in

Beste Gameheld Battle – Gordon Freeman vs Crash Bandicoot


Wie is de grootste goedzak of juist de meest charmante bad boy? Wie is de tofste held of antiheld? Met welk speelbaar personage voel jij je het meest verbonden? Wiens hoofdrol zal altijd op je netvlies gebrand staan? Jij beslist. We gaan namelijk hier op InsideGamer samen met jullie op zoek naar de beste gameheld ooit.

Hoe doen we dat precies? Heel simpel. Elke dag zetten wij twee helden (voorwaarde: het moet een speelbaar personage zijn) tegenover elkaar, vervolgens stem jij op je favoriet. Het personage met de meeste stemmen gaat door naar de volgende ronde. Na een eerste ronde met 32 deelnemers gaan er dus 16 door. Vervolgens blijven er 8 over, daarna 4, enzovoorts. Wij husselen de namen door elkaar, zodat de winnaars willekeurig aan elkaar worden gekoppeld in een nieuwe ronde.

It’s-a him, Mario! De legendarische loodgieter wist het gisteren gemakkelijk te winnen van de legendarische gele pizza Pac-Man, ondanks de proteststemmen van sommige InsideGamer-bezoekers. Geen Pac-Man meer dus; wel zien we Mario terug in ronde 2 van deze battle. Aan de strijd van vandaag maken we weinig woorden vuil. Dat zouden de twee deelnemers zelf namelijk ook niet doen.

Gordon Freeman

Games: Half-Life-reeks.

Gordon Freeman is de onverwachte stille held. Wanneer in een ondergronds laboratorium een experiment compleet mislukt en de poorten naar een andere dimensie worden geopend, neemt de bebrilde en bebaarde wetenschapper een koevoet ter hand om het buitenaardse uitschot én de autoriteiten die de boel in de doofpot willen stoppen te lijf te gaan. Dr. Freeman wordt gerekend tot de beste gamehelden aller tijden, al spreekt hij geen woord gedurende de twee (briljante) Half-Life-games en zijn uitbreidingen. Is de personificatie van de nerd die uiteindelijk de hele wereld red van een zekere ondergang. Bijna alles aan Freeman is iconisch. Is het niet de koevoet, dan wel zijn zo herkenbare HEV--suit.

Crash Bandicoot

Games: Crash Bandicoot-reeks, Crash Team Racing, Crash Nitro Kart, Crash Tag Team Racing.

Nathan Drake is niet de enige creatie van ontwikkelaar Naughty Dog in deze Beste Gameheld Battle. Ooit, ergens in de jaren negentig van de vorige eeuw, waren we namelijk volledig in de ban van een knaloranje genetisch gemanipuleerde buideldas genaamd Crash. Deze Crash Bandicoot speelde de titelrol in een reeks fantastische platformers voor de eerste PlayStation en leek goed op weg mascotte te worden van het destijds nieuwe consolemerk. Tijden veranderen (Crash z’n kartgames waren tof, z’n comeback op de vorige generatie consoles minder), maar dat maakt de herinnering aan het coole beest niet minder mooi. Crash was heerlijke held, die het telkens weer op moest nemen tegen de kwaadaardige Dr. Neo Cortex in een reeks kleurrijke, uitdagende en verslavende platformavonturen. We missen je, Crash!

[poll 291]Wie van de twee bovenstaande gamehelden vind jij toffer? Aan wie heb je de beste herinneringen? Stem wijs, laat weten wie jouw stem krijgt en vertel in de reacties vooral waarom je de ene gameheld boven de andere verkiest. Morgen vertellen we je de uitslag en is het meteen tijd voor de volgende tweestrijd![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Peggle 2 (XBO)

E3 2014: Wat is het? – We lopen vast warm