in

Wat Jij!? De IG-community over Mario Kart 8 en de Wii U


Vorige week herintroduceerden we de aloude Wat Jij!?-rubriek. Op het forum is iedereen elke week van harte welkom om zijn of haar mening te geven over de stelling van de week. De leukste, beste, meest opzienbarende reacties verzamelen we vervolgens voor een artikel op de frontpage. De stelling van afgelopen week: Mario Kart 8 gaat de Wii U uit het slop trekken.

Dat het met de verkoopcijfers van de Wii U niet al te best gaat, is nogal een understatement. Member raikox meent zelfs dat de matig ontvangen PS4-exclusive Knack nog beter heeft verkocht dan Super Mario 3D World voor Wii U! Wat dat betreft is het volgens meerderen van jullie een goed plan van Nintendo om iedereen bij de aanschaf van Mario Kart 8 – vóór de maand augustus begint – een gratis game cadeau te doen . The Decider is ervan overtuigd dat dit een hoop gamers over de streep gaat trekken. Mario Kart 8 en Super Smash Bros. Wii U geven volgens hem “de twijfelaar toch een nieuwe frisse impuls om de Wii U in huis te halen. Deze impuls grijpt Nintendo aan met de actie om een tweede game gratis te krijgen.”

The Decider gelooft dat de Wii U niet afgeschreven hoeft te worden en ziet, mits Nintendo deze E3 weet te overtuigen, de Wii U gerust slagen. Ook perstoffer heeft nog voldoende hoop: “de kracht van de consoles van Nintendo, ligt bij de games van Nintendo. Op het moment dat Mario Kart 8 en Super Smash 4 uitkomen zal de console sneller verkopen.” Tegelijk stipt hij hier onbewust wel aan waar het probleem voor Nintendo nu lijkt te liggen: het zijn de Nintendo-games waar je een Wii U voor haalt. Jalf meent dan ook dat dit niet voldoende is. “Na Mario Kart 8 is het opnieuw maanden wachten op de volgende titel. Zonder 3rd party support zal dit zo blijven. Maanden wachten op Kart, daarna maanden op Smash, Zelda, Metroid; vul maar in.”

Special1964 sluit zich aan bij de sceptici: volgens hem zijn de core gamers al jaren aan het weglopen bij Nintendo en is het juist die groep waar Nintendo nog Wii U’s aan zou kunnen slijten. daan_ lijkt er een soortgelijke mening op na te houden: “De casuals die massaal Mario Kart Wii kochten gaan de Wii U met Mario Kart 8 echt niet kopen aangezien het product relatief duur is en de Wii U een heel verwarrend product is voor de slecht geïnformeerde consument.” Ervan uitgaande dat dit klopt, is de suggestie van plasmannl zo gek nog niet. Hij meent dat Mario Kart inderdaad Wii U’s gaat verkopen, maar dat de slechte verkopen van de console voor een groot deel gerelateerd zijn aan marketing: Nintendo moet volgens hem eens flink uitpakken met duidelijke reclames via televisie, banners op Nu.nl en ga zo maar door.

Als we op zoek gaan naar een consensus onder jullie reacties, komen we niet verder dan dat Mario Kart 8 inderdaad gaat zorgen voor een flinke boost in de verkopen. Over de vraag of het de Wii U zal redden is het InsideGamer-kamp duidelijk verdeeld. Misschien zit mentalmars met zijn voorspelling wel het dichtst bij de waarheid: hij verwacht dat de Dreamcast-verkopen wel worden ingehaald, maar dat de Wii U “toch een beetje de GameCube blijven.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat vind jij de beste Wolfenstein-game ooit?

De beste E3-momenten ooit – ONE MIRRION TWOOPS!