrij welke wapens je wilt gebruiken en met wat voor soort bepantsering je rond wilt lopen. Je bent dus volledig vrij om je eigen unieke personage te maken met punten die je zelf verdeelt en gebaseerd zijn op je speelwijze. De classes die er zijn geven je echter wel de beschikking over enkele interessante vaardigheden die wellicht je uiteindelijke keuze bij het kiezen van een class beïnvloeden. Vandaag kijken we dan ook naar de vier verschillende classes en de bijhorende specialisaties om zo je uiteindelijke keuze iets gemakkelijker te maken.

Dragon Knight

De Dragon Knight is dé vechtersbaas van The Elder Scrolls Online en is uitstekend geschikt voor gevechten van dichtbij. De Dragon Knight komt goed tot zijn recht met een zwaard en een schild, maar kan daarnaast ook veel schade toedienen met behulp van magie. Dragon Knights kunnen daarnaast goed overweg met ieder wapen, dus als je een Dragon Knight wilt spelen met een tweehandig wapen of een pijl-en-boog is dat geen probleem. Goede rassen voor het spelen met een Dragon Knight zijn de Dark Elves (Dunmer) vanwege hun aangeboren weerstand jegens vuur, of de Argonians vanwege hun genetisch bepaalde geneeskrachten. Als Dragon Knight kun je je specialiseren in drie vaardigheden: Ardent Flame, Draconic Power, Earthen Heart.

Ardent Flame

Dit is de meest offensieve en typerende vaardigheid van een Dragon Knight. Ardent Flame richt zich vooral op de aanvallende spreuken waarbij je gebruik maakt van vuur. Met krachten als Fiery Reach, Fiery Breath en Inferno kun je veel schade toedienen. De Ultimate Ability is de Dragonknight Standard waarmee je alle vijanden in de omgeving veel schade toedient en hun genezende effecten beperkt.

Draconic Power

Draconic Power is een defensieve vaardigheid die zich richt op het bouwen van een Dragon Knight die veel schade kan verduren. Met krachten als Dragon Blood en Inhale kun je nog langer in leven blijven en jezelf bovendien genezen. Sommige krachten zorgen er zelfs voor dat je levenskracht van anderen gebruikt om in leven te blijven. Vaardigheden zoals Spike Armor, Dark Talons en Scaled Armor zorgen ervoor dat je tegenstanders je niet kunnen aanvallen zonder zelf gewond te raken.

Earthen Heart

Earthen Heart is gemaakt om perfect te kunnen functioneren als je in een groep speelt. Met krachten zoals Helping Hands en Eternal Mountain kun je teamleden tegelijkertijd sterker maken en ze beschermen. Zo zorgt Obsidian Shield ervoor dat je naast jezelf ook iedereen die zich vlakbij je bevindt beschermt en ben je met de Ultimate Ability Magna Armor tijdelijk vrijwel ontastbaar.

Sorcerer

De Sorcerer is een class die zich volledig richt op het gebruik van magie. Als Sorcerer gebruik je voornamelijk je staf om toverspreuken vanaf een afstand op vijanden af te vuren. Hierbij gebruiken ze weerselementen om bliksemschichten af te vuren, elektrische velden te maken, wervelwinden op te roepen en ondoordringbare mist te creëren. Ondanks dat waarschijnlijk veel spelers een staf zullen gebruiken als Sorcerer kun je er ook voor kiezen om met andere wapens te spelen. Als Sorcerer is het mogelijk je te specialiseren in drie verschillende vaardigheden: Storm Calling, Dark Magic en Daedric Summoning.

Storm Calling

Als je zoveel mogelijk schade wilt toedienen dan is Storm Calling perfect. Zoals de naam al doet vermoeden richten de krachten zich op onweersspreuken zoals Lightning Splash en Bolt Escape, en spreuken om deze sneller uit te kunnen voeren. Veel spelers vinden dit een van beste keuzes als je veel PvP wilt gaan spelen. De Ultimate Ability, Overload, kun je aan- en uitzetten en gebruiken om je aanvallen veel krachtiger te maken.

Dark Magic

Dark Magic gebruik je als je schade wilt toedienen, maar tegelijkertijd vijanden dwars wil zitten en zo onder controle wil houden. Zo kun je met spreuken zoals Encase en Repulse vijanden vastzetten of achteruit duwen. De passieve spreuken van Dark Magic zijn vooral handig om jezelf te genezen en sterker te maken. De Ultimate Ability, Negate Magic, zorgt ervoor dat er in de omgeving geen magie meer gebruikt kan worden. Spelers en vijanden die dit wel doen ondervinden veel schade.

Daedric Summoning

Met Daedric Summoning roep je verschillende soorten Daedra wezens op waarmee je een klein legertje kan vormen. In het begin kun je een kleine demoon oproepen met Unstable Familiar en later een Winged Twilight. Daarnaast gebruik je spreuken waarmee je vijanden kunt vervloeken en je opgeroepen wezens sterker worden. Met de Ultimate Ability, Summon Storm Atronach, roep je een gigantische Atronach op die alles om zich heen flinke schade toedient.

Templar

De Templar is een van de meest diverse classes in The Elder Scrolls Online. Elke kracht zorgt voor een totaal ander resultaat, variërend van het genezen van andere spelers tot een heel aanvallend personage dat gebruik maakt van de kracht van de zon. Door de variatie heeft de Templar ook meer voordeel bij het gebruik van verschillende wapens. Er zijn drie speciale vaardigheden waarin een Templar zich kan verdiepen: Aedric Spear, Dawn’s Wrath en Restoring Light.

Aedric Spear

Aedric Spear is voornamelijk een aanvallende keuze en bestaat dan ook vooral uit spreuken die veel schade toedienen. Met behulp van de kracht van de zon kun je met Piercing Javelin en Piercing Spear een speer van licht op je vijanden afwerpen. De Ultimate Ability, Radial Sweep, is vooral effectief als je een grote groep vijanden in een keer wilt aanvallen.

Dawn’s Wrath

Met Dawn’s Wrath kun je zowel aanvallen als vijanden dwarsbomen. Deze specialisatie zorgt ervoor dat je niet helemaal in de voorste linie hoeft te staan, maar toch effectief schade kan toedienen. Met spreuken zoals Eclipse kun je spreuken terug laten ketsen en met Blinding Light missen de spreuken van vijanden doel. De Ultimate Ability, Nova, doet heel veel schade tegen meerdere vijanden en kan ook alle tegenstanders verdoven als een andere speler uit je team deze gelijktijdig activeert.

Restoring Light

Restoring Light geeft je de kracht om je groep in leven te houden en te beschermen met behulp van krachtige spreuken. Zo kun je met Healing Ritual iedereen in je groep genezen en met Cleansing Ritual alle negatieve effecten van je eigen personage weghalen. De Ultimate Ability van Restoring Light, Rite of Passage, zorgt ervoor dat alle spelers in je groep veel minder schade toegediend krijgen en jijzelf ondertussen geneest.

Nightblade

De Nightblade gebruikt de schaduw en de nacht om onverwachts aan te vallen en veel schade toe dienen. Kies je deze class dan is de nacht je bondgenoot en gebruik je magie om vijanden te verzwakken en stealth om uit het niets snel aan te vallen. Nightblade is daarom ook een prima class als je er van houdt om alleen te spelen. De drie specialisaties van de Nightblade spelen hier perfect op in: Assassination, Siphoning en Shadow.

Assassination

De naam doet het al vermoeden: razendsnel iemand ombrengen. Assassination is voornamelijk gericht op vechten van dichtbij. Spreuken zoals Teleport Strike en Haste helpen je om vluchtende vijanden te doden, een verassingsaanval uit te voeren en je aanvalssnelheid te verhogen. Deze class is voornamelijk bedoeld om heel veel schade toe te dienen. De Ultimate Ability, Death Stroke, spreekt dan ook voor zich. Dat heeft ook een keerzijde: je beschikt slechts over één defensieve kracht.

Siphoning

Met Siphoning zorg je ervoor dat je tegenstanders langzaam uitput en ondertussen zelf beter wordt. Met verschillende spreuken trek je de energie uit vijanden. Zo kun je met Cripple vijanden langzamer maken en jezelf sneller. De Ultimate Ability, Soul Shred, gebruik je om vijanden in een cirkel om je heen te verlammen en ze langzaam van hun levenskracht te beroven.

Shadow

Shadow is voornamelijk bedoeld om je onopgemerkt zo dicht mogelijk bij een vijand te laten komen. Krachten zoals Shadow Cloak laten je onzichtbaar worden, terwijl je ondertussen met Veiled Strike vijanden uit het niets kunt verlammen. Path of Darkness laat je sneller bewegen, waardoor je vluchtende vijanden te grazen kunt nemen. Met de Ultimate Ability, Consuming Darkness, vertraag je alle vijanden in de omgeving en wordt jezelf onzichtbaar.

Eerder bekeken we al de drie verschillende facties in The Elder Scrolls Online: de Daggerfall Covenant, de Aldmeri Dominion en de Ebonheart Pact. Ook zochten we uit hoe je Keizer kunt worden in The Elder Scrolls Online en hoe het Player vs. Player-systeem in elkaar steekt. Weet je na het lezen van dit artikel al voor welke class je gaat kiezen? Laat het weten in de reacties

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het herbeleven van die bepaalde excitement uit je tienerjaren.

Voortaan is het altijd Steam Sale