in

Oud DMA Design-medewerker geeft kritiek op GTA


Mike Daily, de eerste werknemer van DMA Design, heeft in een interview naast postieve reacties ook kritiek gegeven op de Grand Theft Auto-serie. DMA Design was de bedenker van Grand Theft Auto maar de studio werd later overgenomen door Rockstar en gaat nu door het leven onder de naam Rockstar North Limited.

Op dit moment werkt Mike Daily niet meer bij DMA Design/Rockstar North Limited maar bij Realtime Worlds. Toch speelt hij nog veel games waaronder de Grand Theft Auto-spellen. Volgens Mike zijn de huidige Grand Theft Auto-spellen wel erg leuk om te spelen maar gaat het spel grafisch langzaam achteruit. Visueel gezien vindt hij de spellen er simpel uitzien en als Rockstar daar geen verandering in gaat brengen, zullen andere spellen zoals Saints Row het stokje van Grand Theft Auto overnemen. Mike hoopt ook dat het vierde deel van Grand Theft Auto niet bij de simpele PlayStation 2-graphics blijft hangen.

Ook vraagt Mike zich af waarom Rockstar geen GTA Lite maakt zonder de geweldadige missies voor mensen onder de 16 of 18 jaar. Volgens Mike rijden veel mensen maar wat rond in het spel en spelen ze nooit alle missies uit. Hij denkt dat er dan een nog grotere groep mensen bereikt kan worden.

Als laatste vroeg de interviewer aan Mike wat hij vindt van het geweld in games zoals Grand Theft Auto. Mike denkt dat het lastiger is om geweld in spellen te verdedigen wanneer de spellen steeds realistischer worden. Wanneer Rockstar echter bij de comic/manga stijl blijft hangen met Grand Theft Auto, voorziet hij geen problemen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E3: Wii Sports: Tennis

Pro Cycling Manager 2006: Tips