in

Maak kennis met Tony de tekenbaas


Sinds deze week hebben we hier en daar in artikelen leuke tekeningen staan. Deze worden gemaakt door onze spiksplinternieuwe tekenaar Tony Elzinga. Hij stelt zich graag even voor!

Tony aan het woord:

Hallo IG!

Ik ben Tony Elzinga, 27 jaar jong en ik woon in het pittoreske Drachten. Dit ook al jaren met mijn vriendin en kortgeleden geboren zoontje.

Nu kan ik wel heel afgezaagd zeggen dat ik al sinds m’n geboorte niets anders heb gedaan dan tekenen (wat ook zo is), maar bij mij is dat niet begonnen met kleurpotloden. Mijn eerste tekening was namelijk in m’n kamer op alle muren met een bruine substantie die ik nu ook wel in de pampers vind van m’n zoon. M’n ouders waren niet blij maar zagen wel al een hele hoop creativiteit op jonge leeftijd.

Sindsdien ben ik altijd al aan het tekenen geweest. Naast dit tekenen kreeg ik ook al snel een andere hobby. Je kunt wel raden wat. Met Sinterklaas opende ik een pakje en bleek ik een NES te hebben gekregen! Wat was dat een magisch gevoel zeg… en wat heb ik vaak Bowser verslagen om daarna met moeilijkere vijanden het spel nogmaals uit te spelen.

Nu op 27 jarige leeftijd ben ik nog altijd aan het gamen. Vaak doe ik dit s’avonds, wanneer de rest van mijn gezin slaapt. In elke genre (behalve sport dan) ben ik thuis en ik kan je vaak meer over games vertellen dan een gemiddelde werknemer van een gameshop. Ik houd het nieuws nog altijd scherp in de gaten en weet soms precies wat voor datum het is omdat dan een bepaald game uitkomt.

Ik ben nu hoofdzakelijk nog op de pc aan het gamen maar daar zal vast nog wel een PS4 of Wii U bijkomen wanneer mijn budget dit toelaat. Ik speel meestal indiegames tegenwoordig omdat daar de meeste creatieviteit in zit op dit moment. Maar ook toppers zoals Dark Souls 2, Mario Kart 8 en Destiny houden mij bezig. Zoals je ziet een brede selectie.

Mede door deze combinatie van hobbies is het ook heel erg tof dat ik gevraagd ben door InsideGamer om eens wat meer weer met dit talent te gaan doen en mij bezig te houden met bijpassende cartoons en/of illustraties bij recensies van games. Dit is een onzettende uitdaging die ik met veel enthousiasme ga invullen.

Ooit hoop ik ook om als concept-artist aan de slag te kunnen bij een gamestudio en ik denk dat dit voor mij de juiste stap in de goede richting is. Bedankt InsideGamer voor deze kans!

Groet,
Tony Elzinga”

Wij vinden de eerste cartoons van Tony, die in dit artikel staan en de afgelopen week al in recensies voorbij kwamen, in ieder geval erg leuk! Hopelijk kunnen jullie het ook waarderen. We gaan er in ieder geval nog veel meer van zien!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Final Fantasy X + X-2 HD Remaster review – Toen Final Fantasy nog fantastisch was

PlayStation 4’s vreemdste hit: Playroom – Seks, drugs en robots