in

inFamous: Second Son – Goed versus kwaad


inFamous: Second Son ligt sinds vrijdag in de winkels en zoals iedereen weet staat in die game de keuze tussen goed en kwaad centraal. Wij vroegen ons af wat voor type speler jij bent. Speel je liever de ultieme goedzak of ben je lekker kwaadaardig? Voor de spelers die niet exact weten wat ze moeten kiezen hebben we dit handige artikel samengesteld waarin we duidelijk aangeven wat de verschillen zijn. Goed versus kwaad.

Tijdens het avontuur van Delsin Rowe gebeuren er verschillende dingen afhankelijk van de keuzes die jij maakt. Om spoilers te voorkomen zullen we in dit artikel geen van deze karma keuzes voorbij laten komen en vermijden we tevens de missies die exclusief aan een bepaalde keuze zijn gelieerd. Wat we wel doen is het hebben over de krachten en hoe deze worden beïnvloed door jouw keuzes. Wil je niet weten wat voor krachten er in de game zitten en wat deze precies doen? Dan stellen wij voor om dit artikel te laten voor wat het is en het pas te lezen op het moment dat jij daar klaar voor bent.

True Hero
In totaal zijn er vier krachten waarmee Delsin gedurende het avontuur in aanraking komt. Drie van deze vier zijn anders afhankelijk van jouw keuzes. Als goedzak draait het erom je vijanden te bedwingen zodat zij geen kans meer hebben om jou aan te vallen. Heb je genoeg vijanden bedwongen, dan is het mogelijk om een super aanval los te laten en zo alle vijanden op het scherm vast te zetten. Met de rookkracht gaat het bedwingen relatief eenvoudig door een grote hoeveelheid rook in de mond van de tegenstander te schieten zodat zij flink moeten hoesten en niets meer kunnen doen. Zowel de Sulfur Bomb (L1) als de Smoke Shot (R2) zijn zo gemaakt dat vijanden langer moeten hoesten of met een perfect schot op het hoofd gelijk bedwongen op de grond liggen.

Ook neon en video zijn beide naar jouw smaak aan te passen, waarbij neon zich volledig richt op het bedwingen van de vijand. Dit werkt door vijanden op beide benen te schieten zodat ze van de pijn op de grond vallen en niks meer kunnen. Een van de handigheidjes hierbij is de Laser Focus (L2) waarbij het mogelijk is om de tijd te vertragen, zodat het eenvoudiger wordt om op de benen te mikken. Ook de Stasis Bubble (L1) is iets anders als goedzak. De tijd dat vijanden in de lucht hangen is langer en zij zijn gelijk bedwongen als ze geraakt worden tijdens het zweven. Video draait vooral om de Shroud of Invisibility (L1) kracht die Delsin tijdelijk onzichtbaar maakt. De tijd dat dit duurt is langer te maken en het is mogelijk om onzichtbaar te blijven wanneer je vijanden bedwingt.

inFamous
Als boosdoener is het bedwingen van vijanden natuurlijk een laffe optie. Het draait vooral om het afmaken van je tegenstanders zodat zij nooit meer iemand lastig kunnen vallen. Heb je genoeg vijanden in korte tijd afgemaakt, dan is het mogelijk om een super aanval te gebruiken zodat iedereen op het scherm (behalve Delsin) afgemaakt wordt. Met de rookkracht wordt de vernietigingskracht van Delsin een heel stuk opgevoerd. Zijn Smoke Shot (R2) kan nu als een ware barrage worden afgevuurd en zijn Cinder Blast (R2 inhouden) heeft nu de mogelijkheid om vijanden in één klap af te maken. Ook de Obliterating Drop (vierkantje inhouden) heeft dezelfde upgrade gekregen waardoor het arsenaal van Delsin enorm gericht is op vernietiging.

Niet alleen rook, maar ook neon en video zijn als boosdoener meer gericht op het zo snel mogelijk afmaken van de vijanden. Met de neon Stasis Bubble (L1) blijven vijanden nog steeds in de lucht hangen, maar spatten ze wel uiteen als ze geraakt worden. Ook is het nu mogelijk om de Neon Beam (R2) sneller af te vuren, waardoor vijanden geen moment rust hebben. Met video kun je tegenstanders middels Video Torrent (R2) ook langer onder vuur houden zodat de demonen die jij oproept met L1 de tijd hebben om ze uit elkaar te trekken. Ook de Bloodthirsty Blades (R1) kunnen kwaadaardig worden geüpgraded, waardoor het aantal zwaarden dat jij kunt afvuren vergroot wordt en niets anders dan vernietiging achterlaten.

Nu je weet wat het verschil is tussen goed en kwaad met betrekking tot de krachten van Delsin, vragen wij ons af wat jij gaat doen. Blijf jij als goedzak spelen of wil je Seattle onderdompelen in chaos? Laat het ons weten via de poll en in de reacties!

[poll 273]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Modder maakt PS4-controller voor mensen met één hand

Let’s Play Banished – Hongersnood en barre tijden