in

De auto’s van The Crew – Voor ieder wat wils


The Crew wordt een zeer vernieuwende MMO-racegame, zo schreven we al in onze preview. Het spel bevat onder meer een enorme spelwereld die de Verenigde Staten nabootst. Daarnaast kun je een hoop kanten uit met het modificeren van auto’s.Natuurlijk: lakkleuren, bumperpakketten en motorische upgrades kennen we van menig ander snel spel, maar The Crew gaat op dit vlak echt een stapje verder.

In Ubisofts aanstaande racegame is het namelijk mogelijk om auto’s om te bouwen van standaardmodel tot vijf speciale uitvoeringen, die technisch behoorlijk van elkaar verschillen: Street, Dirt, Raid, Performance en Circuit. We lichten een aantal van de meest spraakmakende modellen in een speciale trim uit, om een idee te geven van hoezeer je uit je dak kunt gaan met de automodificaties in The Crew.

Shelby GT500 (1967) – Street
Ook wel bekend als Eleanor in de spectaculaire film Gone In 60 Seconds uit 2000. (Nog nooit gezien? Kijken!) Mede dankzij die rol is deze door Shelby getunede Mustang een icoon onder de muscle cars geworden. In The Crew kun je ‘m natuurlijk nog een tandje harder maken door de bolide te upgraden tot Street-auto. Heel veel verandert er niet: bescheiden spoilers voor en achter, en een andere grille. Daarnaast krijgt de motor natuurlijk wat meer pit. Voor wie z’n auto liever net wat anders heeft dan die van de buurman.

Nissan Skyline GT-R R34 – Dirt
Ook de Skyline is natuurlijk enorm bekend geworden in de filmwereld, als de favoriete auto van wijlen Paul Walkers personage Brian in The Fast and The Furious. Toch is deze Japanse sportauto, die in zijn thuisland oprecht Godzilla genoemd wordt, ook nog eens een held op stoffige, onverharde paden, mede dankzij zijn vierwielaandrijving. Als je ‘m ook nog ombouwt tot Dirt-auto, zoals op deze afbeelding, is dit een serieuze rallyauto om rekening mee te houden. De Nissan Skyline bewijst in een mum van tijd veel meer te kunnen dan op z’n Amerikaans hard gaan in een rechte lijn.

Chevrolet Camaro SS (2010) – Raid
De moderne Camaro is natuurlijk een muscle car pur sang, maar in The Crew toont hij zijn veelzijdigheid. Gaat Dirt nog niet hard genoeg voor je over moeilijk begaanbare modderpaden, of wil je het meest woeste terrein bedwingen? Dan is er Raid-categorie, het soort ‘auto’s’ waarmee de Dakar-rally verreden wordt. Dan toont deze Chevrolet opeens een heel ander karakter. De dikke, krachtige V8 onder de motorkap komt natuurlijk nog steeds van pas: niet meer om de Camaro zo snel mogelijk te laten optrekken bij een stoplichtsprintje, maar om als een malle door de woestijn te banjeren, bijvoorbeeld!

Ruf 3400K – Performance
Voor wie sneller niet snel genoeg is, is er de overtreffende trap van Street: Performance. Dat is een perfecte match met de Ruf 3400K – tussen jullie en ons gezegd stiekem een iets aangepaste versie van de Porsche Boxster, voorzien van een turbomotor. Met veel lichtgewicht onderdelen en banden die eigenlijk voor het circuit bedoeld zijn, benadert een auto in deze categorie het idee van een raceauto voor de straat. Al kan het natuurlijk altijd nóg extremer…

BMW Z4 sDrive35is – Circuit
… zoals hier. Hoewel, als straatauto is de BMW Z4 – stiekem – een beetje een kappersauto, met zijn stalen cabriodak. Lekker om op een mooie dag open te rijden, maar daarom niet echt een hardcore scheurmonster. Gelukkig komt daar verandering in wanneer ‘ie aangepakt wordt door wat handige jongens. Zoals de Z4 op deze afbeelding: feitelijk gewoon de GT3-raceversie, waarmee in de echte wereld succes wordt geboekt in allerlei racekampioenschappen. In The Crew komt je BMW zo voor de dag wanneer je ‘m ombouwt tot Circuit-specificatie. Een echte circuittijger waarmee je op de paar afgesloten banen in de spelwereld de snelste rondetijden noteert!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Sly Trilogy review – Drie keer is scheepsrecht

De Game Boy mag 25 kaarsjes uitblazen