in

Beste Bad Guy Battle – Wario vs Joker


Wie is de schofterigste schurk? De villeinste villain? De smerigste slechterik? Dat mogen jullie bepalen! We gaan namelijk hier op InsideGamer samen met jullie op zoek naar de beste bad guy ooit in een videogame.

Hoe doen we dat precies? Heel simpel. Elke dag zetten wij twee baddies tegenover elkaar, vervolgens stem jij op je favoriet. De slechterik met de meeste stemmen gaat door naar de volgende ronde. Na een eerste ronde met 32 deelnemers zijn er 16 schurken overgebleven. Wij husselen de namen door elkaar, zodat de winnaars willekeurig aan elkaar worden gekoppeld in een nieuwe ronde.

Je vroeg om een spannende strijd en, nou, die kon je krijgen! Diablo en Sephiroth bleken gisteren aan elkaar gewaagd, met een strijd die tot het einde bloedstollende spannend bleek. De langharige bad guy uit Final Fantasy VII ging er uiteindelijk, niet geheel onverwacht, met de overwinning voor. Dag Diablo, Sephiroth zien we terug in ronde 3! Wordt de strijd vandaag weer zo spannend?

Wario
Games: Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Wario Land: Super Mario Land 3, Wario Land-serie, WarioWare-serie, talloze Nintendo-spin-offs.

Vadsig, licht ontvlambaar, hebberig, gezellig gestoord… Wario is in alles het exact tegenovergestelde van ’s werelds bekendste gameheld Super Mario. Is ook qua uiterlijk het negatieve evenbeeld van de populaire loodgieter. De debiele druktemaker maakte zijn debuut in Super Mario Land 2, waar hij Mario’s kasteel overneemt en uiteindelijk fungeert als eindbaas die in drie stages verslagen moet worden. Daarna begon zijn opmars om menig Nintendo-hart te veroveren. De shizofrene stinkerd kreeg zijn eigen gameserie met Wario Land en later WarioWare, verscheen in overige Nintendo-gerelateerde media-uitingen en zou steeds vaker terugkeren in andere games, meestal als slechterik of antiheld. Is inmiddels uitgegroeid tot mascotte met op zijn cv vooral een hoop minigame-collecties. Dankt die populariteit mede aan zijn hardnekkige flatulentie, dikke drankneus en epische billenkin.

The Joker
Games: Batman Arkham-games.

Oorspronkelijk kennen we The Joker natuurlijk van de comics en werd de rol op het witte doek twee maal onweerstaanbaar ingevuld door Jack Nicholson en wijlen Heath Ledger, maar ook in gameland staat het grijnzende meesterbrein zijn Batmannetje. De Arkham-games toonden een compleet gestoorde superschurk zonder superkrachten, maar met een ongeëvenaard talent voor het op geniale wijze in de val laten lopen van de gemaskerde vleermuisman. En moordneigingen waar de meeste andere bad guys in deze battle nog bang van worden. The Joker ontpopt zich tot de grote antagonist van de fantastische Arkham-games, de grootmeester waarvoor alle andere schurken buigen. Behalve zijn weerzinwekkende voorkomen was het vooral Mark Hamill (en in Arkham Origins Troy Baker) die de doorgedraaide clown met zijn stem echt tot leven bracht.

[poll 266][p]Wie van de twee bovenstaande bad guys vind jij toffer? Aan wie heb je de beste of juist slechtste herinneringen? Stem wijs, laat weten wie jouw stem krijgt en vertel in de reacties vooral waarom je de ene bad guy boven de andere verkiest. Morgen vertellen we je de uitslag en is het meteen tijd voor de volgende tweestrijd![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes review – Ringworm voor de prijs van een boa

Professor Layton versus Phoenix Wright: Ace Attorney review – Puzzelprofessor vs topadvocaat