in

Dit was het nieuws deze week


Dit was het nieuws van deze week

Wat is er allemaal gebeurd afgelopen week op gamesgebied? De vraag stellen is ‘m beantwoorden wat ons betreft. Hieronder een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de voorgaande dagen.

Facebook koopt Oculus VR

We stonden er even van te kijken toen we het lazen: Facebook koopt de maker van de Oculus Rift-bril voor 2 miljard dollar. Het nieuws liep als een vuurtje door de gamewereld en ver daarbuiten. De reacties links en rechts logen er niet om. Marcus Persson, de man achter Minecraft, maakte bijvoorbeeld bekend te stoppen met het maken van een versie voor de virtual reality-bril, omdat hij Facebook nogal griezelig vindt. We zagen een sfeertje ontstaan die doet denken aan de aankoop van WhatsApp: “Oh nee! Facebook is slecht, dus Oculus is dat nu ook!”.

Is dit het einde van de Oculus Rift? We denken van niet. Voor Facebook-baas Mark Zuckerberg staan games voorop en gaat hij zich niet bemoeien met wat het team van Oculus wil gaan doen. Zodra dat is gelukt, ziet Zuckerberg natuurlijk wel mogelijkheden om meer met virtual reality te doen dan alleen maar games. Van ons mag hij. Met die twee miljard dollar in de zak hebben Palmer Luckey en co in ieder geval genoeg kapitaal om iedereen aan de 3D-bril te krijgen.

Maar toch… Dat Oculus VR wordt gekocht is niet zo bizar, maar we vinden zo’n aankoop meer passen bij bedrijven als Microsoft, Amazon of misschien zelfs Valve. Misschien lopen er gewoon heel veel gamers rond op het kantoor van Facebook en kunnen ze niet wachten op de consumentenversie. Of zijn we nu heel naïef?

Geruchten over Assassin’s Creed: Comet

Vorige week leerden we al over Assassin’s Creed: Unity en deze week zijn er een paar details boven komen drijven over die andere Assassin’s Creed die we de komende herfst mogen verwachten: Comet. Deze komt uit op de Xbox 360 en PlayStation 3 en lijkt voort te borduren op de maritieme actie van Black Flag.

Je kruipt in de huid van zeeman Shay die aan het werk gaat bij Tempeliers, de bad guys van de Assassin’s Creed-serie. De game speelt zich af Noord-Amerika en volgens bronnen maken Haytham Kenway en Adewalé hun opwachting. Comet zou je dus kunnen zien als een soort mix tussen Assassin’s Creed 3 en de Freedom Cry-DLC voor Assassin’s Creed 4: Black Flag.

Let wel, het is allemaal volgens geruchten en ‘bronnen dichtbij Ubisoft’. De berichten spreken elkaar ook nog eens tegen, dus al deze informatie is nog onder voorbehoud. Of Comet ook verschijnt voor de PC is nog niet bekend en de Wii U… laten we het daar maar niet over hebben.

Free Record Shop vindt zichzelf opnieuw uit

De Free Record Shop is dood, leve de Free Record Shop! De keten ging failliet, ontsloeg honderden mensen, maakte een doorstart en zet zich nu opnieuw in de markt. Voortaan gaan we niet meer naar de winkel om de nieuwste muziek, films, games en andere entertainmentproducten te halen, maar duiken we in de uitverkoopbakken.

De Free Record Shop wordt een discounter. Zij kopen voorraden op van games die uitgevers niet meer kwijt kunnen in andere winkels en verkopen ze vervolgens voor een zacht prijsje. We gaan daar vooral Xbox 360- en PlayStation 3-games vinden, zo hoorden we van een woordvoerder. Ook de consoles zelf blijft de FRS verkopen. Heb je dus nog een lijstje liggen van games die je destijds wel wilde kopen, maar toen het geld er niet voor had? Dan wordt de Free Record Shop dus een interessante optie. Of is de tijd van games kopen in een fysieke winkel al lang voorbij?

Wat is er aan de hand met DriveClub?

Is er nog iets over van DriveClub behalve een paar gelikte screenshots en een naam? Eerst wordt de racegame, die gelijk met de PlayStation 4 had moeten verschijnen, uitgesteld. Kan gebeuren, niks aan de hand. Dan horen we dat er flink wat ontslagen zijn gevallen bij ontwikkelaar Evolution Studios. Dat gebeurt regelmatig in de gameindustrie, maar vooral pas zodra de game af is. We beginnen ons een beetje zorgen te maken als we lezen dat tot overmaat van ramp ook de game director Col Rodgers vertrekt.

Volgens Sony is er helemaal niks aan de hand. De game maakt een “spectaculaire vooruitgang” en al die enge berichten over leegloop bij de studio hebben “geen enkel effect op DriveClub of het ontwikkelingsteam”. Misschien raken we in paniek om niks, maar we willen eerst concrete informatie over de game of een verschijningsdatum voordat we weer gerust ademhalen.

Heb je nu een nieuwtje dat je echt mist op InsideGamer of ben je benieuwd waarom we bepaalde dingen niet/wel plaatsen? Je kunt dan altijd contact opnemen met Marcel, chef nieuws voor InsideGamer, via eenPM, Twitter (@Mcvro) of door een mail te sturen naar nieuws@insidegamer.nl.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Let’s Play Banished – Hongersnood en barre tijden

Fez PS4 review – Onmisbare pixelparel voor PlayStation-bezitters