in

E3 2014: Wat is het? – We lopen vast warm


Het lijkt nog zoooo ver weg: de Electronic Entertainment Expo (E3), die in juni gehouden wordt. Maar met nog precies 60 dagen te gaan hebben we toch alle reden om alvast warm te lopen.

De Electronic Entertainment Expo in Los Angeles is elk jaar namelijk onze grootste bron van gamenieuws. De grote spelers doen hun nieuwste games en snufjes uit de doeken en deze zijn vaak ook direct speelbaar voor de bezoekers. En anders zijn er wel vette trailers om je aan te vergapen, of krijg je met wat gladde praatjes – of goede afspraken – ‘behind closed doors’ een demo voorgeschoteld.

Pak je agenda!
Dit jaar begint de E3 op 10 juni. De beurs duurt officieel 3 dagen en is dus op 12 juni weer afgelopen. Maar normaal gesproken vinden er ook voor, na en tijdens de E3 op verschillende plekken kleine evenementen en persconferenties plaats. Ook dit keer kunnen we vrijwel zeker weer presentaties van een of meerdere van de grote drie console-makers verwachten. Uiteraard doen alle bedrijven hun best om zo veel mogelijk aandacht op zich gevestigd te krijgen.

Dat is ook wel te merken aan het feit dat de meest belangrijke nieuwtjes niet altijd meer van de E3 vandaan komen. Vroeger was de beurs hét moment om te vlammen voor de grote bedrijven, omdat dat het moment was dat media van over de hele wereld meekeken. Tegenwoordig is de aandacht van diezelfde media heel het jaar groot en kiezen de uitgevers liever zelf een moment om de spotlights op te zoeken. De Wii U van Nintendo werd nog op de E3 onthuld in 2011, maar de nieuwe consoles van Sony en Microsoft kregen hun eigen evenement eerder in het jaar. Gaming is tegenwoordig zo groot dat de aandacht van de media er voor zo’n happening toch wel is, daar hebben ze de beurs niet meer voor nodig.

Gas terug
De beurs is over het algemeen gigantisch te noemen. In 2007 en 2008 nam de beurs echter wat gas terug en werd er een veel kleinschaliger evenement gehouden. De uitgevers konden de grootsheid van de E3 schijnbaar niet meer aan, omdat de beurs niet meer alleen voor de industrie zelf leek te zijn — er kwamen steeds meer bloggers en fans naar de E3, in plaats van de echte pers. Deze kleine opzet was echter geen succes: er kwamen maar tussen de 5000 en 10.000 bezoekers op af, waar dat nu tussen de 45.000 en 50.000 is. Toch is het nog steeds zo dat je moet kunnen aantonen dat je iets van een professionele connectie met de gamesindustrie hebt om binnen te komen.

Nog precies 61 dagen dus, en we verwachten heel wat nieuws dit jaar. Sony en Microsoft moeten natuurlijk laten zien wat hun nieuwe consoles kunnen en we hopen natuurlijk ook op een heleboel nieuwe games die worden aangekondigd. Verder moet Nintendo alle zeilen bij zetten om de Wii U op het juiste pad te krijgen, terwijl we natuurlijk ook benieuwd zijn hoe het succes van de 3DS wordt voorgezet.

Verheug je met ons mee!
De komende weken gaan we ons verheugen op de E3. Zo kijken we of het voor iedereen mogelijk is om een bezoekje te brengen aan de beurs en zetten we de meest opvallende en teleurstellende momenten uit de E3-geschiedenis op een rijtje. Ook jullie kunnen alvast een duit in het zakje doen: wat zijn jullie favoriete herinneringen, en hebben jullie goede hoop dat die dit jaar overtroffen worden? Laat het ons weten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Beste Gameheld Battle – Gordon Freeman vs Crash Bandicoot

Age of Wonders III (PC)